بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۶
در نظر سنجی بورس نیوز مطرح شد:

عدم تأثیر بسته جدید اقتصادی بر اقتصاد و بورس

محورهای اصلی بسته حمایتی دولت شامل تحرک تقاضا، کاهش نرخ سود بانکی متناسب با نرخ تورم و کنترل فضای رکود اقتصادی است و به نظر بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار سرمایه تنها مسکن کوتاه مدتی برای اقتصاد بیمار کشورمان می باشد.
کد خبر : ۱۵۶۴۱۶
نویسنده :
یارمحمدی
آخرین نظرسنجی بورس نیوز با محوریت دومین بسته حمایت خروج از رکود اقتصادی دولت، برگزار شد تا نظر فعالان و اهالی تالار در این رابطه مشخص شود.

عدم تأثیر بسته جدید اقتصادی بر اقتصاد و بورس

کل آراء: 3616

بر اساس اطلاعات موجود، بیش از 3600 نفر در این نظرسنجی شرکت کرده و همانطور که از نمودار فوق مشخص است، 73 درصد از شرکت کنندگان، این بسته اقتصادی دولت را ناکارآمد خواندند و اعلام کردند که تغییر سیاست های اقتصادی باعث رونق اقتصادی و بورس طی یکماه آینده نخواهد شد.

به گزارش بورس نیوز، محورهای اصلی بسته حمایتی دولت شامل تحرک تقاضا، کاهش نرخ سود بانکی متناسب با نرخ تورم و کنترل فضای رکود اقتصادی است و به نظر بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار سرمایه تنها مسکن کوتاه مدتی برای اقتصاد بیمار کشورمان می باشد.

بر اساس این گزارش، این سیاست های جدید دولت در حالی مطرح شد که به نظر می رسد کاهش نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی می تواند کمک شایانی به بخش واقعی اقتصاد و تولید کنندگان ارائه کند، چرا که در حال حاضر اغلب تولید کنندگان و صنایع مختلف در کشور در جریان رکود اقتصادی با کمبود نقدینگی روبرو شده و با ارائه تسهیلات به آنها با نرخ بهره متناسب این نیازشان مربوط به بخش عرضه در اقتصاد کشور است، مرتفع می گردد و برای خروج از رکود نیاز به تحریک بخش تقاضا در کشور نیز وجود دارد که در محورهای اصلی این بسته حمایتی خروج از رکود تنها به تحریک بخش تقاضا توجه شده و در صورت عملی شدن مفاد آن نمی توان انتظار تأثیر چشم گیری بر روند جریانات اقتصادی داشت.

بر این اساس، علاوه بر اینها سیاست های جدید دولت بر ارائه تسهیلات برای خرید خودرو و کالا به مردم نیز اشاره شده است این تسهیلات شامل وام خرید خودرو تا سقف 25 میلیون تومان با نرخ 16 درصد و پرداخت تسیهلات خرید کالای با دوام تا سقف 10 میلیون تومان با نرخ 14 درصد است. به نظر می رسد با توجه به کاهش قدرت خرید افراد در جریان رکود اقتصادی استقبال چندانی از این طرح نشود.

همچنین علاوه بر این موضوع چندی است که مردم با تشکیل کمپین نخریدن خودوری صفر خواستار کاهش قیمت خودروهای ملی و افزایش کیفیتشان شدند و به نظر نمی رسد ارائه این تسهیلات خرید خودرو در راستای اهداف این کمپین بوده باشد و نمایانگر حمایت دولت از خودروسازان در جهت افزایش فروش محصولاتشان است و توجهی به خواست مردم ندارد.

همانطور که از نتیجه نظرسنجی نیز مشخص است، هدف بسته پیشنهای تحریک بخش تقاضا اقتصاد در کوتاه مدت بوده و بدیهی است که تیم اقتصادی دولت نیز بر این موضوع واقف است که با اجرای این بسته نمی توان انتظار اثرات پایداری بر اقتصاد کشور را داشت و برای خروج از رکود نیازمند اعمال تغییرات اساسی در سیاست های اقتصادی می باشد.

در پایان جدا از تمامی مطالب عنوان شده در خصوص اثرات این بسته حمایتی مشکلی که وجود دارد، حل مشکلات به صورت مقطعی و موقتی است، چرا که تا به امروز به جای اصلاح ساختاری بعد از بروز مشکل، به دنبال راه حل کوتاه مدت آن بوده ایم. اما بهتر است دولت در کنار راه حل های مقطعی باید اصلاح ساختار های غلط اقتصادی را نیز در میان و بلند مدت مدنظر قرار دهد تا شاهد بهبود بخش واقعی اقتصاد کشور باشیم.


جهت عضويت در كانال تلگرام #اخبار #اقتصادي #بورس_نيوز روي لينك زير كليك كنيد و گزينه JOIN را بزنيد.

https://telegram.me/boursenews_ir

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
شکرستان
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۴
سوال نظر سنجی امروز هم اشتباه است چرا که باید کلمه "در کوتاه مدت "را نمی گذاشتید.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۳
فوندامنت و ریشه را درست کنید روبنا را تغییر دادن کاری را درست نمیکند
مملکت را به یک اقتصاددان کارکشته واگذار کنید
حسن
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۴
همه فهمیدن میخواستن بقیه پولمون وبکشن توبورس ولی حیف نشد.دیکه پولی نمونده .پولدار هم که نمیا د توبورس
بهرام
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۱
بدبخت اون سهامداران که به حسن روحانی رای داد