بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
جمعه ۰۴ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۰
کد خبر : ۱۵۸۶۰۹
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، خروج مغزها از کشور را همچنان یک مشکل بزرگ دانست و خواستار توجه دولتها به این مهم شد.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا منطقه فارس، دکتررضا ملک‌زاده در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: یکی از مشکلات ما این است که بسیاری از جوانان مستعد و نخبه، چون بستر مناسبی برای فعالیتشان فراهم نیست از کشور خارج می‌شوند زیرا در سایر کشورها می‌توانند کارهای بزرگی انجام دهند.

ملک‌زاده تاکید کرد: پژوهش در علوم پزشکی زمانی مفید است که منجر به تولید یک محصول برای ارتقای سلامت شود، به عبارتی، زمانی یک مقاله استفاده شده است که از آن محصولی به دست آمده باشد.

وی افزود: در سال های 2013 و 2014 در تولید علم منطقه اول بودیم و توانستیم از نظر علمی رشد کنیم. این رشد هم به لحاظ کمی و هم کیفی مشهود بوده و 30 درصد این رشد مربوط به حوزه علوم پزشکی است.

ملک‌زاده اظهار کرد: نظام مالی نیز باید در این زمینه سرمایه‌گذاری کند. سرمایه‌گذاری خطرپذیر روشی است که باید از آن استفاده کنیم تا بتوانیم وضعیت خود را ارتقا دهیم. شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند رشد کنند و تولید علم داشته باشند.

وی افزود: تنها 30 درصد سرمایه‌گذاری در علم امریکا مربوط به دولت است و 70 درصد دیگر از طریق بخش خصوصی تامین می‌شود.

ملک‌زاده با بیان اینکه طی سال‌های اخیر دولتها همواره کمتر از نیم‌درصد از درآمد ناخالص ملی را به پژوهش اختصاص داده‌اند، گفت: یکی از مشکلات ما، نبود ارتباط بین علوم بالینی و علوم پایه است و باید این ارتباط تقویت شود. بدین ترتیب که لازم است علوم پایه، برای علوم بالینی بستری فراهم کند تا علوم بالینی نیز موجب ارتقای سلامت شود.

وی ادامه داد: 663 استاد در علوم پزشکی وجود دارند که شاخص اچ ایندکس آنها بالاتر از 10 است. از این تعداد 90 نفر در دانشگاه علوم پزشکی شیراز هستند.

ملک‌زاده گفت: برای تولید علم بیشتر و با کیفیت‌تر باید اقداماتی مانند سرمایه‌گذاری، ایجاد زیرساخت لازم، انجام کارهای تیمی، ایجاد انسجام کاری، برقراری ارتباط و همکاری‌های خوب بین ‌لمللی، بهبود سیستم موجود و حرکت به سوی تحقیقات درازمدت و نتیجه‌بخش، انجام شود.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر