بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۷
کد خبر : ۱۵۹۳۴۰
مرتضی ایمانی راد تحلیل گر اقتصاد بین الملل در تحلیل شرایط جدید اقتصاد ایران و عواملی که به تعطیلی بازارهای سهام در چین منجر شد در تحلیل در کانال تلگرام موسسه بامداد نوشت: چین می تواند بحران جدید اقتصاد جهانی را شروع کند. 

اول: اينكه بازارهاى مالى جهان با نوسان عجيبى در هفته اول سال نو را شروع كرد. اين حركت شتاب آلود هر چند كه نشان دهنده هيجانات ابتداى سال است ولى در عين حال نشان مى دهد كه اقتصاد جهان در سال ٢٠١٦ همراه با نوسانات بالايى خواهد بود. 

دوم : در بازارهاى جهانى در سال ٢٠١٦ پيش بينى يك اصلاح جدى در بازارهاى بورس مى شود كه زمزمه هاى آن را در هفته اول در بازار چين ديديد. اين نوسانات ادامه خواهد داشت . 

سوم : بازارهاى جهانى نشان دادند كه در همين يك هفته چقدر شكننده و ناپايدارند. اين مطلب را در مصاحبه با خبر آنلاين مطرح كرده ام و به نظرم ثباتى كه به ظاهر به نظر مي رسد ، بازارهاى جهانى فاقد آن هستند. افزايش قيمت طلا در بازارهاى جهانى نشان دهنده اين شكنندگى است . 

چهارم : روند تضعيف پولهاى كالا پايه رو به افزايش است . طبيعى است كه قيمت مواد اوليه هم  رو به كاهش است . نفت هم همانطور كه مي بينيد  هر روز كاهش پيدا مي كند. احتمال شكستن قيمت نفت و افتادن در كانال بيست دلار زياد است و در نتيجه هر پديده ، وضعيت و يا كالايى كه مرتبط با نفت باشد همراه با تغييرات قابل توجه خواهد بود. البته اين وضعيت ادامه دار نخواهد بود چون قيمت كالاها دارد به كف تاريخى خود مي رسد.

 پنجم - طلا براى حفاظت سرمايه گذاران براى شرايط پر التهاب كنونى گزينه خوبى است و بنابراين تا موقعى كه نوسانات ارزى بالا باشد طلا بالا مى رود. به محض آرام شدن نوسانات ارزى طلا نيز شروع به كاهش خواهد كرد. 

ششم- در شرايط فعلى يورو به عنوان يك funding currency عمل مي كند. يعنى يورو در شرايط فعلى با توجه به نرخ بهره پايين ، تقاضا برايش زياد مى شود ( اين تقاضا عمدتا تقاضاى carry trade است ) و و اين پول براى شورت كردن ( يا فروختن ) پولهايى مورد استفاده قرار مي گيرد كه داراى نرخ بهره بالايى هستند. در نتيجه در كوتاه و حتى ميان مدت ممكن است يورو افزايش داشته باشد و به تدريج كه نوسانات در بازار كمتر مى شود يورو كاهش خواهد داشت و از سقف فعلى هم ممكن است كمتر شود. 

هفتم: شكست عجيب بازار بورس چين نشان داد كه چين بسيار شكننده تر از آن است كه عده اى باور مي كردند. وقتى مدت پنج سال است كه در هر فصل توليد اين كشور در حال كاهش است ، حتما يك مشكلى وجود دارد. در نتيجه شكست شاخص بورس در چين به معنى شكست مجدد قيمت مواد اوليه در سطح جهانى است . همراه با اينها ارزهاى كالا پايه نيز تضعيف خواهند شد.

 هشتم: تضعيف يكباره يوآن در يكهفته اول سال ميلادى نشان مى دهد كه قيمت مواد اوليه و از جمله نفت استعداد بيشترى براى كاهش دارد. ولى اگر ساختار اقتصادى جهان ثابت بماند، احتمال به كف رسيدن قيمت ها در سال جارى ميلادى بسيار زياد است.

 نهم: بهترين ارز براى سرمايه گذارى در سال ٢٠١٦ به نظر ميرسد ين ژاپن باشد. هر چند كه با تضعيف صادرات و توليد در ژاپن احتمال اينكه بانك مركزى ژاپن عرضه ين را براى پايين آوردن قيمت آن در بازار جهان زياد كند خيلى زياد است . ولى اين بار اثر تزريق ين به بازارهاى جهانى قدرت سابق را نخواهد داشت و بيشتر به صورت يك شوك موقتى عمل خواهد كرد.

 دهم:  دلا رامريكا هم كماكان قدرت خود را حفظ خواهد كرد و احتمال اينكه فدرال رزرو امريكا مجددا نرخ بهره را بالا ببرد هست . دهم - با توجه به نوسان بازارها و مخصوصا در انتهاى هفته ها ، معقول است كه تا موقعى كه بازار آرام نشده است مديريت نقدينگى خود را با حساسيت زياد مراقبت كنند.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر