موج:ضرورت نظارت بر سابقه مديران بورسي
عضو هيات مديره كانون سهامداران حقيقي برضرورت نظارت بر سابقه مديران بورسي
تاكيد كرد. بهروز شهدايي عضو هيات مديره كانون سهامداران حقيقي در گفت و گو با خبرنگار موج، با طرح اين سوال كه" در صورت بروز تخلف از سوي مديران شركت هاي بورسي، چه كساني متضرر مي شوند"،از اقدام سازمان يا شركت بورس در توقف نمادهاي معاملاتي به عنوان يك ابزار تنبيهي در صورت بروز تخلف از سوي مديران بورسي انتفاد كرد.
وي با بيان اينكه" توقف نماد معاملاتي تنها منجر به بلوكه شدن پول سهامدار جزء مي شود"، اظهارداشت: استفاده از اين ابزار تنبيهي از سوي سازمان بورس براي مديري كه نماينده سهامدار عمده است زياني را حاصل نمي كند.
وي ادامه داد: متضرران توقف نماد معاملاتي سهامداران جزء هستند كه منابع مالي شان در سهام اين شركت ها بلوكه مي شود.
شهدايي به عملكرد برخي از مديران بورسي اشاره كرد كه منجر به رويگرداني سهامداران جزء از ورود به سهام اين شركت ها شده است.
وي گفت: بازار سرمايه هوشمندانه تشخيص داده است كه بايد از سهام شركت هايي كه داراي مديران نامناسب هستند، پرهيز كرد و اين تجربه به قيمت ميليارد تومان ضرر به دست آمده است.
وي با اشاره به نظارت بانك مركزي در انتخاب مديران بانك هاي دولتي و خصوصي، ادامه داد: به دنبال تاييد مديران شركت هاي بورسي از سوي سازمان بورس نيستيم اما سازمان بورس مي تواند سوابق و دلايل مديران بورسي را براي اخذ صلاحيت مديران تاييد و يا رد كند.
وي اضافه كرد: بايد ليستي از مديران شركتي كه اطلاعات را به موقع به بازار انعكاس نمي دهد تشكيل شود تا بر اساس مديراني كه معاملات را بر اساس اطلاعات دروني انجام مي دهند و مجمع را طوري برگزارمي كنند كه سهامداران نتوانند در مجمع حضور يابند، به عنوان مجرم بورسي شناخته شوند.
عضو هيات مديره كانون سهامداران حقيقي با اشاره به ليست سازمان بورس در معرفي 50 شركت برتر از لحاظ اطلاع رساني، اضافه كرد: با تشكيل ليست سياه مديران بورسي، سازمان بورس مانع از حضور اين مديران در ديگر شركت هاي بورسي تحت عنوان مديرعامل و يا عضو هيات مديره شركت ها با سرمايه بيش از يك ميليون تومان مي شوند.
وي با بيان اينكه" تغيير مديران شايسته در شركت ها، سهام آن شركت ها را با تغيير مواجه مي كند"، گفت: در برخي از مواقع بين دو شركت براي جذب مدير خوب دعواي رسانه اي مي شود به طور مثال چند ماه قبل بين مايكروسافت و گوگل يك دعواي رسانه اي براي يك مدير چيني تبار بود.
وي با بيان اينكه" اين مزيت در بين مديران ما وجود ندارد"، ادامه داد: چرا كه ما با كنار زدن مديران، سهامدار عمده اي را كه 60 درصد از سهام يك شركت سرمايه پذير را دارا مي باشد از اختيارات نامحدود برخوردار است.
وي ياد آورشد: گاهي به رغم عملكرد خوب يك مدير، سهامدار عمده اجازه فعاليت را به آن در شركت را نمي دهد لذا اين امرايجاد ليست سياه براي سهامداران عمده در كنار ليست سياه مديران را ضروري مي سازد.
گزارش خطا
0 پسندیدم
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه
