بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۵
اصلی ترین مزیت ابزارهای مالی امکان پوشش ریسک قیمتی در آینده است که قرارداد آپشن نیز به دلیل ریسک حداقلی و مشخص، امکان و اختیار جدیدی به زعفرانکاران می‌دهد این در حالی است که زعفرانکاران می‌توانند در معاملات آپشن حجم فروش و قیمت محصولاتشان را برای چند ماه آینده بیمه کنند.
کد خبر : ۱۸۸۸۹۴

به گزارش بورس نیوز، محمودرضا خواجه‌نصیری در خصوص اقدام بورس کالای ایران برای راه‌اندازی قرارداد اختیار معامله زعفران در اسفندماه جاری گفت: اصلی ترین مزیت ابزارهای مالی امکان پوشش ریسک قیمتی در آینده است که قرارداد آپشن نیز به دلیل ریسک حداقلی و مشخص، امکان و اختیار جدیدی به زعفرانکاران می‌دهد این در حالی است که زعفرانکاران می‌توانند در معاملات آپشن حجم فروش و قیمت محصولاتشان را برای چند ماه آینده بیمه کنند.

وی افزود: استفاده از ابزارهای جدید مالی از جمله معاملات قراردادهای اختیارمعامله در بورس‌های بین‌المللی بسیار رایج است زیرا این ابزارها از چند بعد به خصوص از بعد سودآوری و پوشش ریسک بسیار موثر هستند.

به گفته مدیر عامل تامین سرمایه تمدن، نکته اساسی این است که هر چه فاکتورهای اقتصادی به سمت نوسان بیشتر حرکت می‌کنند و ریسک آینده بیشتر و پیش‌بینی دشوارتر می‌شود، نیاز به ابزارهای پوشش ریسک و ابزارهایی همچون اختیار معامله بیشتر می‌شود لذا سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی علاقمندند با استفاده از این ابزارها ریسک‌های خود را کاهش دهند.

خواجه‌نصیری بیان کرد: بورس کالا با توسعه ابزارهای مالی مانند قراردادهای آتی و آپشن، این امکان را فراهم می‌کند تا ریسک بازار و فعالیت‌های سفته‌بازی از بازار فیزیکی، جذب بازارهای مالی و کاغذی شود که این اتفاق در اقتصاد ما به شدت کمک‌کننده و اثر بخش خواهد بود.

مدیرعامل تامین سرمایه تمدن تصریح کرد: با توجه به استقبال مطلوب فعالان بازار کشاورزی از ابزارهای مالی بورس کالا همچون قرارداد آتی و گواهی سپرده زعفران، پیش‌بینی می‌شود که راه‌اندازی معاملات قراردادهای اختیار معامله زعفران نیز رفته رفته با استقبال روبه رو شود.

وی اضافه کرد: این در حالی است که هر چه زمان بگذرد و بخش سنتی با نحوه کارکرد این ابزارها بیشتر آشنا شوند و نهادهایی مانند صندوق‌های کالایی که به صورت تخصصی فعالیت می‌کنند وخدمات را ساده تر به دست مردم می‌رسانند، فعال‌تر شوند عمق بازارهای مالی افزایش می‌یابد و فعالان بخش کشاورزی با مزایای ابزارهای مالی اشنا می‌شوند؛ یعنی به جای اینکه مردم و سرمایه‌گذاران به طور مستقیم وارد سرمایه‌گذاری بازار کالا شوند، نهادهای مالی به صورت تخصصی در بازارهای کالایی فعالیت می‌کنند.

مدیر عامل تامین سرمایه تمدن در پاسخ به این سوال که آیا امکان مرجعیت قیمت زعفران دنیا از طریق تابلوی بورس کالای ایران وجود دارد؟ گفت: نحوه کشف قیمت زعفران در بورس کالا نشان می‌دهد که امکان مرجعیت قیمت زعفران از طریق بورس کالا وجود دارد این در حالی است که هرچقدر حجم بازار بیشتر شود و نهادهای مالی واسط بین کشاورزان، تولید کنندگان و بازار ایجاد شود، عمق بازار افزایش پیدا می‌کند و عکس العمل بازار سریعتر شده و این امر باعث کشف قیمت بهتر می‌شود.

وی اظهار کرد: بنابراین باید با توسعه زیرساخت‌ها و استفاده از بسترهای نوین برای بین‌المللی کردن بازار زعفران از طریق سازوکار بورس کالای ایران قدم برداشت زیرا زمانیکه محصولی در بورس و از طریق ابزارهای مالی مورد معامله قرار می‌گیرد، قیمت‌ها واقعی‌تر کشف می‌شود و شفافیت و ثبات در بازارها حاکم می‌شود.


اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی در مجلس مطرح کرد:

تولید 92 درصد از تولید زعفران جهان در استان خراسان جنوبی و رضوی

امروز در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی انجام می شود؛

عرضه بیش از 15هزار تن مواد مواد پلیمری

ارسال نظر