بهانه بعدی بازار برای رشد
به گزارش بورس نیوز، بعد از دو روز کش و قوس و خبرهای ضد و نقیض، گفتند دارا دوم، شهریور ماه عرضه خواهد شد. اما سوال اصلی اینجا است که آیا با تعیین تکلیف عرضه دارا دوم، بازار سرمایه دوباره روند صعودی خود را در پیش خواهد گرفت و سهم ها، کماکان جای رشد دارند یا نه؟ و در صورتی که قیمت سهم ها به حد اشباع رسیده باشد، آیا ابزار جایگزین دیگری تعریف شده که نقدینگی را جذب کند و پول از بازار سرمایه خارج نشود؟ این بار بهانه رشد بازار سرمایه، چه خواهد بود؟
محمودرضا خواجه نصیری مدیرعامل شرکت تامین سرمایه تمدن در گفتگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: موضوع صندوق ETF دارا دوم از اساس بعنوان خبر تاثیرگذار بر بازار سرمایه بیشتر نتیجه اهمیت دادن به موضوعی بود که به زعم بنده، فاکتور اساسی در بازار سرمایه محسوب نمی شد. به عبارتی وقتی این موضوع به لیدر خبرهای مرتبط به وضعیت بازار سرمایه تبدیل می شود، با خبر لغو آن باید بازار تحت تاثیر قرار گیرد.
وی افزود: معتقدم بعد از اتفاقات این دو روز و با اطلاع رسانی هایی که انجام خواهد شد، این موضوع می تواند از مفروضات اصلی تصمیمات سرمایه گذاران خارج شده و فاکتورهای دیگری جایگزین آن گردد. نکته اینجاست که بعد از آنکه عرضه دارا دوم (به هر ترتیبی) انجام شد، باید این موضوع از موضوعات تاثیرگذار بر بازار سرمایه خارج شده و سهام صنایع مختلف بر اساس فاکتورهای تاثیرگذار دیگری مثل نرخ ارز و نفت و کامودیتی ها و... افزایش یا کاهش یابد.
عضو هیات مدیره بورس تهران در ادامه خاطر نشان کرد: تنها نکته نگران کننده ای که می تواند به بازار سرمایه آسیب برساند، فارغ از نفس صندوق های ETF، این است که دلگرمی مردم در این چند ماه به حمایت دولت از بازار سرمایه بوده و ممکن است این اتحاد و حمایت دولت برای مردم بعنوان یک فرض اصلی در سرمایه گذاری ها لحاظ شود و اتفاقاتی شبیه اتفاقات دو روز اخیر، این نگرانی را ایجاد می کند که مبادا دولت بعنوان حامی بازار، به هر دلیلی دست از حمایت از این بازار بکشد و بازار سرمایه، انسجام خود را از دست بدهد.
خواجه نصیر در رابطه با راهکارهایی که می تواند هم به حفظ نقدینگی در بازار و هم منطقی شدن روند قیمت سهم ها و جلوگیری از حباب قیمتی کمک کند، گفت: یکی از پیشنهادات برای جذب نقدینگی، جذب نقدینگی در بازار ثانویه و هدایت آن به سمت پروژه های نیمه تمام است. پیشنهاد شرکت تامین سرمایه تمدن هم شرکت های سهامی عام توسعه پروژه است. از جمله ابزارهایی که در عین حال که به مردم امکان و فرصت سرمایه گذاری می دهد، خرید سهام شرکت هایی است که روی پروژه های نیمه تمام و تمام شده سرمایه گذاری کرده اند و مردم به جای خرید سهام شرکت هایی که شاید قیمت برخی از آنها، جای رشد نداشته باشد می توانند سهام شرکت های سهامی عام توسعه پروژه را خریداری کنند و بعد از بهره برداری از پروژه ها هم، از منافع آن بهره مند شوند.
وی افزود: این طرح را در حال حاضر ارائه کرده ایم و متقاضیان زیادی هم از شرکت های سرمایه گذاری و هلدینگ ها ورود کرده اند تا این شرکت ها را تاسیس کنند. شرکت تامین سرمایه تمدن به دنبال این است که با کمک سازمان بورس و اوراق بهادار و وزارت اقتصاد و وزارت صمت، بتوان زودتر از این ابزار استفاده کرد.
طبق دستور وزیر اقتصاد به یکباره تمام بانکها و کارگزاریها سهام عدالت مردم را که مدتها برای فروش اقدام کرده بودن در بورس عرضه کردند و این چنین بازار را به گند کشیدن...
خاک بر سر چنین مسئولان نابلدی که با دستورات خلق الساعه بازار را برای سومین روز پی در پی به لجن کشیدن.
خدا میدونه شنبه باید منتظر چه دسته گل دیگری از این مسئولانه بی کفایت باشیم...
پی نوشت..کاملا تعجب برنگیز بود سهمها در حال رسیدن به صف خرید بودند ولی گروهی خاص بدون توجه به وضعیت بازار با هم دیگه کورس گذاشته بودند و در هر قیمتی حاضر به فروش دارایی مردم بودن...اینچنین آتش به دارایی سهامداران عدالت زدند و بازار را هم به لجن کشیدن....کارگزاران نالایق و بی کفایت!!