بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۱
از رفاقت‌ها "گل" بیرون آمد؛

حقوقی‌های "وداداش" ...

در تشکیل دارادوم ناهماهنگی مختصری ایجاد شده بود و ما در کمال هماهنگی وزارت اقتصاد و وزارت نفت در اجرا مشکلی به وجود آمد و برداشت این بود که برای دارادوم هم وزارت اقتصاد می‌تواند نسبت به تاسیس این صندوق اقدام کند.
کد خبر : ۲۲۵۲۸۸

حقوقی‌های نماد

به گزارش بورس‌نیوز، فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص عرضه صندوق دارا دوم اظهار کرد: در اوایل شهریورماه سال جاری صندوق دارادوم را عرضه می‌کنیم. چون ما یک برنامه زمانبندی برای عرض سهام دولتی در طول سال داریم پایش می‌کنیم که براساس جداول تنظیمی عمل شود.

وی افزود: در تشکیل دارادوم ناهماهنگی مختصری ایجاد شده بود و ما در کمال هماهنگی وزارت اقتصاد و وزارت نفت در اجرا مشکلی به وجود آمد و برداشت این بود که برای دارادوم هم وزارت اقتصاد می‌تواند نسبت به تاسیس این صندوق اقدام کند.

وزیر امور اقتصاد و دارایی ادامه داد:، اما در قانون بودجه تصویب شد که بودجه را باید دستگاه تخصصی ذیربط که وزارت نفت است، اقدام کند. هماهنگی خوبی بین من و وزیر نفت وجود داشت. اگر تا این تاریخ تشکیل نشود می‌تواند سازمان خصوصی سازی به صورت بلوکی اقدام کند. اما با هماهنگی‌های بین من و زنگنه قرار شد که نسبت به تاسیس صندوق اقدام شود و مشکلات مرتفع شد.

دژپسند درباره زمان عرضه دارادوم گفت: اولین چهارشنبه شهریور که درون هفته دولت هم است نسبت به عرضه این صندوق اقدام خواهد شد و امروز عرضه بلوکی شرکت‌های مشمول دارادوم متوقف می‌شود تا در آن هفته بتوانیم دارا دوم را عرضه کنیم.

وزیر امور اقتصاد و دارایی بیان کرد: از ویژگی‌های این صندوق این است که همه آحاد ایرانی می‌توانند نسبت به خرید آن اقدام کنند. سقف آن در دارا یکم دو میلیون تومان بود، اما در این صندوق با اخذ مجوز دولت به ۵ میلیون افزایش می‌دهیم. با کارت ملی میت وانند بخرند. ارزش یونینت در روز عرضه ۳۰ درصد تخفیف دارد. مزایای زیادی دارد. خریدار با یک سبد سهامی می‌خرد. باقیمانده سهام دولت در پتروشیمی اصفهان، تهران، بندرعباس و تبریز است.  

 

ما و مخالفت ... "ریش و قیچی دست وزارت اقتصاد است/ وزارت نفت به ETF "بله" گفت"

بیژن زنگنه، وزیر نفت درخصوص ارائه پالایشگاه‌ها در بورس اظهار کرد: ما با ارائه پالایشگاه‌ها در بورس مخالف نیستیم بلکه موافق هم هستیم. اول گفتند به صورت ETF و سپس گفتند که بلوکی عرضه می‌کنیم. وقتی بلوکی باشد دیگر به صورت ETF نمی‌شود معامله کرد. هرطور که وزارت اقتصاد بخواهد ما همکاری می‌کنیم.

حقوقی‌های

وزیر نفت درپاسخ به سوالی مبنی بر مشکل بین وزارت نفت و وزارت اقتصاد افزود: این حرف‌ها اصلا صحیح نیست. این ها حرف‌هایی است که زده می‌شود. ما تلفن داریم و هر وقت اشکال داشته باشیم با هم صحبت می‌کنیم و مشکل را حل می‌کنیم و نگرانی نداریم.

وی تاکید کرد: اختلاف بین وزارت نفت با وزارت اقتصاد دراین باره را عده‌ای بیکار بال و پر می‌دهند.

محمدرضا سرافراز یزدی مدیرعامل کارگزاری آگاه در گفت‌وگو با بورس‌نیوز درخصوص نقش ETF‌ها در جریان‌سازی بازارسرمایه، تاکید کرد: تغییراتی که در ETF دارادوم رخ داد از لحاظ بنیادی چندان نقشی در بازارسرمایه نداشت، زیرا به بازار نیامده بود اما؛ جریان نقدینگی و حجم بالای پولی که این روز‌ها در بورس حضور دارد، طبیعتا میزان ریسک و ترس سهامداران را افزایش داده است.

سرافراز یزدی درخصوص اینکه آیا دولت از بازارسرمایه حمایت خواهد کرد، گفت: دولت با توجه به سهام عدالت، ETF‌ها و صندوق‌هایی که در پیش دارد، بازارسرمایه را بازار مطمئن‌تر از دیگر بازار‌های موازی می‌بیند.

وی درباره اینکه نقدینگی باید در بازار بماند، افزود: برای دولت گزینه‌ای مناسب‌تر از بورس وجود ندارد و تنها پالس منفی دولت، ETF پالایشی‌ها بوده، اما بورس تنها نقطه اتکای دولت برای حفظ نقدینگی است.

ادامه مصاحبه این کارشناس را در این لینک بخوانید.

فرصت ها را شکار کنید

ولید هلالات کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با بورس‌نیوز در این خصوص بیان کرد: بازارسرمایه تا مقطعی به پشتوانه افزایش نرخ ارز و بهبود بازارهای جهانی بعد از جریان کرونا رشد کرد؛ ولی از نقطه‌ای به بعد این ذهنیت برای فعالان بازار سرمایه بوجود آمد که دولت و بانک مرکزی و سایر نهادها، به دلایل مختلف پشتیبان بازار سرمایه هستند و بازار سرمایه دچار ریزش نخواهد شد و اگر در هر مقطعی، التهاب اساسی ایجاد شود، دولت به عنوان پشتیبان این بازار، فضا را تلطیف می کند‌.

وی افزود: نکته ای که به نظر می رسد نه دولت و نه بانک مرکزی به آن توجه کرده اند، سرعت عمل مردم است. وقتی مردم عادی را تشویق به سرمایه گذاری در بورس کنیم، از زمان تصمیم گیری تا ورود به بازار، به طور میانگین ۲ ماه زمان می برد تا مردم وارد این بازار شوند. بنابراین بسیاری از اشخاصی که به تازگی وارد بازار سرمایه شده اند، تحت تاثیر تبلیغات و حمایت بانک مرکزی و دولت در چند ماه قبل، تصمیم به ورود به بازار سرمایه گرفته اند. ۲ ماه پیش بانک مرکزی و دولت با آب و تاب از صندوق های ETF صحبت می کردند و اصرار داشتند منافع عرضه ETF های دولتی برای مردم است؛ حال آنکه عرضه ETF ها بیشترین منفعت را برای دولت خواهد داشت و این عرضه ها موهبتی برای دولت است که بتواند سهام خود را در حد قیمت بلوکی عرضه کند، ولی کماکان مدیریت این شرکت ها را به عهده داشته باشد. (شبیه اتفاقی که بعد از عرضه دارا یکم برای بانک ها افتاد) ارزش بازار بانک هایی که در پرتفوی دارایکم هستند نسبت به گذشته تقریبا ۴ درصد رشد داشته، در حالی که مدیریت همچنان در دست دولت است.

 

ادامه مصاحبه این کارشناس را در این لینک بخوانید.

ETF پالایشگاهی بلوکی "نه"، عرضه خرد برای شناوری سهام

عباس آرگون نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران در گفت‌وگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: هنوز مشخص نیست عرضه سهام پالایشگاه‌ها به چه صورت انجام خواهد شد اما؛ اگر قرار است عرضه سهام در قالب ETF ها انجام نشود، شاید بهتر باشد عرضه سهام بصورت خرد در بازار انجام شود تا هم شناوری سهام افزایش یابد و افزایش قیمت غیر منطقی ناشی از کمبود عرضه در برخی سهم ها، به نوعی تعدیل شود‌.

وی ادامه داد: باید نحوه مدیریت پالایشگاه ها هم تعیین تکلیف شود. قطعا در صورت واگذاری بلوکی سهام پالایشی ها، مداخله مستقیم دولت در پالایشگاه ها کاهش خواهد یافت؛ در حالی که در عرضه پالایشی ها به روش ETF، کماکان مدیریت شرکت ها با دولت خواهد بود و باید دید سیاست دولت در این زمینه به چه صورت خواهد بود.

ادامه مصاحبه این کارشناس را در این لینک بخوانید.

فرار از اصلاح و تشکیل صفوف فروش

محسن عبدالهی کارشناس بازارسرمایه در راستای ریزش ادامه‌دار بازارسرمایه که از دیروز پس از اعلام لغو ETF دارادوم اعلام شد در گفت‌وگو با بورس‌نیوز، اظهارکرد: هوش سرمایه زمانی که تغییر سیاست‌ها را در بورس مشاهده می‌کند طبیعتا مکانیزم خود را تغییر داد و هراس از افزایش ریسک‌ها را نمی‌تواند بپذیرد.

عبدالهی درباره اینکه آیا باید عرضه و لغو ETF آنقدر در بازار تاثیرگذار باشد، تاکید کرد: بازار نیازمند حمایت واقعی بوده و روند منفی بازار ادامه‌دار نخواهد بود و این اصلاح، زمان‌بر نیست شاید با تزریق یک خبر مثبت، روند و جو بازار کاملا بازگردد.

 

ادامه مصاحبه این کارشناس را در این لینک بخوانید.

انفعال دولت در اجرای اصل ۴۴

همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: بحث عرضه سهام دولتی یکی از بحث های پر چالشی بوده که از سال گذشته با آن مواجه هستیم. انتظار اولیه بازار سرمایه این بود که دولت همزمان با بهبود شرایط بورس و افزایش تقاضا، از فرصت استفاده کرده و در قالب های مختلف به ویژه انجام خصوصی سازی واقعی و واگذاری مدیریت ها و سهام هم خود را چابک تر کند و هم به غنای بازار سرمایه اضافه کند. اما یک رویکرد مخالف با بخش خصوصی در دولت مشاهده می شود که مانع از انجام این عرضه ها در سال های گذشته شده است.

وی افزود: در دولت آقای روحانی تا دو سال پیش، عملا هیچ خصوصی سازی انجام نشده و هیچ شرکت اصل ۴۴ هم در بازار سرمایه عرضه نشد و عملا ابلاغیه مقام معظم رهبری در مورد اصل ۴۴ متوقف شد. با تشدید وضعیت بازار سرمایه، یک راه حل میانه ای بعنوان عرضه صندوق های قابل معامله پیدا شده بود؛ هر چند که انتقادات زیادی هم به دارا یکم وارد بود، (چرا که سهام بانک ها و... در قالب واحدهای این صندوق به مردم واگذار شده ولی مدیریت همچنان با دولت است و این مدیریت دولتی بوده که ریشه عمده مشکلات بنگاه های اقتصادی ما بوده است)؛ اما در هر حال، این راه حل میانه هم بخشی از نیازهای بازار سرمایه را پاسخ می داد و هم به خاطر امتیازاتی که برای مردم عادی در آن گنجانده شده بود، مورد استقبال بازار بود.

ادامه مصاحبه این کارشناس را در این لینک بخوانید.

براساس اطلاعیه ای از روابط عمومی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام شد: در پاسخ به اظهارات علیرضا صالح ،رییس سازمان خصوصی سازی در خصوص عدم همراهی وزارت نفت برای واگذاری سهام پالایشگاه‌ها با اظهار تعجب از مطالب گفته شده توسط وی، طبق آخرین نظر فرهاد دژپسند ،وزیر امور اقتصادی و دارایی، مقرر شد سهام پالایشگاه‌ها به صورت بلوکی فروخته شود .  بنابراین با انتخاب این روش عرضه، دیگر لزومی به تشکیل صندوق ETF نبوده است.

 

مشروح این مطلب را در این لینک مطالعه کنید.

لغو ETF یا شوک تحمیلی به بازار
آقابزرگی در خصوص اخبار ضد و نقیض پیرامون عرضه صندوق دارادوم گفت: در بررسی اهمیت مسائل جاری به عنوان مثال سهام عدالت و مقایسه آن با صندوق دارادوم، عدد صندوق قابل توجه نخواهد بود اما؛ در کنار هم قرار دادن مسائلی، چون گمانه‌های پیش فروش نفت طی دو سال آتی با ارزش برآوردی حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان، بازار را در وضعیت تعادلی قرار خواهد داد چرا که بازار به طرف تقاضا یکسویه شده و با چنین تصمیماتی تعادل نسبی برقرار خواهد شد. 

وی ادامه داد: برای رسیدن به تعادل نسبی شُک‌های منفی ناخواسته نیز لازم است، شُک روز گذشته و امروز در بازار ناخواسته بوده و اراده اصلی بر اعلام اخبار خوب در بازار قرار داشت، اما ظاهرا فعل و انفعلات ذکر شده خوشایند نبوده و لازم به ذکر است که این شُک‌ها کوتاه مدت و مقطعی است.
 

محمد نوربخش مدیرعامل شرکت سبدگردان کوروش در گفت‌وگو با بورس‌نیوز در این خصوص بیان کرد: هنوز لغو عرضه دارا دوم مشخص نیست و خبرها حاکی از تایید و تکذیب های مکرر است.

وی افزود: به هر حال سهم هایی که به خاطر عرضه دارا دوم رشد کرده اند، با لغو عرضه دارا دوم، افت قیمت خواهند داشت. باید اول به این سوال پاسخ داده شود که اصلا سهم های پالایشی چرا رشد کردند؟ افزایش قیمت سهم‌های پالایشی، به دلیل قرار گرفتن در ETF دولتی بود؛ وگرنه به لحاظ تحلیلی، بعضی از این سهم‌ها در حدی که رشد کرده بودند، ارزندگی نداشتند.

ادامه مصاحبه این کارشناس را در این لینک بخوانید.

نوید خاندوزی، کارشناس بازار سرمایه در همین رابطه به خبرنگار بورس نیوز گفت: تایید و تکذیب عرضه صندوق‌های دارادوم اصلا برای بازار خوب نبود و باعث سلب اعتماد سهامداران و فعالان بازار سرمایه که چشم بر این نوع اطلاعات و اخبار دارند شد. این امر بی سلیقگی و ضربه زدن به اعتماد سرمایه گذار بود.

آمادگی فروش در دل بازار
وی نوسانات بازار امروز را متاثر از این اتفاق عنوان و اظهار کرد: علاوه برحواشی مرتبط با اخبار صندوق‌های ETF، یک خواست درونی و آمادگی برای فروش نیز در دل بازار به چشم می‌خورد چرا که طی چند روز اخیر بازار مثبت بوده و برخی تصمیم به خروج از بازار سهام گرفتند، اما به طور کلی بازار متعادل و در روند اصلاح است.

ادامه مصاحبه این کارشناس را در این لینک بخوانید.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر