بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۵
عضو هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد در گفت‌وگو با بورس نیوز تاکید کرد:

صادرات، فرصتی طلایی برای صنعت فولاد

صنعت فولاد به راحتی می تواند ۱۵ میلیون تن مازاد محصول خود را روانه بازارهای صادراتی کند و از این بابت هیچ مشکلی وجود ندارد.
کد خبر : ۲۲۷۲۵۵

 

صادرات، فرصتی طلایی برای صنعت فولاد

به گزارش بورس‌نیوز، بورس تهران در چند هفته اخیر ریزش زیادی داشته و خیلی ها رشد این بازار را حباب خوانده اند. حال آنکه بجز بورس، تمام بازارها صعودی بوده است. نرخ ارز نیمایی مرتبا در حال افزایش است و نرخ های فعلی بازار اختلاف معناداری با نرخ ارز سال گذشته دارد. صنعت فولاد جزو صنایع صادرات محور بوده و به نظر می رسد با نرخ ارز فعلی و ارزش دارایی های شرکت های فولادی، فروش هیجانی در نمادهای فولادی توجیه ندارد.

رضا شهرستانی عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در گفت‌وگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: جایی برای نگرانی بابت کاهش سودآوری شرکت های فولادی وجود ندارد. چشم انداز قیمت جهانی فولاد مثبت است؛ چرا که چین در حال تولید کامل است. این در حالی است که به خاطر شیوع کرونا، برخی معادن تعطیل شده و بازارهای جهانی با کمبود برخی مواد اولیه فولاد مواجه است. این موضوع روی روند تولید فولاد در برخی کشورها اثرگذار بوده و شمش فولاد که به خاطر کرونا در اوایل سال از حدود ۳۸۰ دلار به ۳۲۰ دلار رسیده بود، در حال حاضر در محدوده ۴۱۰ دلار معامله می شود. لذا اگر محدودیتی در صادرات فولاد انجام نشود، شرکت های فولادی فرصت خوبی برای صادرات خواهند داشت و سود خوبی هم از صادرات فولاد کسب کنند.

وی افزود: اگر سیاست گذاران داخلی چوب لای چرخ صادرکنندگان نگذارند، صنعت فولاد به راحتی می تواند ۱۵ میلیون تن مازاد محصول خود را روانه بازارهای صادراتی کند و از این بابت هیچ مشکلی وجود ندارد.

شهرستانی ضمن انتقاد از مداخله های صمت در صادرات محصولات فولادی گفت: مداخله های وزارت صمت در روند صادرات محصولات فولادی، نگرانی هایی در بازار ایجاد کرده که احتمالا موجب ترس سهامداران هم شده است. به هر حال سهامداران هر صنعتی به دنبال حداکثر سود هستند و در شرایطی که کشور درگیر مشکلات ناشی از تحریم ها و کرونا است، باید دست تولیدکنندگان در صادرات باز باشد تا هم شرکت ها و هم اقتصاد کشور از ارزآوری صنعت فولاد منتفع شوند. امسال تولید فولاد داخلی از مرز ۳۰ میلیون تن فراتر خواهد رفت؛ این در حالی است که نیاز بازار داخل حداکثر ۱۵ میلیون تن خواهد بود‌. بنابراین آزادسازی صادرات موجب کمبود بازار داخل نخواهد شد. البته ممنوعیت صادرات اسلب به دلیل آنکه این محصول در شرکت های تولیدکننده نورد بعنوان مواد اولیه کاربرد دارد، منطقی بوده؛ اما هیچ توجیهی ندارد که صادرات و محصولات فولادی نهایی خصوصا فولادهای ساختمانی را محدود کنیم. فقط باید قیمت محصولات فولادی از قیمت شمش فولاد صادراتی بالاتر باشد.

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
سبد میلگرد و رشد ۹ درصدی که در حساب شرکت نشست؛

رشد نرخ محصولات "فخاس"

رشد ۱۳ درصدی متوسط نرخ این آهن‌ساز اصفهانی؛

رشد محسوس نرخ تیرآهن و میلگرد" ذوب" در بورس کالا

ارسال نظر