بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۰
نشست ملی ابزارهای تامین مالی مسکن و مستغلات
نشست ملی ابزار‌های تأمین مالی مسکن و مستغلات با حضور و سخنرانی مسئولین و اساتید مطرح و بنام این حوزه برگزار خواهد شد.
کد خبر : ۲۵۴۶۲۴

نشست ملی ابزارهای تامین مالی مسکن و مستغلات

به گزارش بورس نیوز، با توجه به برگزاری نشست ملی ابزار‌های تأمین مالی مسکن و مستغلات با حضور و سخنرانی مسئولین و اساتید مطرح و بنام این حوزه، حسن بان، دبیر علمی این نشست و دبیرکمیته مؤسسین بورس املاک و مدیر دپارتمان املاک و مستغلات پیشگامان دنیای مالی به تشریح ابعاد این نشست ملی پرداخت.

نشست ملی ابزارهای تامین مالی مسکن و مستغلات

پیشینه ارتباط دانشگاه و صنعت برای تولید مسکن را چگونه می‌بینید؟

حدود پنج دهه است که ساخت مسکن شهری و تامین این نیاز اولیه ایرانیان؛ هر سال نقل محافل علمی و عملیاتی است و همه دم از اقتصاد مسکن می‌زنند و این درحالی است که به تازگی و برای نخستین بار رشته تخصصی اقتصاد مسکن متولد شده و به زودی اولین دانش پذیران خویش را پذیرش خواهد نمود تا این ارتباط متقن گردد.

با چنین اقدامی، دانشگاه چگونه می‌تواند به یخش صنعت مسکن و ساخت و ساز کمک کند؟

توجه داشته باشیم نیاز به داده‌های قابل اتکا که بتوان در تصمیم گیری کلان اقتصاد مسکن مثمر ثمر باشد و از آن‌ها اطلاعات ارزشمند استخراج کرد در همه جا میسر نیست و هرکس از ظن خویش به نطق و سخنرانی می‌پردازد. بطور مثال مدتی به غلط مصطلح شده بود که ارزش هر متر مسکن در تهران ۱۰۰۰ دلار است و این شایعه‌ی بی‌پشتوانه علمی دهان به دهان بین مسئولین نقل می‌شد؛ لذا چنان شده است که باگذشت نیم قرن هنوز این نیاز اولیه مسکن و همچنین نیاز به داده‌ها و اطلاعات قابل اتکا اقتصادی در باب مسکن مرتفع نشده است. دانشگاه در این خصوص که مبحثی زیرساختی است میوتواند به اقتصاد مسکن کمک نماید.

چه اقدام عملی برای رفع این چالش پیشنهاد می‌دهید؟

به نیت مرتفع کردن این نقیصه، به دور هم جمع شده ایم تا با جمعی از نخبگان علمی و تجربی در حوزه‌های مرتبط با اقتصاد مسکن، یکبار برای همیشه به جمع بندی ابزار‌ها و نهاد‌های مالی و پولی در تامین مالی مسکن و تاثیر و تاثر متقابل آن‌ها بر اقتصاد بپردازیم. در دورانی بر این امر اتفاق نظر پیدا کرده ایم که با دو چالش اساسی دیگر هم مواجه هستیم.

نخست کاهش معنا دار قدرت خرید مردم نسبت به ملک و مایملک مسکونی و دیگری هدف گذاری دولت فعلی بر ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی. با این حال؛ دانشگاه امام صادق (ع) بر آن شده است که با حمایت وزارت علوم و فناوری اولین دوره کارشناسی ارشد “اقتصاد مسکن” را برای نخستین بار در ایران راه اندازی کند و امید است که سایر دانشگاه‌ها نیز در این نهضت علمی دست به اقدام عملی بزنند.

لطفا در مورد نشست ملی تامین مالی صنعت مسکن و املاک و مستغلات توضیح دهید.

از بزرگان خوشنامی در بخش‌های مختلف اقتصاد تعاونی؛ اقتصاد دولتی و اقتصاد خصوصی دعوت کرده ایم تا آخرین تجربیات و پیشنهاد‌های کاربردی شان در آغاز دوران جدید ساخت و ساز مسکن توسط دولت سیزدهم را به گوش جان بشنویم؛ مناظره‌ها و رجز خوانی‌های علمی شان را نظاره کنیم و برای سرمایه گذاری در مسکن به شیوه‌های متناسب برای قرن جدید آماده و مهیا‌تر شویم. از صاحب منصبان تاثیرگذار در وزارت خانه‌های راه و شهرسازی، وزارت تعاون و رفاه اجتماعی، وزارت اقتصاد و امور دارایی و از دانشگاه‌ها؛ کانون ها، پژوهشکده‌ها و اتحادیه‌های مرتبط دعوت کرده‌ایم تا به یکپارچگی تصمیم گیری و تصمیم سازی در حوزه تامین مالی ساخت مسکن نزدیک و نزدیک‌تر شویم.

از جمله سخنرانان افتتاحیه این رویداد می‌توان به حسین عبده تبریزی، محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی، مسکنی معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران،  میثم فدایی مدیرعامل فرابورس ایران، مهدی صادقی شاهدانی رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع)، سعید اسلامی بیدگلی دبیر کانون نهاد‌های سرمایه گذاری ایران و اساتید مطرح و بنام دیگر اشاره کرد.

امید می‌رود چنین رویدادی که در سه روز پر بار و به صورت برخط از ۴تا۸ اسفند ۱۴۰۰ برگزار می‌گردد از مسائل به روزی مثل تامین مالی جمعی برای ساحت مسکن؛ طرح‌های توکنایزکردن پروژه‌های مسکن؛ خدمات نوین فرابورس ایران و بورس کالا در حوزه مسکن؛ و تجربیات نوین سایر کشور‌ها مطلع شویم و این رویداد مبارک را سرآغازی بر این تحول عظیم در پذیرش اولین دانشجویان رشته تخصصی اقتصاد مسکن بدانیم.

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
راه اندازی صندوق زمین و مسکن در نیمه دوم سال جاری
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی خبر داد:

راه اندازی صندوق زمین و مسکن در نیمه دوم سال جاری

دو سویه "مسکن" به کجا خواهد رسید؛

مسکن در "بورس" میانبری برای خانه‌دار شدن!

ارسال نظر