بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۶
کارشناس بازار سرمایه در ارتباط با همبستگی دلار با صنایع پیشتاز در آینده چنین بیان کرد؛

صنایع خبر محور، صنایع پیشتاز تا پایان سال

صنایع خبر محور، صنایع پیشتاز تا پایان سال
اگر بخواهیم فاکتور‌های اثرگذار بر بازار سرمایه را برسی کنیم هر فاکتور باتوجه‌به شرایط خاص خود تأثیر متناسب خود را بر بازار سرمایه می‌گذارد و چون از ریسک‌های سیستماتیک و غیرسیستماتیک زیادی برخوردار است که بازار سرمایه دچار آسیب می‌شود و سازمان بورس هم تاکنون بر رفع این مشکلات راهکاری را ارائه نداده است.
کد خبر : ۲۷۰۹۲۰

هابیل خاوری در مصاحبه با بورس‌نیوز گفت: بررسی تکنیکالی گزارش شرکت‌ها، تولید، فروش و سودآوری شرکت به نحوی به حاشیه برده می‌شود؛ اما مبحثی که مشخص هستش و موردپسند بیشتر فعالان بازار سرمایه است شیوه تحلیل تکنیکال به‌واسطه سادگی و قابل‌درک و فهم بودن آن است. از تاریخ ۱۳ تا ۱۶ اردیبهشت‌ماه بازار سرمایه از جنبه‌های تکنیکالی دچار واگرایی شدیدی شده بود که به‌صورت شهودی و قابل‌درک بود و نیاز به ابزار پیچیده تکنیکالی نبود و با دید جزئی‌تر در آن تاریخ متوجه می‌شویم که خیلی از سهم‌ها دچار واگرایی شده بودند در تایم فریم‌های بالا و پایین و طبیعتاً همین باعث شد در تاریخ ۱۷ اردیبهشت‌ماه سنگین‌ترین ریزش بورس را داشته باشیم که حتی بسیاری از فعالان بازار سرمایه در صفحات مجازی‌شان درخواست ابطال معاملات را باتوجه‌به تشخیص شرایط اضطراری و ریزش بیش از ۵ درصد داشتند و این موارد باعث خروج تعداد زیادی از کد‌های حقیقی در هفته‌های بعد آن که پیش‌بینی می‌کردند شرایط بازار عادی نیست که این اتفاقات تأثیر گرفته از نوسانات نرخ ارز و بازار‌های موازی بود؛ چون بازار سرمایه رابطه یک‌به‌یک با نرخ ارز دارد و از نوسانات قیمت نفت خام، قیمت طلا و بورس جهانی تأثیر می‌پذیرد.

وی ادامه داد: اما با تأخیر زمانی تقریباً ۳ماهه اگر به نمودار دلار هم نگاهی بیندازیم می‌توان دید که قبل از اینکه روند صعودی اخیر بورس آغاز شود نوسان دلار آغاز شده بود و تأثیرش را در بازار سرمایه گذاشت و نکته مهم اینکه نوسانات لحظه‌ای هیچ‌کدام از بازار‌های جهانی را نمی‌توان به تابلوی معاملات TSETMC مرتبط کرد پس هر نوسان در بازار‌های موازی با یک ضریب تأثیر و تأخیر زمانی بر روی شاخص کل اثر می‌گذارد. چیزی که مشخص است شاخص کل دارای یک‌روند کوتاه‌مدت و یک‌روند بلندمدت است که از اسفندماه سال گذشته آغاز شد و روندی که می‌توان به آن متکی بود برای بازگشت شاخص از ماه‌های مهر و آبان سال ۱۴۰۱ آغاز شده و کف شاخص هم می‌توان همین محدوده را در نظر گرفت و در حال حاضر مسیر بورس مسیری نزولی به همراه نوساناتی که هر روندی قطعاً از آن برخوردار است چه صعودی و چه نزولی. اما مواردی که الان مشخص است کاهش حجم و ارزش معاملات، تعداد معاملات، اخبار پیرامون مسائل سیاسی و اخبار برون و بیرون بازاری که اخباری است که جذابیتی برای جذب سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه ایجاد نکرده است که با این روند نزولی هم‌زمان شده است و هر روز حجم معاملات کاهش پیدا می‌کند و نباید انتظار داشت که روند بازار به‌سرعت تغییر کند و صعودی شود.

همبستگی دلار با شاخص کل 

هابیل خاوری کارشناس بازار سرمایه در ارتباط با همبستگی دلار با شاخص کل و صنایع پیشتاز در آینده چنین بیان کرد: یک موضوعی مطرح شده که بنده این موضوع را رد می‌کنم اینکه صنایع بازار را به سهام برجامی و غیر برجامی تقسیم‌بندی کنیم و یک تقسیم‌بندی دیگری هم تحت عنوان سهام ریالی و دلاری که این تقسیم‌بندی‌ها زمانی که بخواهیم نسبت‌های متغیر‌ها را برسی کنیم یا اثرات آن‌ها را برسی کنیم حداقل اینکه مثال نقضی نداشته باشیم و این تقسیم‌بندی‌ها کار اشتباهی است به دلیل اینکه برخی سهم‌ها خصوصیاتی دارند که با خصوصیاتی که فعالان بازار سرمایه نسبت می‌دهند ارتباط خاصی ندارد.  

در پایان این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: صنایع پیشتاز بازار سرمایه تا پایان سال را می‌توان به صنایعی که خبر محور هستند و حواشی زیادی دارند، می‌توانند لیدر بازار باشند مثل گروه فلزات، پتروشیمی، پالایشی، خودرو و بانک اشاره کرد بقیه صنایع هم در واقع چیزی کم ندارند و عموماً صنایع بزرگ در رشد شاخص کل موردتوجه قرار می‌گیرند.

پایان مطلب

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۵۱
خودرو و بانک اشغالند
بازنشسته
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۹
لعنت حدا و رسول بر مسئولین ........ که پس انداز 30 سال کار ماهارو تو بورس در سال 99 خوردن و با وجود رشد 1000درصدی همه قیمتها ولی قیمت سهام هنوز یکپنجم قیمت سال 99 هست.