دامیننس bitcoin زیر مقاومت سنگین/ نسبت اتریوم به بیت کوین در کف ۵ ساله!

به گزارش بورس نیوز، ارزش بازار رمزارزها نسبت به یک ماه گذشته ۴۳۲ میلیارد دلار به میزان ۱۸ درصد افزایش یافته و به ۲.۸۸ تریلیون دلار رسیده که نشان میدهد قصد جبران بخشی از تخلیه نقدینگی در بازه میانمدت را دارد. تقریبا ۵۳ درصد از حجم ورود پول به سمت بیت کوین و مابقی به سمت آلتکوینها هدایت شده است، اما باید در نظر داشت که اگر بخواهیم از لحاظ درصدی به ماجرا نگاه کنیم، آلتکوینها به صورت میانگین ۳۸ درصد و بیت کوین فقط ۱۳ درصد ریزش Market Cap را تجربه کرده است. در واقع تاثیر منفی اقتصاد کلان بیتکوین را مایل به ریزش قیمت کرد، اما ضربه مهلک را آلتکوینها دیدند؛ به طوری که برخی از آلتکوین بین ۶۰ تا ۷۰ درصد سقوط قیمت را به ثبت رساندند!
رشد ۱۴ درصدی قیمت بیت کوین طی یک ماه اخیر، منجر به رشد ۷۴ درصدی شاخص ترس و طمع شد و اختلاف درصد رشد این دو شاخص نشانگر تاثیر چشمگیر تسلط بیت کوین به بازار و مثبت شدن سنتیمنت با یک رشد ۱۴ درصدی قیمت میباشد. اتریوم در این مدت رشدی را تجربه نکرد و تقریبا روندی خنثی داشت که با توجه به ثابت بودن ارزش بازار این ارز دیجیتال به نظر میرسد ۴۷ درصد از نقدینگی یکماهه به آلتکوینهای کوچکتر جذب شده است. طبق محاسبات، نوسانات ۳۰ روزه باعث لیکوییدشدن ۸ میلیارد و ۹۰۸ میلیون دلار سرمایه کاربران شد که بیشتر این ارقام خیره کننده در ۳ صرافی بایننس، بای بیت و اوککس به ثبت رسیده است.
ارزش بازار USDT طی یک ماه اخیر به مبلغ ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار دیگر افزایش یافت و دامیننس خود را به ۵.۲ درصد رساند که با توجه به میانگین دو ماهه، همراه با سایر استیبلکوینها کمی کاهش یافته است. شاخص تسلط BTC نیز، نسبت به ۳۰ روز قبل ۲.۱ درصد رشد کرده و به ۶۴.۹ درصد رسیده که با توجه به کاهش ۸.۷ درصدی دامیننس ETH احتمالا قدرت در آلت کوینهای کوچکتر جریان دارد. دامیننس استیبلکوین تتر در بازه میان مدت امکان ریزش دارد؛ زیرا ابرکومو به عنوان حمایت داینامیک شکسته شده و شاخص در حال تثبیت موقعیت خود است که میتواند منجر به ریزش تا کف ۳.۸ درصد و رشد آلتکوینها شود، حداقل به صورت موقت!
از بین ۱۰۰ ارز برتر بازار، ویرچوال پروتکل با نماد virtual طی یک ماه اخیر به میزان ۲۱۰ درصد، فارت کوین ۱۳۵ درصد، پادجی پنگوئینز ۱۳۳ درصد، هایپر لیکویید ۷۳ درصد و بیتنزور ۶۹ درصد رشد ماهانه قیمت را تجربه کردند. در مقابل، ارز استوری با نماد ip به میزان ۱۶ درصد، یونی سواپ ۱۴.۵ درصد، اتنا هم ۱۴.۵ درصد، اتم کازماس ۱۴.۳ درصد و تونکوین ۱۰.۳ درصد افت قیمت را در این مدت به ثبت رساندند. جالب است بدانید در این مدت، اکثر پروژههای جدید و یا میم کوینها بازده خوبی داشتند، اما پروژههای قدرتمند و ثابت شده با کاهش قیمت مواجه شدند.
جدای از هرگونه تحلیل، ارزهایی که بیشترین رشد قیمت را تجربه میکنند، ریسک زیادی برای سرمایهگذاری بلند مدت و یا حتی نوسانگیری کوتاه مدتی دارند؛ به طور مثال، قیمت توکن virtual در عرض یک ماه به میزان ۲۷۷ درصد پامپ کرده که به مقاومت استاتیک ماژور رسیده و علاوه بر آن، اوسیلاتور MACD و RSI واگرایی منفی بین قیمت را نشان میدهند و ضعف در ادامه روند را تایید میکنند. همین موارد آلارمی است برای سرمایه گذاران که سراغ ارزهای درگیر هیجان و رشد کرده نروند تا متحمل زیان نشوند! پس، اگر قصد کسب سود و کاهش ریسک سرمایهگذاری دارید، به دنبال موقعیتهایی باشید که قیمت پروژه به حمایت معتبری رسیده و یا فاند مثبتی دارد.
هادی بهرامی_ پژوهشگر بازار