تحلیل تغییرات ساعات کاری ادارات در پی اجرای ساعت تابستانی

به گزارش بورسنیوز، دولت لایحه دو فوریتی تغییر ساعات رسمی کشور و اختیارات لازم برای آن را به مجلس ارسال کرد، اما مجلس با فوریت این لایحه موافقت نکرد و در نتیجه این لایحه به صورت عادی در دستور کار مجلس قرار گرفت.
به همین دلیل، انتظار دولت برای تغییر ساعت رسمی از میانه اردیبهشت با عدم موافقت مجلس تحقق نیافت؛ بنابراین دولت با استناد به اختیارات قانونی خود، تغییر ساعات کاری ادارات را از شنبه ۲۰ اردیبهشتماه اعلام کرد. بر این اساس، ادارات از آن روز از ساعت ۶ صبح تا ۱۳ فعالیت خواهند داشت.
شرکت مدیریت شبکه برق ایران پیشتر اعلام کرده بود که در صورت تغییر ساعت رسمی کشور به ساعت تابستانی و جلو کشیدن یکساعته ساعت رسمی، در ابتدای پاییز به موقعیت اصلی خود بازمیگردد، حدود ۱۰۰۰ مگاوات در مصرف برق زمان پیک صرفهجویی خواهد شد.
با این حال، با عدم موافقت مجلس در خصوص فوریت اجرای این طرح، تغییر ساعت رسمی که به موجب طرح مجلس از ابتدای سال ۱۴۰۲ متوقف شده بود، به آغاز فصل گرم امسال نرسید.
با تغییر ساعات کاری ادارات، میزان صرفهجویی پیشبینیشده از این تصمیم حدود ۳۰۰ مگاوات برآورد شده است، چرا که این تصمیم تنها برای ادارات دولتی اعمال خواهد شد و بیش از ۷۰ درصد از ادارات کشور غیردولتی هستند. همچنین، نظارت بر اتمام ساعات کاری در ساعت ۱۳ به طور کامل انجام نمیشود و برخی ادارات بعد از این ساعت نیز به فعالیت ادامه میدهند.
با تغییر ساعت رسمی کشور، شروع فعالیتهای کاری تمامی مردم در ادارات دولتی و غیردولتی و همچنین در منازل و مغازهها یک ساعت زودتر خواهد بود و به همین نسبت از روشنایی روز و ساعات غیرگرم بهرهوری بیشتری صورت میگرفت.
در حقیقت، دولت و مجلس صرفهجویی تقریبی ۱۰۰۰ مگاواتی ناشی از تغییر ساعت رسمی کشور را با صرفهجویی ۳۰۰ تا حداکثر ۵۰۰ مگاواتی تغییر ساعات ادارات تعویض کردهاند، آن هم در تابستانی که با شدیدترین ناترازی سالهای اخیر مواجه هستیم.
با این حال، وزارت نیرو امیدوار است که با رعایت ۱۰۰ درصدی تغییر ساعات ادارات توسط ادارات دولتی و خصولتی و خاموش کردن وسایل سرمایشی در تمام ادارات رأس ساعت ۱۳، میزان تأثیر این اقدام در کاهش مصرف برق پیک به ۱۵۰۰ مگاوات برسد؛ که به نظر میرسد این امیدواری بسیار خوشبینانه باشد.
انتهای پیام/