بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۷

۶ عامل کلیدی ایجاد ناترازی در تامین برق در فصل بهار

۶ عامل کلیدی ایجاد ناترازی در تامین برق در فصل بهار
از وزارت نیرو خبر می‌رسد که صنعت برق پس از گذر از چالش‌های زمستانی، برنامه‌ای منسجم شامل ۱۴ مگاپروژه را برای مدیریت بار مصرف برق در تابستان به مرحله اجرا درآورده است.
کد خبر : ۲۹۴۵۲۹
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، از وزارت نیرو خبر می‌رسد که صنعت برق پس از گذر از چالش‌های زمستانی، برنامه‌ای منسجم شامل ۱۴ مگاپروژه را برای مدیریت بار مصرف برق در تابستان به مرحله اجرا درآورده است. این پروژه‌ها شامل طیف وسیعی از اقدامات از جمله افزایش ظرفیت تولید برق در بخش‌های حرارتی، تجدیدپذیر، تولید پراکنده و واردات برق، همچنین اجرای طرح‌های بهینه‌سازی و مدیریت مصرف می‌شود.

افزایش غیرمنتظره و شدید مصرف در اردیبهشت امسال باعث بروز ناترازی برق به صورت زودهنگام شد. در حالی‌که میزان تولید برق کشور در این ماه نسبت به سال گذشته حدود ۶۲۰۰ مگاوات افزایش یافته است، وزارت نیرو همچنین بر افزایش تولید تمرکز داشت و اقداماتی چون تدوین و اجرای ۳۶ بسته مدیریت مصرف و نصب شش میلیون کنتور هوشمند برای مشترکان پرمصرف را به انجام رساند. با این حال، پیچیدگی شرایط موجود از تأثیر کامل این اقدامات در کوتاه‌مدت جلوگیری کرد.

تحقیقات نشان می‌دهد که شش عامل اصلی موجب بروز ناترازی زودهنگام برق در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ شده است که به اختصار به آن‌ها اشاره می‌شود:

۱. کاهش ظرفیت تولید نیروگاه‌های برق‌آبی به ۳ هزار مگاوات، به دلیل کاهش ۴۰ درصدی ذخایر سدها و ضرورت حفظ آب برای تأمین برق در ماه‌های گرم‌تر.

۲. افزایش غیرمنتظره دما و آغاز زودهنگام فصل گرما، که میانگین دمای اردیبهشت‌ماه به میزان ۵.۵ درجه افزایش یافته است.

۳. تأخیر در تعمیرات اساسی نیروگاه‌های حرارتی به دلیل نیاز به تأمین برق در فصل سرد که منجر به کاهش ظرفیت تولید برق شده است.

۴. افزایش جهشی تقاضای مصرف برق به بیش از ۵۷ هزار مگاوات که نسبت به اوج مصرف سال گذشته در این زمان حدود ۱۱ هزار مگاوات بیشتر است.

۵. خروج موقت نیروگاه اتمی بوشهر از مدار تولید برای انجام تعمیرات دوره‌ای که تا اواخر خرداد ادامه خواهد داشت.

۶. زمان‌بر بودن حل ناترازی برق به عنوان یک معضل ساختاری که نیازمند اصلاحات بلندمدت و سرمایه‌گذاری‌های کلان است.

بر اساس این گزارش، با وجود تلاش‌های وزارت نیرو برای مقابله با بحران ناترازی برق در فصل گرم، شرایط جوی و محدودیت‌های فنی موجود مانع از دست‌یابی کامل به نتایج مطلوب شد. ناترازی برق در بهار ۱۴۰۴ به‌عنوان هشداری جدی درباره ضرورت اصلاحات بنیادین در ساختار تولید، توزیع و مصرف انرژی در کشور تلقی می‌شود.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر