واریز یارانه معیشتی جدید به این دهکها تایید شد

به گزارش بورسنیوز، مریم خاکرنگین، مدیرکل دفتر خانواده، بانوان و سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی، در خصوص اقدامات حمایتی این سازمان برای خانوادههای دارای فرزندان دوقلو و چندقلو بیان کرد: «تا کنون ۳۸ هزار و ۴۱۹ نفر مشمول دریافت مستمری حمایتی شدهاند و بیش از ۱۵۰۰ پرونده در حال بررسی قرار دارد.»
وی افزود: «این حمایتها شامل مستمری، کمکهزینه مراقبتی، بستههای معیشتی و تغذیهای برای خانوادههای دارای فرزندان سهقلو و بیشتر میباشد. همچنین، کمکهای مسکنی و فرصتهای شغلی نیز در نظر گرفته شده است.»
مدیرکل دفتر خانواده سازمان بهزیستی ادامه داد: «کودکان چندقلویی که در دو سال اول زندگی دچار سوءتغذیه تشخیص داده شوند، مستحق دریافت کمکهزینه تغذیه خواهند بود. همچنین، وزارت بهداشت شیرخشک مورد نیاز برای کودکان زیر یک سال را در صورت معرفی از سوی بهزیستی تأمین خواهد کرد.»
خاکرنگین در خصوص منابع مالی این طرحها توضیح داد: «مستمریها از محل اعتبارات سازمان بهزیستی و سازمان هدفمندی یارانهها تأمین میشوند. در حال حاضر ۳۸ هزار و ۴۱۹ نفر از این کمکها بهرهمند هستند و ۱۵۲۸ پرونده نیز در حال بررسی است.»
وی افزود: «سال گذشته، مجموعاً یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به خانوادههای دارای فرزندان چندقلو پرداخت شده است. این کمکها با اولویت به گروههای کمدرآمد انجام میشود و در صورت وجود اعتبار، به دیگر گروهها نیز تعمیم خواهد یافت.»
در خصوص کمکهزینه مراقب همراه برای فرزندان سهقلو و بیشتر، خاکرنگین گفت: «از سال ۱۴۰۳ این کمکهزینه به خانوادههای دهک سوم و پایینتر اعطا خواهد شد. این مبلغ به تأمین هزینههای مهدکودک یا استخدام پرستار اختصاص مییابد.»
وی ادامه داد: «در حال حاضر حدود ۳ هزار خانواده دارای فرزند سهقلو و بیشتر در سازمان بهزیستی پرونده دارند. تأمین اعتبار برای این کمکها در دستور کار قرار دارد و امید داریم که امسال تمامی خانوادهها این یارانه را دریافت کنند.»
در بخش دیگری از صحبتهای خاکرنگین، به خدمات غربالگری سلامت برای زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و گفت: «امسال، غربالگری سلامت برای ۱۰۰ هزار زن سرپرست خانوار برنامهریزی شده است. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز شریک اصلی این طرح است و همکاری کامل را تضمین کرده است.»
وی تأکید کرد: «هدف ما این است که این زنان شناسایی شوند و در صورت نیاز، به مراکز درمانی مراجعه کرده و درمان لازم را دریافت کنند.»
مدیرکل دفتر خانواده سازمان بهزیستی همچنین به برنامههای غربالگری بیماریهای شایع زنان مانند سرطان رحم و سینه اشاره کرد و بیان داشت: «این برنامه بیشتر بر زنان بالای ۳۹ سال تمرکز دارد، چرا که در این گروه سنی، شیوع این بیماریها بیشتر است.»
وی افزود: «برای مادران دارای فرزندان چندقلو، ارتباط منظم با مددکاران اجتماعی، هماهنگی برای مراجعه به مراکز درمانی و آموزش مداوم نیز در نظر گرفته شده تا این خانوادهها در نگهداری از فرزندان خود یاری شوند.»
خاکرنگین در پایان گفت: «خانوادههای دارای فرزندان چندقلو با چالشهای زیادی در زمینههای اقتصادی، روانی و مراقبتی مواجه هستند و اغلب نمیدانند چگونه از فرزندان خود بهدرستی مراقبت کنند. بنابراین، برنامههای حمایتی ما باید جامعتر و هدفمندتر باشد.»
انتهای پیام/

