علت ناپدید شدن پول در بانکها چیست؟

به گزارش بورسنیوز، مسعود پزشکیان امروز (شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه) در مراسم افتتاح طرحهای بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: خداوند روح درگذشتگان پرواز اردیبهشت را با شهدا محشور کند.
وی ادامه داد: فعالیتهای شما قابل تقدیر است و ما از خلاقیتها و نوآوریهای شما قدردانی میکنیم. مدیریت کشور، اداره و هر مکان دیگری بدون داده و پردازش امکانپذیر نیست. اگر بخواهیم کشور را بسازیم و آینده را سامان دهیم، نیاز به دادههای درست و کافی داریم. کسی که این دادهها را نداشته باشد، به شکست میانجامد.
وی افزود: از زمانی که در مجلس و دانشگاه بودیم به دنبال ایجاد سیستمی بودیم که بر اساس دادهها مدیریت کنیم. اکنون رانت، رشوه، زمینخواری و قاچاق به دلیل عدم وجود دادههاست. نمیتوانیم نظارت کنیم که چه کسی و کجا چه کار میکند و چرا انحرافاتی به وجود میآید. اگر بخواهیم مشکلات را حل کنیم، نیاز به داده داریم. رئیسجمهور تصریح کرد: ناگهان اعلام میشود که ۱۰ همت پول در یک بانک گم شده است. مگر پول گم میشود؟ این مسائل به خاطر عدم وجود دادههای درست و بهموقع است. زمانی که فاجعهای رخ میدهد و همه میبینند، تنها میتوانیم بگوییم دود بلند شده و دیگر کار از کار گذشته است. کد زمین یا همان کاداستر را از سال ۱۳۷۶ پیگیری میکنیم. اگر این کد وجود داشته باشد، دیگر کسی نمیتواند زمینخواری و کوهخواری کند. اکنون بعد از حدود ۱۰ سال به سراغ تخریب ساختمانهایی میرویم که ساخته شدهاند. شبکه اطلاعات باید در دسترس مدیران باشد. هیچ چیزی در دنیای ما گم نمیشود.
وی ادامه داد: انتظار میرود شما یک انجمن داشته باشید و استانداردهایی را مشخص کنید. در حوزه بهداشت و درمان و بیمه، شرکتهای مختلفی برنامهنویسی کردهاند، اما هیچکدام به هم نمیخورند. برای اتصال دادهها باید همواره به دنبال راهحل باشیم. در پزشکی یک استاندارد داریم و برای جمعآوری اطلاعات یک بیمار، روند مشخص و واحدی وجود دارد. قطعاً جمعآوری دادههای مالی، اقتصادی و سیاسی نیز نیازمند استاندارد است. رئیسجمهور تاکید کرد: هر انجمن، بنیاد یا گروهی که بخواهد اقدامی انجام دهد، باید بر اساس استانداردها حرکت کند تا قسمتها قابل اتصال به هم باشند. نمیتوان هر شرکتی یا بخشی یک استاندارد مستقل داشته باشد. تلاشهای مختلف با روشها و استانداردهای متفاوت قابل اتصال به یکدیگر نیستند.
وی در ادامه گفت: هوش مصنوعی نیز اهمیت ویژهای دارد و در این زمینه کارهای زیادی میتوان انجام داد. برای مدیریت باید بدانم مخرج کسر چقدر است و در صورت کسری چه عددی قرار میگیرد. این که عددی ارائه میدهیم یک موضوع است، اما پوشش کامل و جامع یک موضوع دیگر است. من باید خدمت ارائه کنم و برای من فرقی نمیکند که مخاطب چه کسی است. ارائه خدمات نیز نیازمند استاندارد است. خدمت اولیه یک استاندارد دارد و خدمت ثانویه نیز استاندارد خود را دارد. استانداردسازی یک مسأله است و پوشش کامل مسئلهای دیگر. برای ارائه خدمت به داده نیاز است.
پزشکیان یادآور شد: زمانی که من وزیر بودم، ما را به ژنو بردند. بیماری سارس در حال گسترش بود و ما را در اتاقی نشاندند و بر روی مانیتورها نشان دادند که بیماری کجا شدت دارد. شدیدترین نقطه، چین بود. از آن اتاق به چین و آن شهر و بیمارستان وصل شدند و همه چیز را رصد کردند. ما در زمان بروز سیل، استانداری با تیمی به منطقه میفرستیم اما بسیاری از مناطق که نمیبینیم، با رفتن ما فایدهای ندارد. برای مدیریت، تصمیمگیری، سیاستگذاری، نظارت و برخورد نیاز به دادههای شفاف و بهروز داریم. وی افزود: اگر یک بیمار در نقطه دورافتادهای باشد، میتوان با تعریف استاندارد به شکایات مردم رسیدگی کرد. ما میتوانیم هم هزینه را کاهش دهیم و هم کیفیت را افزایش دهیم. از طریق هوش مصنوعی میتوان دادههای مفیدی جمعآوری کرد. شما میتوانید یک انجمن شوید و بر اساس سازمان و رشته خود، استانداردسازی کنید. در کل اروپا یک سیستم وجود دارد و این استاندارد میتواند در ایران نیز برقرار شود. امور مالی ما باید دارای یک استاندارد باشد.
وی در ادامه گفت: برادری گفت که به چین وابسته نشویم. ارتباطات حکم میکند که ارتباط برقرار کنیم. اینکه من یک توانمندی دارم، یک بحث است، اما اینکه میتوانم از توانمندیهای دیگران استفاده کنم، موضوعی دیگر است. من عقل خود را رها نمیکنم، اما آیا اشکالی دارد از عقل دیگران بهره ببرم؟ اگر بخواهیم در برابر زیادهخواهی آمریکا مقاومت کنیم، باید از یکجانبهگرایی خارج شویم. ما در داخل نیاز به وحدت و انسجام داریم و باید زبان و نگاه مشترکی داشته باشیم. فلسفه خلقت از دید قرآن این است که چه کسی بهترین کار را انجام میدهد. دنیا هر لحظه در حال تغییر است و ما نیز میتوانیم به سمت بهترینها برویم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای فروش کالای خود نیاز به ارتباطات داریم و برای انتقال تجربه نیز به ارتباطات نیاز داریم. چین وقتی میخواهد با ما همکاری کند، ما استقبال میکنیم. بله ما میتوانیم، اما عقل میگوید از کسی که تجربه بهتری دارد، بهره بریم. من رئیس دانشگاه بودم و به ژاپن رفتم. تیمی برای گردش گذاشتند و یک ساختمان نشان دادند که مشاور خارجی آن را ساخته است. به ذهنم آمد که چرا با این همه توانمندی از مشاور خارجی استفاده میکنند. بعداً خودم جواب سوالم را یافتم. آنها چند عقل دیگر را به کار گرفته و بر عقل خود میافزایند. ما میگوییم هنر ما این است که هیچ مشاورهای نکردیم و خودمان به تنهایی ساختیم. کار خوبی انجام دادیم، اما آیا از نظرات دیگران استفاده نکردیم؟ ما به دنبال صلح هستیم و دعوا نمیخواهیم، اما زیر بار زورگویی نمیرویم. اگر همه ما به آب و خاک دل ببندیم و برای عزت و سربلندی کشور گام برداریم، موفق خواهیم شد. ما از هیچ دستاورد علمی خود دست نخواهیم کشید و این شما هستید که آینده کشور را رقم خواهید زد. با تمام وجود از شما حمایت خواهیم کرد.
انتهای پیام/



