بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۶
حقیقت پور، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی:

هوشمندسازی نظام مالیاتی زمینه تقویت سرمایه‌گذاری در تولید را فراهم می سازد

هوشمندسازی نظام مالیاتی زمینه تقویت سرمایه‌گذاری در تولید را فراهم می سازد
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: حسابرسی سیستمی و اخذ مالیات عادلانه به افزایش اعتماد مردم و مودیان به روندهای مالیاتی و اقتصادی کشور می‌انجامد و انگیزه افراد را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصاد و از جمله در حوزه تولید بالا ببرد و موجب تحقق شعار سال می‌شود.
کد خبر : ۲۹۵۰۷۴
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، منصور حقیقت پور، نماینده اردبیل در مجلس نهم با اشاره به این موضوع که هوشمندسازی و سیستمی‌سازی روند‌های مالیاتی کشور به نفع همه است و منافع جامعه را تامین می‌کند، تصریح کرد: در روند‌های سنتی و ممیزمحور نظارت بر رفتار کارشناسان مالیاتی کار سخت و زمان بری بود. در این سازوکار، فضا برای فساد و سوءاستفاده وجود داشت.

وی ادامه داد: سیستم‌ها و سامانه‌ها به عنوان ابزار‌هایی در دسترس حاکمیت هستند تا از آنها برای ساماندهی امور و انضباط بخشی به کار‌ها بهره ببرد. در سایه استفاده از ظرفیت‌های الکترونیک و هوشمندسازی روند‌های مالیاتی، دولت می‌تواند زمینه سوءاستفاده‌های احتمالی را از بین ببرد.

این نماینده سابق مجلس بیان کرد: در سازوکار هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور، همه چیز در چارچوب سامانه‌ها صورت می‌گیرد. ورودی و خروجی شرکت‌ها و مودیان توسط سامانه و سیستم رصد می‌شود و مالیات‌ستانی بر اساس همین اطلاعات است.

حقیقت‌پور گفت: سامانه‌ها از کارکرد‌های خوبی برخوردار هستند و اثرگذاری بالایی در افزایش سرعت و دقت انجام کار‌ها دارند. باید به درستی از این ظرفیت بهره ببریم. نیاز است به بومی‌سازی آنها بپردازیم. به طور مثال در کشور ما کار‌های خیریه اهمیت زیادی دارد و افرادی مشغول به این کار هستند. باید سازوکاری در سیستم پیش‌بینی شود که فعالیت‌های خیرخواهانه افراد از فعالیت‌های اقتصادی و سودزا مجزا باشند.

وی ادامه داد: در چارچوب سیستم‌ها باید نظارت و توضیح خواستن نیز وجود داشته باشد. نباید به صورت خشک به استفاده از سامانه‌ها اقدام کنیم. انعطاف‌پذیر کردن سیستم‌ها و بومی‌سازی آنها اهمیت بالایی دارد.

این نماینده سابق مجلس بیان کرد: حسابرسی سیستمی و اخذ مالیات عادلانه به افزایش اعتماد مردم و مودیان به روند‌های مالیاتی و اقتصادی کشور می‌انجامد و انگیزه افراد را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصاد و از جمله در حوزه تولید بالا ببرد و موجب تحقق شعار سال می‌شود.

حقیقت‌پور گفت: در شرایطی که سامانه‌ها و سیستم‌ها جای ممیزان مالیاتی را می‌گیرند، کارشناسان می‌توانند بر کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی تمرکز کنند. به این ترتیب، زمینه برای افزایش درآمد‌های مالیاتی دولت فراهم می‌شود و حاکمیت می‌تواند به صورت هدفمند از بخش تولید حمایت به عمل بیاورد.

وی ادامه داد: هوشمندسازی روند‌های مالیاتی کشور از جهات مختلف مزیت دارد و به انضباط بخشی به امور می‌انجامد. در روند‌های سنتی، ممیزان مالیاتی به صورت چهره به چهره با مودیان در ارتباط بودند و همین امر بسترساز یک سری مشکلات می‌شد.

این نماینده سابق مجلس گفت: در روند‌های سنتی شاهد بروز شکایات فراوانی از سوی مودیان بودیم. رسیدگی به این شکایات انرژی زیادی می‌طلبید و وقت سازمان امور مالیاتی و نهاد‌های قضایی را هدر می‌داد. حالا در سازوکار‌های سیستمی، سامانه‌ها به جای افراد عمل‌کننده هستند و زمینه برای انجام دقیق کار‌ها به وجود آمده است.

حقیقت‌پور در پایان یادآور شد: کشور‌های مختلف در دنیا به استفاده از ظرفیت‌های الکترونیک پرداخته‌اند و سامانه‌ها را گسترش داده‌اند. ما هم باید به سمت استفاده بهینه از سیستم‌ها برویم و از ظرفیت‌های الکترونیک به نحو احسنت بهره ببریم.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر