بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۲
نشست خبری فولاد سنگان در نمایشگاه مشهد اینوکس؛

خرید ۵۰۰ دستگاه تریلی در فولاد سنگان/ تاسیس نخستین پردیس صنعتی کشور در فولاد سنگان

خرید ۵۰۰ دستگاه تریلی در فولاد سنگان/ تاسیس نخستین پردیس صنعتی کشور در فولاد سنگان
معاون توسعه سرمایه‌های انسانی و مسئولیت‌های اجتماعی فولاد سنگان گفت: یکی از اقدامات بسیار مهم فولاد سنگان، تأسیس اولین پردیس صنعتی کشور است که ارتباط مستقیم با پارک علم و فناوری دارد. این پردیس، ارتباط شرکت‌های دانش‌بنیان با فولاد سنگان را تقویت کرده و موجب رفع نیاز‌های فناورانه شده است.
کد خبر : ۲۹۵۲۸۷
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، امیر رضازاده، معاون توسعه سرمایه‌های انسانی و مسئولیت‌های اجتماعی شرکت فولاد سنگان، در نشست خبری نمایشگاه مشهد اینوکس، اظهار کرد: شهرستان خواف یکی از محور‌های توسعه‌ای فولاد کشور بوده و ظرفیت خوبی ایجاد کرده است. در این نمایشگاه، هدف ما معرفی این ظرفیت‌هاست.

وی افزود: شرکت فولاد سنگان اقدامات مهمی در منطقه انجام داده است. حوزه فعالیت ما تولید گندله و کنسانتره سنگ آهن بوده و در کنار آن، تولید محصولاتی که نیاز اولیه سایر شرکت‌ها محسوب می‌شود، مانند لوله‌های فولادی را نیز در دستور کار قرار داده‌ایم تا رشد متوازن ایجاد کنیم.

رضازاده ادامه داد: یکی از موضوعات مهم در صنعت فولاد، توجه به زنجیره تأمین است. سنگ آهن از معادن استخراج می شود و سپس در اختیار شرکت‌های فرآوری، از جمله فولاد سنگان، قرار می‌گیرد. ما این مواد را به گندله و کنسانتره تبدیل کرده و به شرکت‌های مصرف‌کننده ارسال می‌کنیم.

معاون توسعه سرمایه‌های انسانی و مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌های تولید آهن اسفنجی باید در مناطقی فعالیت کنند که منابع آبی کافی دارند یا نزدیک دریا واقع شده‌اند. این موضوع چالش‌های اساسی را به وجود آورده که یکی از مهم‌ترین آنها، چالش حمل‌ونقل است.

 

اقدامات فولاد سنگان در حوزه حمل‌ونقل 

 

وی با اشاره به اقدامات فولاد سنگان در بخش حمل و نقل گفت: یکی از اقدامات مهم فولاد سنگان، خرید ۵۰۰ دستگاه تریلی است تا علاوه بر حمل محصولات شرکت، نیاز‌های حمل‌ونقل منطقه را نیز پاسخگو باشد. همچنین، انتقال آب دریای عمان به منطقه خراسان در حال انجام است که تقریباً ۵ برابر نیاز منطقه تأمین خواهد شد. جاده‌ها نیز در حال اصلاح هستند. بخشی از جاده تربت حیدریه به خواف را فولاد سنگان برعهده گرفته و آن را چهاربانده خواهد کرد. سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در ابعاد مختلف، به سرعت در حال رشد است. حجم سرمایه‌گذاری انجام‌شده در فولاد سنگان بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

رضازاده با اشاره به صادرات فولاد سنگان، گفت: کنسانتره و گندله قابلیت صادرات دارند، اما اگر به زنجیره ارزش توجه کنیم، هرچه مواد اولیه مسیر بیشتری در زنجیره طی کند، ارزش افزوده بیشتری ایجاد خواهد شد. ما می‌توانیم محصولات را صادر کنیم، اما ترجیح ما عرضه آنها به شرکت‌های داخلی است. یکی از اقدامات مهم ما که مجوز آن را دریافت کرده‌ایم، ایجاد یک کارخانه احیا با ظرفیت یک مگامدول است تا بتوانیم زنجیره تولید را کامل‌تر کنیم. در حال حاضر، صادرات انجام نمی‌شود.

معاون توسعه سرمایه‌های انسانی و مسئولیت‌های اجتماعی شرکت فولاد سنگان بیان کرد: یک خط ریلی از منطقه خواف به مناطق مرکزی و جنوبی کشور کشیده شده، اما به دلیل یک‌خطه بودن راه‌آهن، امکان حمل تمامی محصولات از طریق ریل وجود ندارد. شرکت فولاد سنگان توان تولید روزانه ۱۸ هزار تن گندله را دارد، اما ظرفیت حمل ریلی تنها ۱۰ تا ۱۲ هزار تن را پاسخگو است. تنها گزینه موجود، حمل جاده‌ای است. در همین راستا، فولاد سنگان اقدام به خرید ۵۰۰ دستگاه کشنده و کامیون کرده تا علاوه بر رفع مشکل حمل‌ونقل، اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کند. اولویت ما نیز استفاده از رانندگان بومی منطقه بوده است. در حال حاضر، حمل جاده‌ای تنها راه موجود است، اما امیدواریم با همکاری دولت، تدابیری برای دوخطه شدن راه‌آهن اتخاذ شود.

رضازاده توضیح داد: همچنین فولاد سنگان در منطقه‌ای مرزی واقع شده که جذب نیروی متخصص و تحصیل‌کرده را دشوار کرده است. از سال ۱۳۹۸، با تغییر مدیریت، متوجه شدیم که خلأ‌هایی در تخصص‌های مورد نیاز وجود دارد. برای رفع این مشکل، نیرو‌ها را پرورش دادیم و قرارداد‌های بلندمدت با دانشگاه‌ها منعقد کردیم تا نیاز‌های پژوهشی و مطالعاتی ما را پوشش دهند. همچنین، آموزش‌های تخصصی بلندمدت را برنامه‌ریزی کردیم و همکاران ما در فولاد مبارکه آموزش‌های لازم را دریافت کردند.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات بسیار مهم فولاد سنگان، تأسیس اولین پردیس صنعتی کشور است که ارتباط مستقیم با پارک علم و فناوری دارد. این پردیس، ارتباط شرکت‌های دانش‌بنیان با فولاد سنگان را تقویت کرده و موجب رفع نیاز‌های فناورانه شده است.

معاون توسعه سرمایه‌های انسانی و مسئولیت‌های اجتماعی شرکت فولاد سنگان خاطرنشان کرد: بحران ناترازی انرژی در کشور یکی از معضلات اصلی صنایع تولیدی است. قطعی برق باعث کاهش ظرفیت تولید شده و زیان‌های اقتصادی به همراه دارد. ما خود را یک شرکت پیشرو می‌دانیم؛ به این معنا که برخی از نیاز‌های اساسی کشور که شرکت‌های کوچک قادر به تأمین آن نیستند یا ریسک آن را نمی‌پذیرند، ما به عهده می‌گیریم تا مسیر را برای فعالیت‌های آینده هموار کنیم.

رضازاده درباره افزایش سرمایه شرکت گفت: با سرمایه اولیه‌ای که کارخانه را ساختیم، توسعه‌های زیادی انجام دادیم. اکنون با شرکت مادر در حال رایزنی هستیم تا افزایش سرمایه را ثبت کنیم.

وی با اشاره به برنامه های آتی شرکت فولاد سنگان عنوان کرد: یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های ما، احداث نیروگاه بادی ۲۰۰ مگاواتی است. این نیروگاه نه‌تنها نیاز‌های فولاد سنگان را تأمین خواهد کرد، بلکه در تأمین برق کشور نیز نقش خواهد داشت.

معاون توسعه سرمایه‌های انسانی و مسئولیت‌های اجتماعی شرکت فولاد سنگان گفت: در حال حاضر، احداث یک کارخانه تولید کنسانتره با ظرفیت ۲.۵ میلیون تن در دستور کار است. به‌علاوه، طرحی برای افزایش تولید گندله از ۵ میلیون تن به ۷ میلیون تن در حال اجراست. 

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر