افزایش قیمت مواد غذایی در اردیبهشت ماه منتشر شد

به گزارش بورسنیوز، مرکز آمار ایران متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور در اردیبهشت ماه سال جاری را اعلام کرد. بر این اساس، از ۵۳ قلم کالای خوراکی منتخب در نقاط شهری کشور، در ۳۲ قلم، درصد تغییرات سالانه بالاتر از نرخ تورم نقطهای (۳۸.۴) بوده است. جزئیات به شرح زیر است:
نان و غلات
در این گروه، اقلام برنج ایرانی با ۹.۱ درصد، شیرینی خشک و رشته آش با ۲.۶ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل تجربه کردهاند.
گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها
در این بخش، کنسرو ماهی با ۱.۳ درصد بیشترین افزایش قیمت و مرغ ماشینی با ۶.۱- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است.
لبنیات، تخممرغ و انواع روغن
در این گروه، شیرخشک با ۸ درصد، دوغ پاستوریزه با ۴.۴ درصد و روغن نباتی جامد با ۴.۳ درصد، بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند و تخممرغ با ۱۱.۳- درصد، بیشترین کاهش قیمت را به خود اختصاص داده است.
میوه و خشکبار
تحلیل دادههای منتشر شده نشان میدهد که در این گروه، لیمو ترش با ۲۶.۱ درصد، انار با ۲۳.۴ درصد و سیب با ۱۰.۹ درصد، بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند و هندوانه با ۲۵.۶- درصد، بیشترین کاهش قیمت را تجربه کرده است.
سبزیجات و حبوبات
در این گروه، لوبیا چیتی با ۲۱.۹ درصد، لوبیا قرمز با ۸.۷ درصد و لپه با ۶.۶ درصد، بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند و خیار با ۱۹- درصد، سیب زمینی با ۱۵.۴- درصد، پیاز با ۱۵.۰- درصد، کدو سبز با ۱۰.۸- درصد و بادمجان با ۹.۰- درصد، بیشترین کاهش قیمت را در این بخش ثبت کردهاند.
قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها
در این گروه، شکر با ۷.۴ درصد، قند با ۷ درصد و چای خارجی بستهای با ۶.۵ درصد، بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتند.
منبع: مهر
انتهای پیام/
این خبر توسط هوش مصنوعی بورس نیوز تهیه شده است.