بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۱۶ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۴

آرزوهای بریکس در سایه تضعیف دلار و تعرفه‌ های ترامپ

آرزوهای بریکس در سایه تضعیف دلار و تعرفه‌ های ترامپ
هفدهمین اجلاس سران بریکس در ریودوژانیرو آغاز شده که قدرت های نوظهور اقتصاد جهانی به دلیل تهدیدات تعرفه‌های تجاری رئیس جمهوری آمریکا به دنبال راهی برای صیانت از رشد اقتصادی و تجاری خود، ایجاد موازنه قدرت در اقتصاد جهانی و مقابله با این ابزار اعمال قدرت کاخ سفید هستند.
کد خبر : ۲۹۶۹۱۴
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، به نقل از صدای بورس هشت ماه گذشته فرصتی بود تا اعضای گروه بریکس دیدگاه‌های خود را در مورد آینده اقتصاد جهانی شکل دهند. از زمانی که سران کشورهای عضو در آبان ۱۴۰۳ در کازان روسیه گرد هم آمدند و بر لزوم بازنگری در زیرساخت‌های مالی بین‌المللی تأکید کردند، تحولات سیاسی و اقتصادی بسیاری در جهان رخ داده است. اکنون که اجلاس سران در ریودوژانیرو برگزار شده و تغییرات در صندوق بین‌المللی پول مورد بحث قرار گرفته، این تحولات واقعیت‌های جدیدی را به وجود آورده است که ایجاد اتحادها و رویکردهای تازه در اقتصاد جهانی را به امری ضروری تبدیل کرده است.

کشورهای عضو بریکس با در اختیار داشتن بیش از نیمی از جمعیت جهان و نزدیک به ۴۰ درصد از تولید اقتصاد جهانی، خواستار بازتاب این واقعیت در ساختار نهادهای بین‌المللی هستند. رئیس‌جمهور برزیل نیز در افتتاحیه اجلاس اخیر بر این موضوع تأکید داشت.

لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس‌جمهور برزیل، در سخنرانی خود در نشست تجاری بریکس، بر لزوم ایفای نقش کشورهای نوظهور در اصلاح نهادهای کلیدی جهانی مانند شورای امنیت سازمان ملل و صندوق بین‌المللی پول تأکید کرد و به این نکته اشاره کرد که این نهادها نماینده واقعی نظم نوین جهانی نیستند و باید فضای بیشتری برای مشارکت کشورهای در حال توسعه فراهم کنند.

تأثیرات سیاست‌های تجاری ترامپ و کاهش ارزش دلار به وضوح در اقتصاد جهانی مشهود است. ترامپ با نادیده گرفتن تحولات اخیر در ساختار اقتصادی جهان، به دنبال بازگرداندن قدرت اقتصادی به آمریکا است و جنگ تعرفه‌ای علیه کشورهایی که با این کشور تجارت دارند، به شدت بر اقتصاد جهانی تأثیر گذاشته است.

تلاش‌های بریکس برای ایجاد ارز جدید و کنار گذاشتن دلار از مبادلات بین اعضا، یکی از تهدیدهای بزرگ ترامپ به شمار می‌رود. ترامپ پیش‌تر با تهدید به وضع تعرفه‌های سنگین، سعی در جلوگیری از این روند داشت و معتقد بود که هر کشوری که به دنبال ایجاد ارز جدید باشد، باید با عواقب سنگینی مواجه شود.

آینده روابط اقتصادی آمریکا و کشورهای بریکس همچنان مبهم به نظر می‌رسد. جنگ تجاری بین چین و آمریکا، به رغم توقف موقتی، همچنان ادامه دارد و هند نیز به دلیل تعرفه‌های آمریکا بر خودروها در تلاش برای رسیدن به توافق تجاری است.

در این شرایط، وزرای دارایی کشورهای بریکس در نشست اخیر خود خواستار اصلاحات در صندوق بین‌المللی پول شدند و بر لزوم تغییر در توزیع حق رأی و پایان مدیریت اروپایی تأکید کردند. این اصلاحات باید نمایانگر جایگاه واقعی کشورهای در حال توسعه در اقتصاد جهانی باشد.

چین و دیگر اعضای بریکس به دنبال ایجاد سازوکارهایی مستقل از غرب هستند و بر این باورند که این گروه می‌تواند صدای کشورهایی باشد که سال‌ها از فرآیند تصمیم‌گیری جهانی کنار گذاشته شده‌اند. در این راستا، بریکس به فکر ایجاد صندوق ضمانت برای تقویت سرمایه‌گذاری در کشورهای عضو است.

به نظر می‌رسد که اعضای بریکس عزم خود را جزم کرده‌اند تا اصلاحات اساسی در نظام اقتصادی جهانی ایجاد کنند و این موضوع می‌تواند به موازنه قدرت‌های اقتصادی در جهان کمک کند. باید منتظر ماند و دید که این رایزنی‌ها چه نتایجی را به همراه خواهد داشت.

 

 

انتهای پیام/

این خبر توسط هوش مصنوعی بورس نیوز تهیه شده است.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر