بازار سرمایه همچنان در مسیر صعودی خود باقی ماند

به گزارش بورسنیوز، به نقل از اقتصاد آنلاین، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران که پس از دو هفته کاهش، از ابتدای هفته قبل روند صعودی به خود گرفته است، امروز نیز با ۲۲ هزار و ۸۰۲ واحد رشد به رقم دو میلیون و ۸۲۴ هزار و ۳۱۷ واحد رسید.
در دومین روز هفته، شاخص هموزن نیز به میزان ۱۹۹۶ واحد افزایش یافت و در عدد ۸۴۴ هزار و ۷۰۱ واحد قرار گرفت. در این روز، تعداد سهام مثبت بورس به ۱۴۷ و سهام منفی به ۱۳۲ رسید. همچنین تعداد خریداران به بیش از ۳۵ هزار نفر رسید و به طور کلی بازار ۰.۸۱ درصد رشد داشت. امروز ۳۰۲ هزار فقره معامله به ارزش حدود ۹۱۹۸ میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.
نقشه بورس روز یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴ نشان میدهد که فملی، فارس و نوری بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتهاند. از میان نمادهای پرتراکنش نیز میتوان به وبملت، خساپا و فولاد اشاره کرد.
شاخص فرابورس ایران نیز امروز با افزایش ۶۸ واحدی به ۲۵ هزار و ۱۷۴ واحد رسید. تعداد معاملات فرابورس به ۱۵۷ هزار فقره و ارزش آن به ۷۵۶۴ میلیارد تومان رسید. آریان، ومپنا و زاگرس بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند و رپویا، مهر و فزر از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.
تالار شیشهای از روز سهشنبه (۱۹ فروردین) پس از اعلام خبر گفتوگوی غیرمستقیم ایران با ایالات متحده که روز ۲۳ فروردین در عمان آغاز شد، روند صعودی به خود گرفت. پیش از آن، بازار سهام در ایران از روز دوم آبان ۱۴۰۳ صعودی شده بود و رکوردهای جدیدی را به ثبت رسانده بود، اما از ۲۲ دیماه به بعد دچار نوسان کاهشی شد.
تا قبل از حمله رژیم صهیونیستی به ایران در روز ۲۳ خرداد ۱۴۰۴، متغیرهای سیاسی اثر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل داشتهاند. امیدواری به رفع تنشهای سیاسی و احتمال تصویب لوایح پالرمو و سیافتی میتوانست اثر مثبتی بر بازار سهام داشته باشد. به گفته کارشناسان، حل مناقشات بینالمللی میتواند با کاهش ریسکهای سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای امنتری برای فعالیتهای اقتصادی فراهم کند.
عمده کارشناسان بر این باورند که بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی و عدم اعتماد سهامداران مانع از رشد بیشتر بازار شده است. با این حال، بورس تا قبل از ریزشهای اخیر رکوردشکنی کرده و به کانال ۳.۲ میلیون واحد رشد کرده بود.
انتهای پیام/







