بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۴

رشد ۴۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ ورود پرقدرت پول حقیقی به صندوق‌های زعفران

رشد ۴۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ ورود پرقدرت پول حقیقی به صندوق‌های زعفران
نوید سالک، کارشناس بازار سرمایه گفت: بیشترین ورود پول حقیقی مربوط به صندوق‌های کالایی به‌ویژه صندوق‌های زعفران بود. به نظر می‌رسد با ثبات نسبی نرخ دلار و طلا، سرمایه‌گذاران بخشی از نقدینگی خود را به سمت کالا‌هایی نظیر زعفران هدایت کرده‌اند.
کد خبر : ۳۰۰۵۸۱
نویسنده :
امیرحسین کریمی

نوید سالک، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بورس نیوز، در معاملات روز دوشنبه ۵ آبان ۱۴۰۴، بازار سرمایه روزی نسبتاً مثبت را پشت سر گذاشت. شاخص کل با رشد بیش از ۴۳ هزار واحدی در سطح سه میلیون و ۱۲۷ هزار واحد ایستاد و شاخص هم‌وزن نیز افزایش ۰.۸۸ درصدی را ثبت کرد و عدد شاخص هم وزن با رشد ۸۰۱۳ واحدی به ۹۱۵۷۰۹ رسید. بررسی روند صنایع و بازار‌های موازی نشان می‌دهد که صندوق‌های زعفران بیشترین جذب نقدینگی حقیقی را داشته‌اند، در حالی‌که طلا و سکه با کاهش قیمت همراه شدند. 

امروز شاخص کل بورس با رشد ۴۳ هزار واحدی معادل ۱.۴۱ درصد افزایش یافت و به عدد سه میلیون و بیست‌وهفت هزار و ۶۰۰ واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز با رشد ۸۱۳ واحدی در سطح ۹۱ هزار و ۵۷۹ واحد ایستاد. نماد‌های فارس، فملی، فولاد، پارسان، غدیر، نوری و شپدیس بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.

در میان صنایع مختلف، زراعت با رشد ۲.۷۶ درصدی پیشتاز بود. پس از آن، فلزات اساسی با ۲.۲۴ درصد و شیمیایی‌ها با حدود ۲.۱۳ درصد رشد قرار گرفتند.

در مقابل، حمل‌ونقل‌ها با ۰.۵۶ درصد کاهش و شاخص صنعت اداره بازار‌های مالی با ۰.۲۱ درصد افت، ضعیف‌ترین عملکرد را ثبت کردند. حدود ۷۶ تا ۸۰ درصد نماد‌های بازار امروز مثبت بودند؛ از میان آنها ۲۳۸ نماد صف خرید و تنها ۳۱ نماد صف فروش داشتند.

بیشترین ورود پول حقیقی مربوط به صندوق‌های کالایی به‌ویژه صندوق‌های زعفران بود. به نظر می‌رسد با ثبات نسبی نرخ دلار و طلا، سرمایه‌گذاران بخشی از نقدینگی خود را به سمت کالا‌هایی نظیر زعفران هدایت کرده‌اند. پس از زعفران، گروه محصولات شیمیایی و سپس صندوق‌های سهامی در رتبه‌های بعدی جذب نقدینگی حقیقی قرار گرفتند. در مقابل، خروج پول حقیقی بیشتر از صندوق‌های طلا، درآمد ثابت‌ها و گروه بانکی مشاهده شد.

 

افت طلا و سکه، رشد جزئی دلار

 

بازار طلا امروز با افت همراه بود. هر اونس جهانی طلا با کاهش ۷۳ دلاری به ۴۳۰ دلار رسید. طلای ۱۸ عیار نیز با کاهش حدود ۱۰۰ هزار تومانی در سطح ۱۰ میلیون و ۶۴۴ هزار تومان معامله شد. سکه امامی نیز با افت ۸۶۵ هزار تومانی، ۱۱۲ میلیون تومان قیمت خورد. در مقابل، دلار آزاد رشد اندکی داشت و با افزایش حدود ۲۸۰ تومانی به ۱۰۸ هزار تومان رسید. این روزها نیز اخباری مبنی بر افزایش نرخ ارز مسافرتی از ۷۰ هزار به ۱۰۰ هزار تومان رسید که در رشد نرخ دلار بی‌تأثیر نبوده است. نرخ بهره اوراق بدهی دولتی که طی ۶ ماه گذشته حدود ۳۵ درصد بود، امروز به ۳۵.۴۴ درصد افزایش یافت. 

بررسی مجموعه داده‌های اقتصادی از جمله نرخ بهره و بازار‌های موازی نشان می‌دهد که اقتصاد کشور ممکن است در آستانه دور جدیدی از سیاست‌های پولی انبساطی قرار گرفته باشد. در یک سال اخیر، متغیر‌های سیاسی و تنش‌های منطقه‌ای تأثیر قابل‌توجهی بر فضای اقتصادی کشور داشتند. با این حال، پس از آتش‌بس و آرام‌تر شدن شرایط خاورمیانه، اکنون به نظر می‌رسد تصمیمات اقتصادی و سیاست‌های مالی و پولی نقش تعیین‌کننده‌تری در جهت‌دهی به بازارهایی از جمله بورس، طلا و ارز ایفا خواهند کرد.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر