بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۳:۱۹
کارشناس بازار سرمایه:

نباید در بازگشایی بازار سرمایه عجله کرد/ بانک مرکزی و وزارت اقتصاد به کمک بورس بیایند

نباید در بازگشایی بازار سرمایه عجله کرد/ بانک مرکزی و وزارت اقتصاد به کمک بورس بیایند
کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: بهترین راه برای برون‌رفت از شرایط فعلی این است که بانک مرکزی و وزارت اقتصاد با تزریق منابع به کمک سازمان بورس بیایند. الان دیگر نباید در بازگشایی بازار سرمایه عجله کرد.
کد خبر : ۳۰۵۰۴۶

شهرام عجمی، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌و‌گو با خبرنگار بورس نیوز، ضمن اشاره به اینکه توقف معاملات و عدم نقدشوندگی، جزو وظایف ذاتی بورس، در راستای حفظ حقوق سهامدار‌ها و صیانت از آن‌ها بوده که تا کنون به درستی انجام شده است، اظهار کرد: در حال حاضر یکی از پارامتر‌های مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد، نقدشوندگی است. به عقیده من، موضوع فراتر از سازمان بورس است و بحث خود دولت و بانک مرکزی و نقشی که می‌تواند ایفا کند نیز باید مورد توجه قرار گیرد. به عنوان مثال برخی صنایع و بنگاه‌های اقتصادی که بسته‌های حمایتی اقتصادی برای آن در نظر گرفته شده است. ولی طبیعتاً با توجه به محدودیت‌های بازار سرمایه از جمله منابع، صندوق توسعه و تثبیت آن و آسیب‌هایی که به شرکت‌ها وارد شده، وجود دارد، منابع صندوق توسعه و تثبیت نمی‌تواند به تنهایی کفایت کند. 

وی با اشاره به شرایط کنونی کشور گفت: در حال حاضر با این شرایط برخی از ناشر‌ها هم نمی‌توانند در زمینه تزریق منابع به بازارگردان‌ها عمل کنند. حتی شرکت‌های بزرگی را شاهد هستیم که در پرداخت سود سال‌های گذشته خود با چالش مواجه شده و هنوز موفق به تسویه نشده‌اند.

عجمی در ادامه به بیان راهکار‌های برون رفت از شرایط فعلی پرداخت و تاکید کرد: به عقیده من بهترین راه این است که بانک مرکزی و وزارت اقتصاد با تزریق منابع به کمک سازمان بورس بیایند. الان دیگر نباید در بازگشایی بازار سرمایه عجله کرد. مثلا می‌توان بازار سرمایه را به صورت طبقه‌ای بازگشایی کرد. در مرحله اول آنهایی که آسیب ندیدند، سپس صنایعی که کمتر آسیب دیدند، در مرحله سوم صنایعی که آسیب دیدند و در نهایت، با استفاده از ابزار‌های حرفه‌ای غیرمستقیم جهت نظارت بر بازار، تا بتوان حمایت درستی از سرمایه‌گذاران صورت داد.

 

نباید در بازگشایی بازار سرمایه عجله کرد/ بانک مرکزی و وزارت اقتصاد به کمک بورس بیایند

 

این کارشناس بازار سرمایه، ضمن تاکید بر آسیب‌زا بودن عدم نقد شوندگی در بازار کنونی گفت: اگر نقدشوندگی به اندازه کافی در بازار وجود نداشته باشد، با توجه به نبود چشم‌اندازی مشخص در شرایط سیاسی کنونی، احتمال آسیب رسانی دارد و وسواس بیشتری نیز به تصمیم‌گیرنده تحمیل می‌کند. 

وی ادامه داد: نکته دیگری هم که وجود دارد افزایش دامنه نوسان است، چون با این دامنه نوسان، طبیعتاً ممکن است صف‌های فروش طولانی‌تر شود. در خصوص بازار نیز همه انتظار کاهش را دارند تا به تعادل برسد، و شاید بهترین گزینه این باشد که دامنه نوسان بازتر شود تا بازار سریع‌تر به تعادل برسد و بتواند در آن طبقه‌بندی که اشاره کردم، باز شده و حداقل در روز‌های آتی در بعضی از صنایع به تعادل رسیده و، چون برخی از صنایع هستند که آسیب ندیده و تولیدو فروش داشتند، طی بازه سه روزه، پس از اصلاح به چرخه مثبت برگردند. 

عجمی در پایان با تاکید بر نقش پررنگ اعتماد سهامداران در رونق بازار سرمایه تصریح کرد: اگر اعتماد به بازار سرمایه با اقداماتی نظیر آنچه در حمایت‌های فولاد مبارکه رخ داد و نیز فعال سازی کارکرد اصلی بازار در جمع آوری سرمایه‌های خرد، بازسازی شود، قطعا می‌توان شاهد عملکرد بسیار موفقی را در آینده بود.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر