بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۶

سقف خروج ارز مسافری از كشور 5 هزار دلار

کد خبر : ۵۹۵۰۰
معاون امور گمركی گمرك جمهوری اسلامی ایران گفت: بر اساس ابلاغیه بانك مركزی سقف خروج ارز همراه مسافر از كشور پنج هزار دلار است.

«محمدرضا نادری» به ایرنا، افزود: بانك مركزی دستورالعملی را برای ارز قابل خروج و ورود همراه مسافر به گمرك جمهوری اسلامی ارائه و این سازمان نیز آن را به گمركات مسافری ابلاغ كرده است.

وی اظهار كرد: واردات ارز به هر میزان امكان‌پذیر است، اما باید میزان آن به گمرك اعلام شود تا با هدایت به بانك‌ها اظهارنامه ارزی تكمیل شود.

وی ادامه داد: در صورتی كه ارزی برای فروش و تجارت به كشور وارد شود، پرداخت حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده برای آن الزامی است.

معاون امور گمركی گمرك افزود: زمانی كه ارز همراه افراد بیش از حد متعارف باشد، جنبه تجاری پیدا می‌كند و معادل ارزش هر قطعه ارز باید مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شود.

وی با بیان اینكه، آماری از میزان واردات روزانه ارز مسافری به كشور و اظهار آن به گمركات وجود ندارد، گفت: از آنجایی كه ارز همراه مسافر پنج هزار دلار تعیین شده در صورتی كه فرد در زمان بازگشت به عنوان مثال 50 هزار دلار همراه داشته باشد این امر نشان‌دهنده جنبه تجاری بودن ارز وارداتی است.معاون امور گمركی گمرك جمهوری اسلامی با اشاره به اینكه مسافران بر اساس گذرنامه و میزان مدت زمان مسافرت، قابل شناسایی هستند، اظهار كرد: حجم ارزی كه گردشگران و مسافران در اختیار دارند مشخص است، اما اگر ارز همراه آنها در زمان بازگشت 50 تا 100 هزار دلار باشد نشان‌دهنده آن است كه قصد معامله آن را دارد و باید حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده پرداخت كند.

پرداخت ارز مسافری همچنان یك‌بار در سال
مدیر كل روابط عمومی بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران با رد شایعاتی مبنی بر پرداخت ارز مسافری هر دو سال یكبار، گفت: این سهمیه سالی یك بار به متقاضیان تعلق می‌گیرد. «رضا سراج» روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا تاكید كرد كه تغییری در سیاست‌های ارز مسافری و پرداخت آن ایجاد نشده است و ارز مسافری بر اساس آخرین بخشنامه این بانك به متقاضیان ارائه می‌شود. این در حالی است كه در روز گذشته شایعاتی مبنی بر دو ساله شدن سهمیه ارزی مسافری منتشر شده بود.

بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران در بخشنامه شماره 1029 /60 مورخ 12 دی‌ماه سال جاری به كلیه شعب ارزی بانك‌ها اعلام كرد: فروش ارز مسافرتی برای هر یك از مسافران هوایی به مقصد تمام كشورها (به استثناي عراق و سوریه كه 400 دلار است) به میزان یك هزار دلار یا معادل آن به سایر ارزها و فروش ارز مسافرتی به مسافرین زمینی، ریلی و دریایی كلیه كشورها به میزان 400 دلار یا معادل آن به سایر ارزها است.

در تمام موارد فوق، فروش ارز مسافرتی به نرخ بازار فرعی و یك بار در سال صورت می‌گیرد، این در حالی است كه پیش از این ارز مسافرتی دو هزار دلار به ازای هر نفر بود. بر اساس این بخشنامه، فروش ارز مسافرتی به مسافرین با سن قانونی كمتر از 2 سال امكان‌پذیر نبوده و برای سنین 2 تا 12 سال به میزان 50 درصد در هر یك از حالات فوق خواهد بود.

فروش ارز مسافرتی به زائرین عمره مفرده، صرفا از طریق بانك ملی ایران و با ارائه لیست مشخصات زائران كه توسط دفاتر سازمان حج و زیارت تایید شده باشد، بدون ارائه بلیت و گذرنامه یك‌بار در سال و حداكثر تا سقف 400 دلار به نرخ بازار فرعی و با رعایت شرایط سنی فوق‌الذكر امكان‌پذیر است.
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر