بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۲۹

بهمنی: مردم ۱۸ میلیارد دلار در خانه‌هایشان نگه داشته‌اند

کد خبر : ۸۱۳۶۶
محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی می‌گوید در حال حاضر ۱۲ تا ۱۸ میلیارد دلار ارز خانگی در کشور وجود دارد. پیش‌تر اخبار متفاوتی درباره "پرداخت اجباری ریال به دارندگان حساب‌های ارزی در بانک‌ها" منتشر شده بود.

به گفته محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در حال حاضر ۱۲ تا ۱۸ میلیارد دلار ارز خانگی در کشور وجود دارد. خبرگزاری مهر، شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۱ از قول بهمنی نوشت: «اگر اشخاص ارز خانگی خود را به سپرده ارزی بسپارند، به طور قطع، علاوه بر کاهش قیمت ارز، خطراتی مانند سرقت دلارها کاهش پیدا خواهد کرد.»

رئیس کل بانک مرکزی همچنین دارندگان ارز را به سپرده‌گذاری در بانک‌ها تشویق کرده و افزوده است: «سپرده‌گذاران ارزی در هنگام برداشت سپرده علاوه براصل آورده، قادر خواهند بود تا سود ارزی آن را نیز دریافت کنند.»

رئیس بانک مرکزی در حالی دارندگان ارزهای خارجی را تشویق به سپرده‌گذاری در بانک‌ها و ایجاد حساب‌های ارزی در بانک‌ها کرده است که در هفته‌ها و ماه‌های اخیر با شروع نوسانات شدید قیمت ارز در ایران، خبرهای متفاوتی درباره "بستن حساب ارزی مشتریان" یا "پرداخت اجباری ریال به دارندگان حساب‌های ارزی" در بانک‌های ایران منتشر شده بود.

به عنوان نمونه و به گزارش سایت "بازتاب‌امروز" در ماه‌های اخیر برخی بانک‌ها با اعلام این‌که امکان تحویل طلا و ارز را در حال حاضر ندارند، به مشتریان اظهار می‌کنند اگر اصرار به پس گرفتن طلا و ارز خود دارند، می‌توانند معادل ریالی آن را دریافت کنند. در ادامه این گزارش آمده بود وقتی مشتری با این شگرد حاضر به دریافت ریال به‌جای ارز می‌شود، بانک‌ها هنگام محاسبه معادل ریالی، قیمت رسمی ارز یعنی ۱۲۲۶تومان را اعمال کرده و در واقع ارز را حدود ۵۰ تا ۱۰۰ درصد ارزانتر از قیمت بازار آزاد محاسبه می‌کنند. چون قیمت ارز در بازار آزاد ایران بسیار بالاتر از قیمت دولتی آن است.

پرداخت اجباری ریال به دارندگان جساب‌های ارزی توسط برخی بانک‌ها باعث شد تا مهر ۱۳۹۱ بانک مركزی طی بخشنامه‌ای ممنوعیت پرداخت ریال به جای ارز به سپرده‌گذاران ارزی را به بانک‌ها ابلاغ کند.


اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر