خودروسازان فقط سمند، پرايد و تيبا مي فروشند!
پس از چندماه بررسي و تعيين دستورالعمل قيمت خودرو از سوي شوراي رقابت،اوايل هفته گذشته قيمت 23 محصول ايران خودرو و سايپا برمبناي اين فرمول و با توجه به تورم بخشي اعلام شده از سوي بانک مرکزي،توسط خودروسازان تعيين و اعلام شد.اما به دليل اينکه گفته ميشد بايد تورم بخشي در محصولاتي همچون تندر،پژو206 و رانا به طور جداگانه محاسبه شود، تعيين قيمت نهايي آنها باقي ماند.در همين ارتباط معاون بازاريابي و فروش ايران خودرو هفته گذشته از اعلام تورم بخشي و تعيين قيمت اين محصولات تا پايان هفته خبر داده بود.اما با توجه به اينکه شاخص تورم بخشي اين محصولات تاکنون از سوي بانک مرکزي اعلام نشده، مشتريان بايد همچنان منتظر بمانند و يا خودروي مورد نظر خود را با قيمتهاي قبلي خريداري کنند.در همين ارتباط عيسي امامي يک عضو شوراي رقابت تصريح کرد: خودروهاي تندر و رانا محصولات جديد محسوب ميشوند که نرخ تورم پايه براي آنها لحاظ نشده و نيازمند اعلام نرخ تورم بخشي جداگانه است.وي ابراز اميدواري کرد اين نرخ تورم هفته جاري مشخص تا براساس آن قيمتهاي اين خودروها نيز اعلام شود.وي درموردامکان تغيير قيمتها براساس نرخ تورم بيان کرد: اين تغييرات ممکن است در برخي شرايط به صورت هفتگي يا ماهانه باشد.
امامي تصريح کرد: البته در شرايط فعلي اگرنرخ تورم بيش از ميزان فعلي باشد بهتر است خودروسازان ضررها را تحمل کنند و بيش از اين به مردم فشار نياورند.
اما با وجود نهايي شدن فرمول قيمتگذاري خودرو از سوي شوراي رقابت و تعيين قيمت جديد بسياري از محصولات شرکتهاي خودروساز، مشتريان بازار خودرو همچنان چشم انتظار فروش نقدي خودرو هستند تا از اين طريق، رکود موجود در بازار کمتر شده و اختلاف قيمت بازار آزاد و کارخانه به حداقل برسد.اين در حالي است که هم اکنون در فروش اينترنتي و نمايندگيهاي دو شرکت بزرگ خودروساز، فروش فوري خودروها در مورد محصولات ايران خودرو به سمند و وانت محدود شده و در مورد محصولات سايپا نيز تنها سايپا 131 مدل EX، سايپا 132 مدل EX و تيبا به صورت نقدي به مشتريان عرضه ميشوند.در حال حاضر پرايد سايپا 131 مدل EX به قيمت 15 ميليون و 767 هزار تومان با تحويل 30 روزه از سوي شرکت سايپا عرضه ميشود. همچنين سايپا 132 مدل EX با قيمت 15 ميليون و 882 هزار تومان با تحويل 30 روزه به مشتريان عرضه ميشود.تيبا نيز با قيمت 18 ميليون و 790 هزار تومان در مدل SX تحويل 30 روزه از سوي شرکت سايپا عرضه ميشود.در مورد محصولات ايران خودرو نيز ميتوان به فروش نقدي سمند اشاره کرد. در حال حاضر سمند LX با کيسه هواي راننده به قيمت 23 ميليون تومان، سمند LX با موتور EF7 پايه گازسوز و کيسه هواي راننده 25 ميليون و 690 هزار تومان عرضه ميشود.همچنين سمند LX با موتور EF7 و ايربگ با قيمت 24 ميليون و 280 هزار تومان و سمند SE با کيسه هواي راننده با قيمت 20 ميليون و 620 هزار تومان به صورت نقدي عرضه ميشود.همچنين وانت بنزيني (COP) به قيمت 10 ميليون و 870 هزار تومان و وانت باردو گازسوز با ترمز ضد قفل به قيمت 12 ميليون و 820 هزار تومان از سوي ايران خودرو به صورت نقدي عرضه ميشود.در عين حال، شرکت ايران خودرو سمند ال ايکس، سمند ال ايکس با موتور EF7، سمند ال ايکس پايه گازسوز با موتور EF7، سمند SX با کيسه هواي راننده و وانت بنزيني و باردو گازسوز را با موعد تحويل 15 روزه به صورت اقساطي عرضه ميکند که تقريباً نيمي از مبلغ خودرو را به صورت نقدي و بقيه آن را در قالب 3 چک از خريدار دريافت ميکند. اختلاف قيمت اين نوع فروش با فروش نقدي تقريباً حدود 3 ميليون تومان است.عرضه محدود خودرو در حالي ادامه دارد که بازار نابسامان اين محصول نيازمند تزريق خودرو است تا قيمتها در اين بازار به تعادل برسد، در عين حال هنوز خبري از فروش فوري محصولاتي چون پژو 206،پژو405، پژو پارس و سايپا141، سايپا 111 نيست و خودروسازان ترجيح دادهاند برخي از اين محصولات را در ليست پيش فروشهاي خود قرار دهند.از سوي ديگر در اين شرايط عليرغم گذشت يک هفته از تعيين قيمتها، هنوز نرخهاي جديد بر روي سامانه اطلاعرساني 124 منتشر نشده است. اين در حالي است که طبق قانون سازمان حمايت مصرفکنندگان و توليدکنندگان وظيفه قيمتگذاري کالا و خدمات را برعهده داشته و قيمت جديد خودروها نيز بايد بر روي سامانه اطلاعرساني اين سازمان درج شود.اين وضعيت در حالي است که تا حدود 10 روز پيش آخرين قيمت رسمي و تاييد شده خودروهاي داخلي که مربوط به اسفند ماه سال گذشته بود، برروي سامانه اطلاعرساني 124 منتشر شده و قابل مشاهده بود اما پس از آن با نزديک شدن به زمان اعلام قيمتهاي جديد، نرخهاي قبلي از روي اين سامانه برداشته شد.
اگرچه با توجه به انحصاري دانسته شدن خودرو، شوراي رقابت وظيفه تدوين دستورالعمل قيمتگذاري اين محصول را برعهده دارد اما طبق قانون وظيفه قيمتگذاري اين محصول براساس دستورالعمل تدوين شده توسط شوراي رقابت بر عهده سازمان حمايت مصرفکنندگان و توليدکنندگان است.
گزارش خطا
0 پسندیدم
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه
