بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۶
گزارش روزانه بازار سرمایه؛

رکوردشکنی شاخص در سایه دلار

بازار با پشتوانه رشد نرخ ارز و بهبود جهانی قیمت کامودیتی‌ها و نفت از یک سو و ارائه گزارش‌های مطلوب برخی از بانک ها، ضمن رکوردشکنی و فتح قله رفیع ۳۳۲ هزاری، توانست سقفی جدید را ثبت کند.
کد خبر : ۲۰۲۵۶۶

رکوردشکنی شاخص در سایه دلار

به گزارش بورس نیوز، بورس تهران همچنان داغ و پر رونق است و با عبور نرخ دلار در بازار از کانال مهم ۱۳۴۰۰ تومانی، شاهد رویکرد مثبت و برتری نسبی طرف تقاضا هستیم. قیمت اکثر کالا‌ها و خدمات نیز علیرغم تلاش و هشدار‌های دولت مبنی بر عدم صدور مجوز افزایش قیمت برای هیچ کالا و خدماتی (حتی برای سال آینده)، به شدت در حال افزایش است و انتظار می‌رود بزودی شاهد یک افزایش شدید در نرخ تورم نیز باشیم.

در بورس کالای تهران نیز قیمت‌ها (با توجه به تعریف محدوده نوسان قیمت‌ها و حد مجاز) در حال افزایش است و خوشبختانه بسان بازار آزاد، نیست و از منطق خاص خود تبعیت می‌کند.

و، اما این افزایش قیمت‌ها که مقارن با افت سنگین ارزش پول ملی کشور صورت می‌گیرد، زمینه را برای افزایش سودآوری شرکت‌های بورسی فراهم ساخته و در نتیجه موجبات رشد و افزایش قیمت سهام را نیز فراهم کرده است؛ لذا طیف کثیری از صاحبان سرمایه و نقدینگی، بار دیگر به بورس تهران هجوم آورده اند تا منابع و دارایی‌های پولی خود را به اوراق سهام تبدیل کنند تا از گزند افت ارزش پس انداز‌ها و سرمایه خویش در امان باشند. 


آخرین وضعیت بازار امروز
در پایان معاملات روز جاری شاخص کل با بیشترین تاثیر از رشد قیمت‌ها در نمادهایی، چون «وبملت»، «فولاد»، «کگل»، «فملی»، «فخاس»، «کچاد» و «تاپیکو» و با رشد ۴۹۴۲ واحدی روبرو شد. بازار با پشتوانه رشد نرخ ارز و بهبود جهانی قیمت کامودیتی‌ها و نفت از یک سو و ارائه گزارش‌های مطلوب برخی از بانک ها، ضمن رکوردشکنی و فتح قله رفیع ۳۳۲ هزاری، توانست سقفی جدید را ثبت کند.


کارنامه امروز بازار
شاخص کل ۳۳۲,۵۶۷ واحد / میزان تغییر ۴۹۴۲ واحد مثبت/ ارزش بازار ۱۲,۱۳۴,۷۳۶ میلیارد ریال/ ارزش معاملات ۲۳,۰۹۴ میلیارد ریال/ حجم معاملات ۴.۷۹۷ میلیارد سهم

نمادهای تاثیر گذار در شاخص
وبملت ۳۸۹ واحد مثبت/ فولاد ۳۶۶ واحد مثبت/ کگل ۳۱۷ واحد مثبت/ فملی ۲۳۷ واحد مثبت/ کچاد ۲۲۹ واحد مثبت/ تاپیکو ۱۹۶ واحد مثبت/ فخاس ۱۷۰ واحد مثبت

بیشترین حجم معاملات
وتجارت ۷۸۳.۵ میلیون سهم/ وبصادر ۳۰۹.۹ میلیون سهم/ وبملت ۱۵۴.۹ میلیون سهم/ وخارزم ۱۱۸.۱ میلیون سهم/ خپارس ۱۱۷.۴ میلیون سهم


پیش بینی بازار دوشنبه ۱۸ آذر ۹۸
با افزایش شدید نرخ ارز در بازار و عبور آن از کانال مهم ۱۳ هزار و ۴۰۰ تومانی، شاهد هجوم هزاران سهامدار جدید بهمراه صد‌ها میلیارد تومان پول و نقدینگی به فضای معاملات در بورس تهران هستیم. طی ۳۳ سال اخیر (از سال ۱۳۶۷ و پس از راه اندازی بورس تهران)، پس از هر بار افزایش در قیمت ارزها، که نتایج تلخی، چون افت سنگین ارزش پول ملی در پی داشته است، شاهد اقبال بازار و هجوم سرمایه گذاران برای خرید سهام شرکت‌ها و سرمایه گذاری در این بخش از فعالیت‌های اقتصادی هستیم.

این در حالیست که رشد قیمت سهام بزرگ و دارای فاند بنیادی قوی، همچنان به کندی صورت می‌گیرد و حتی به محدوده قیمتی ۵ ماه گذشته نیز نرسیده است!. متأسفانه رواج سفته بازی و خرید و فروش صرفا بر اساس تحلیل تکنیکی، این روز‌ها بلای جان بازار شده است.

امری که فارغ از موضوع رانت و عدم تقارن اطلاعاتی و انتخاب بد بابت نرخ بهره منفی میتوان گفت که: تا زمانی که تورم داریم رشد قیمت سهام متناسب با دارایی که آنرا نمایندگی میکند، معنا دارد، اما موضوع جدی، اصالت دادن به سودآوری عملیاتی است یا سودآوری غیر عملیاتی؟. در حال حاضر بازار ما به سهام از دریچه هج فاند نگاه میکند نه سرمایه گذار؛ لذا بیشتر سفته باز است تا سرمایه گذار. عموم تحلیل‌ها مبتنی بر افق دید بسیار کوتاه مدت است.

برگشت کردن از این منطق تنها در شرایط پایدار شدن ریسک سیاسی یا خوشبینانه بنگریم کم شدن آن رخ خواهد داد همانگونه که می‌پرسیم اگر این شرکت قرار بود به دلار امروز بنا شود چقدر می‌ارزید (نگاه هج فاندی) و نمی‌پرسیم که اگر این شرکت بازار خوبی داشته باشد چقدر سودآوری عملیاتی خواهد داشت (نگاه سرمایه گذار).

باید بپرسیم اگر ایران و آمریکا فردا رابطه برقرار کنند دلار/ریال چقدر خواهد بود در این صورت شرکت مورد نظر ما چقدر می‌ارزد؟ آیا در آن شرایط می‌تواند بازاری داشته باشد؟. نگرانی ازین است که بازار سهام از خردورزی در تصمیم‌گیری به عنوان سرمایه گذار عدول کند در این صورت همنوا با نوسانات ارز و طلا که خود بازار مستقلی از سهام هستند و البته وابسته با یکدیگر، نوسان کند.

گرچه قدرت نقدینگی و سرمایه‌های حاضر در تالار شیشه‌ای تاکنون نقش پررنگی در روند قیمتی بسیاری از سهام کوچک و متوسط بورسی داشته‌اند، اما نگاه گذشته‌نگر به شکل‌گیری روند‌های صعودی صرفا مبتنی بر قدرت نقدینگی، ریسک آن‌ها را نیز نشان می‌دهد و نباید با خوش‌بینی حرکت در مسیر صعودی و برچیده شدن فشار‌های فروش چندین باره دل به هدف‌های رویایی داد.

در همین راستا نگاهی به گزارش‌های اخیر اجماع تحلیلگران بورسی در رابطه با پیش‌بینی سودآوری سال ۹۸ و ۹۹ شرکت‌های بورسی در چنین وضعیتی میزان ریسک موجود در قیمت‌های فعلی سهام را بیش از پیش نمایان می‌کند و می‌تواند مانند چراغی مشخص کننده جایگاه فعلی سهم‌ها در بازار و محدوده‌های پرخطر باشد. اضافه شدن تیم‌های تحلیلی و افزایش تعداد نماد‌های مورد بررسی در این گزارش از این جهت حائز اهمیت است که همزمان عمق تحلیل‌ها و گستره فضای بررسی سودآوری و عملکرد شرکت‌ها را زیاد می‌کند. البته نکته بسیار مهم در این خصوص مفروضات پیش‌بینی‌های صورت گرفته توسط تیم‌های تحلیلی‌ست که می‌تواند شروع تفاوت نگاه‌ها و تفاوت ارزش‌گذاری‌ها به حساب بیاید و نباید از آن غافل بود.

و، اما از بین بزرگان بازار، با توجه به افزایش نرخ‌ها در بورس کالا و بازار، انتظار می‌رود بزودی شاهد اقبال بازار و رشد قیمت سهام بنیادی بازار نیز باشیم.

 

حافظ عزیزی نقش
کارگزاری اردیبهشت ایرانیان

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
مدیر مالی شرکت سرمایه‌گذاری صنعت نفت در گفت‌وگو با بورس‌نیوز تاکیدکرد:

دو محرک رشد سودآوری در «ونفت»

معاون پژوهش پژوهشکده پولی و بانکی خبر داد؛

انتشار اوراق گام یک یا دوماه آینده

مدیرعامل کارگزاری بانک تجارت در گفتگو با بورس نیوز تاکیدکرد:

بنیادی‌ها را جدی بگیرید

ارسال نظر