بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۰
چهارشنبه های داغ: مدیریت ناکارآمد ستاد فرمان اجرایی امام (ره) در اقتصاد و بازار سرمایه کشور؛

تبلور افول و فضاحت صنعت برق کشور، در نیروگاه های آبادان و کهنوج

تبلور افول و فضاحت صنعت برق کشور، در نیروگاه های آبادان و کهنوج
اکنون سوءمدیریت و بی‌کفایتی در تصمیم‌گیری‌های دولتی را بسیاری از مردم، با سپری کردن ساعات عمر خود در خاموشی‌های متوالی و تغییرات گسترده در ساعات کاری خود بیشتر لمس می‌کنند. برحسب اتفاق شرکت تولید نیروی برق آبادان که در سال‌های گذشته موفق به وارد کردن خسارات قابل تاملی به سهامداران خود شده، زیر مجموعه شرکت مهندسی ری‌ نیرو از شرکت‌های وابسته به گروه توسعه اقتصادی تدبیر و ستاد اجرایی فرمان امام است. اینکه سرمایه‌گذاران و سهامداران این شرکت با چه امیدی به شرکتی با درآمد‌های ریالی دستوری و با تسهیلات ارزی سنگین دل بسته‌اند، سوالی است که می‌بایست این دوستان پاسخ دهند …
کد خبر : ۲۹۴۷۷۴

به گزارش بورس نیوز، در گزارش چهارشنبه داغ هفته گذشته، به صنعت نیروگاهی پرداختیم و با بیان چالش‌های اصلی صنعت برق در ایران، گوشه‌ای از سوءمدیریت و عدم آینده‌نگری مسئولین و مدیران دولتی را نشان دادیم. دیدیم که چگونه با خصوصی‌سازی‌های اشتباه و هدف‌گذاری‌های نادرست در صنعت برق، نه تنها این صنعت را به ورطه نابودی کشاندیم بلکه موجب خاموشی‌های متوالی در بنگاه‌های تولیدی، تجاری و مسکونی شده‌ایم. اکنون سوءمدیریت و بی‌کفایتی در تصمیم‌گیری‌های دولتی را بسیاری از مردم با سپری کردن ساعات عمر خود در خاموشی‌های متوالی و تغییرات گسترده در ساعات کاری خود بیشتر لمس می‌کنند.

از ۲۰۰.۰۰۰ میلیارد تومان بدهی دولت به فعالان صنعت برق و نگاه کارمزدی دولت به برق تولیدی نیروگاه‌ها نوشتیم تا بیشتر متوجه چرایی عدم جذب سرمایه‌گذاران خصوصی به این صنعت، عقب‌ماندگی و فرسودگی نیروگاه‌های باقیمانده شوید.

نشان دادیم که الگوی ویرانی در صنعت نیروگاهی، درست مشابه با همان الگوی صنایع و حوزه‌های دیگر است، سوء دیریت، بی‌سوادی، عدم آینده‌نگری و فقدان متخصص در ارکان سیاست‌گذاری کلان کشور. البته اگر اندک تخصصی هم باشد اولویت‌های غیرضرور و گزینه‌های مضحک بسیاری برای عدم سرمایه‌گذاری و توجه به افکار آینده نگرانه وجود دارد که صنایع کشور را زمین گیر کند.

هر جا دولت پولی ندارد یا پول‌ها را صرف هزینه در کشور‌های دیگر کرده، پای خصوصی‌سازی به میان می‌آید و هر جا پای خصوصی‌سازی به میان آید یا پرونده‌ای از فساد رو می‌شود و یا آن خصوصی‌سازی‌ها معیوب باقی می‌ماند.

همانگونه که در هفته گذشته وعده داده بودیم در گزارش چهارشنبه‌های داغ این هفته به سراغ بررسی شرایط عجیب نیروگاه آبادان "آبادا" و شرکت تولید برق ماهتاب کهنوج "بکهنوج" می‌رویم.

 

نیروگاه آبادان و داستان سهامداران متضرر


باورش دشوار است ولی شرکت تولید نیروی برق آبادان "آبادا" که در مرداد ماه سال ۱۳۹۹، سهامش با ارزشی معادل ۳.۹۰۰ میلیارد تومان در بازار بورس عرضه و تا ارزش‌های ۶.۵۰۰ میلیارد تومان نیز به رشد خود ادامه داد، این روز‌ها و پس از گذشت ۵ سال با ارزشی معادل ۲.۴۰۰ میلیارد تومان و کمتر از ۶۰ درصد قیمت روز عرضه خود در حال معامله شدن است.

کافی است تصور کنید سهامدارانی که در شهریور ماه سال ۱۳۹۹، سهام این شرکت را با ارزش ۶.۵۰۰ میلیارد تومان و یا حتی ۳.۹۰۰ میلیارد تومان روز عرضه اولیه خریداری کرده‌اند، پس از گذشت ۵ سال و با وجود رشد خیره‌کننده نرخ تورم و قیمت دلار، این روز‌ها با چه شرایطی ارزش کمتر از ۲.۴۰۰ میلیارد تومانی تابلوی معاملاتی نماد این شرکت را نگاه می‌کنند.

 

تبلور افول و فضاحت صنعت برق کشور، در نیروگاه های آبادان و کهنوج

 

۴۰ درصد افت از قیمت عرضه اولیه و بیش از ۶۵ درصد کاهش از پیک قیمتی سهام این شرکت در مردادماه سال ۱۳۹۹، در شرایطی در ۵ سال گذشته رقم خورده که شاخص کل بورس به لطف مهندسی‌های گسترده عزیزان همیشه در صحنه، رشدی ۵۰ درصدی را نشان می‌دهد. بی‌دلیل نیست که بسیاری از سهامداران بازار سرمایه در سال ۱۳۹۹ با شنیدن نام بورس تا مرز سکته پیش می‌روند.


تحفه نامیمونی دیگر از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)


همانگونه که احتمالا بسیاری از شما اطلاع دارید، سهام بسیاری از شرکت‌هایی که در بازار سرمایه ایران معامله می‌گردد، ماهیتی خصولتی، نهادی یا دولتی دارند. اصولا کمتر شرکتی از بخش خصوصی واقعی در سال‌های اخیر موفق به اخذ پذیرش و فعالیت در بازار سرمایه شده و سهم عمده‌ای از بازار سرمایه متعلق به شرکت‌های وابسته به صندوق‌های بازنشستگی، بانک‌ها، بنیاد شهید، ستاد اجرایی فرمان امام یا سایر هلدینگ‌های دولتی است.

بلاشک در همین نهاد‌های دولتی، سبک مدیریتی و حمایت از سهامداران خرد نیز تفاوت‌های فاحشی وجود دارد. برخی هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری نهادی یا دولتی نظیر "پارسان"، "غدیر"، "فارس" و ...، توانسته‌اند با در اختیار داشتن سهام شرکت‌های سودده پتروشیمی و پالایشگاهی بخش عمده‌ای از سهامداران بلندمدت خود را راضی نگه دارند و برخی دیگر از نهاد‌ها و صندوق‌های بازنشستگی نظیر بنیاد شهید، ستاد اجرایی فرمان امام و تامین اجتماعی همواره در مظان اتهام سوءاستفاده، فروش سهام بی‌ارزش و عدم حمایت کافی از ارزش شرکت‌های زیرمجموعه خود بوده‌اند.

حواشی‌های همیشگی سهام بانک دی، سرمایه‌گذاری شاهد، نیروگاه دماوند از بنیاد شهید و اخبار ضد و نقیض از بنیاد برکت، ثبهساز، پالایشگاه آبادان، کی‌بی‌سی و سبحان انکولوژی، وابسته به گروه توسعه اقتصادی تدبیر از زیرمجموعه‌های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، نشان از عملکرد و سبک مدیریت ناموفق این دو نهاد فرادولتی دارد.

 

تبلور افول و فضاحت صنعت برق کشور، در نیروگاه های آبادان و کهنوج

 

برحسب اتفاق شرکت تولید نیروی برق آبادان که در سال‌های گذشته موفق به وارد کردن خسارات قابل تاملی به سهامداران خود گردیده است، زیر مجموعه شرکت مهندسی ری‌ نیرو از شرکت‌های وابسته به گروه توسعه اقتصادی تدبیر و ستاد اجرایی فرمان امام می‌باشد.

نهاد‌هایی که اصولا هدف از عرضه سهام زیرمجموعه‌هایشان، بدست آوردن مبلغی پول، برای انتفاع و سرمایه‌گذاری در سایر فعالیت‌های جانبی‌شان می‌باشد. 

 

روند سودآوری نیروگاه آبادان گویای همه چیز است


مشاهده روند نزولی سودآوری نیروگاه آبادان، درست پس از عرضه سهام این شرکت در بازار بورس، گویای نحوه عجیب پذیرش سهام شرکت‌های وابسته به نهاد‌های قدرت در بازار بورس ایران می‌باشد.

 

تبلور افول و فضاحت صنعت برق کشور، در نیروگاه های آبادان و کهنوج

 

واما دلایل افول و تحقق زیان


در گزارش چهارشنبه‌های داغ هفته گذشته عنوان کردیم که در صنعت نیروگاهی ریش و قیچی دست دولت است. دولت به دلیل آنکه هم مشتری و خریدار اصلی برق تولیدی و هم تامین‌کننده سوخت نیروگاه‌هاست، به تشخیص و در جهت تامین منافع خود، حاشیه سود، نرخ خرید برق یا نرخ فروش سوخت را تغییر می‌دهد و حتی مطالبات و مبالغ خرید برق را هم پرداخت نمی‌کند.

دلایل زیان‌سازی نیروگاه آبادان نیز از این قاعده مستثنی نیست، چرا که علیرغم افزایش ۱۴۰ درصدی نرخ سوخت (افزایش از ۷۵۰ ریال به ۱۸۰۰ ریال به ازای هر متر مکعب گاز تحویلی) در ۴ماهه انتهایی سال گذشته، نرخ برق خریداری شده از نیروگاه توسط دولت تنها رشدی ۵۲ درصدی (از ۱۰۶۰ ریال به ۱۶۲۰ ریال به ازای هر کیلو وات ساعت) را نشان می‌دهد.

البته رفتار دولت در قیمت‌گذاری‌های سال ۱۴۰۴ نیز جالب توجه بوده به نحوی که با این روند احتمالا می‌توان فاتحه سودآوری این نیروگاه‌ها در سال مالی ۱۴۰۴ را هم خواند.

بر اساس جدیدترین ابلاغیه‌های دولت، افزایش نرخ برق خریداری شده از شرکت‌های نیروگاهی "با رشدی ۳۰ درصدی" از قیمت ۱۶۲۰ ریال به ازای هر کیلو وات ساعت به ۲۰۹۰ ریال تغییر، اما نرخ سوخت نیروگاهی با " افزایشی ۵۰ درصدی" از ۱۸۰۰ به ۲۷۰۰ ریال به ازای هر متر مکعب گاز طبیعی تغییر خواهد کرد.

 

تبلور افول و فضاحت صنعت برق کشور، در نیروگاه های آبادان و کهنوج

 

به عبارتی در سال ۱۴۰۴ نیز همانند سال گذشته، شاهد کاهش مجدد حاشیه سود ناخالص و خالص این نیروگاه و سایر نیروگاه‌های کشور خواهیم بود.

جالب است بدانید که نیروگاه آبادان که با نرخ‌گذاری‌های عجیب دولت در سال ۱۴۰۳، زیان خالص ۴۴ میلیارد تومانی را به ثبت رسانده، تا پایان سال ۱۴۰۳ مطالبه‌ای ۱۷۰ میلیارد تومانی از دولت دارد که دوره وصول این مطالبات و نحوه پرداخت، نامشخص و نامعلوم است.

 

تبلور افول و فضاحت صنعت برق کشور، در نیروگاه های آبادان و کهنوج

تبلور بی خردی خصوصی سازی‌های صنعت برق در نیروگاه ماهتاب کهنوج


در گزارش چهارشنبه‌های داغ هفته گذشته عنوان کردیم که تصمیم برای واگذاری سرمایه‌گذاری در صنعت برق به بخش خصوصی، چگونه این صنعت را به ویرانی کشاند. اشاره کردیم که بخش عمده‌ای از عدم آینده‌نگری مدیران دولتی به دلیل ضعف مفرط علمی و عدم توجه به شرایط کلان اقتصادی کشور برمی‌گردد.

شناسایی زیان سالانه ۱۰۰۰ میلیارد تومانی، زیان‌انباشته‌ای ۴.۰۰۰ میلیارد تومانی، ثبت بیش از ۲۶.۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزی با یوروی ۶۸.۰۰۰ تومانی تنها برخی از عایدات سرمایه‌گذاران بخش‌های غیردولتی در صنعت نیروگاهی کشور است.

بله تمام این دستاوردها و عایدات درخشان مالی مربوط به شرکت آریان ماهتاب گستر، سهامدار عمده و یکی از زیرمجموعه‌های شرکت توسعه و عمران استان کرمان است.

حاصل خصوصی‌سازی‌های صنعت برق و احداث نیروگاه توسط بخش خصوصی با اخذ تسهیلات ارزی، سرانجامی جز زیان و گیر کردن در باتلاق این صنعت نخواهد داشت.

بی تردید احتمالا نیازی به بازگو کردن شرایط نیروگاهی که سالانه ۱۰۰۰ تا ۱۴۰۰ میلیارد تومان زیان محقق می‌کند، نیست. از این رو برای بررسی اجمالی وضعیت اسفناک این نیروگاه، اشاره به بند‌های موجود در شفاف سازی اخیر شرکت کفایت می‌کند.


۱-    شناسایی هزینه‌های سنگین استهلاک


برای دوستانی که آشنایی با این شرکت ندارند، لازم به یادآوری است که شرکت برق ماهتاب کهنوج متشکل از دو نیروگاه کهنوج و شورآباد بوده که بخش عمده‌ای از هزینه‌های مالی و هزینه‌های سنگین استهلاک این شرکت در صورت‌های مالی سالانه مربوط به نیروگاه شورآباد است.

شناسایی سالانه ۷۰۰ تا ۹۰۰ میلیارد تومان هزینه‌های استهلاک بابت رشد دارایی‌های مشهود و ارزی شرکت، یکی از اصلی‌ترین دلایل تحقق زیان سنگین در این شرکت است.

 

تبلور افول و فضاحت صنعت برق کشور، در نیروگاه های آبادان و کهنوج

 

۲-    هزینه‌های مالی و زیان ناشی از تسعیر ارز


بار‌ها و بار‌ها در گزارشات تحلیلی منتشر شده در وبسایت بورس نیوز به موضوع عدم توجیه سرمایه‌گذاری‌های ارزی با قیمت‌های کنونی ارز پرداخته‌ایم. با این وجود معضلات سرمایه‌گذاری‌های ارزی در صنایعی که در معرض قیمت‌گذاری‌های دولتی محصولات هستند را می‌توان در صورت‌های مالی شرکت ماهتاب کهنوج به عینه مشاهده کرد.

تسهیلات ارزی ناچیز ۳۷۰ میلیون یورویی این شرکت و افزایش هر ساله قیمت یورو در کشور گل و بلبل، هزینه‌های مالی ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیارد تومانی برای این شرکت به ارمغان می‌آورد که بسیار بعید است این روند تا سال‌های سال تغییر نماید.

 

تبلور افول و فضاحت صنعت برق کشور، در نیروگاه های آبادان و کهنوج

 

نکته جالب توجه صورت‌های مالی حسابرسی نشده و شناسایی زیان ۹۶۴ میلیارد تومانی این شرکت، تسعیر بدهی‌های ارزی این شرکت با نرخ یوروی ۴۳.۰۰۰ تومانی و نه نرخ‌های ۶۸.۰۰۰ تومانی اعلامی از سوی بانک مرکزی است.

 

تبلور افول و فضاحت صنعت برق کشور، در نیروگاه های آبادان و کهنوج

 

همانگونه که در تصویر فوق مشاهده می‌گردد در صورت محاسبه نرخ تسعیر ارز با یوروی ۶۸.۰۰۰ تومانی، شاهد شناسایی زیان سالانه‌ای ۱.۳۰۰ میلیارد تومانی هستیم که در نوع خود رکوردی قابل توجه از صنعت نیروگاهی کشور محسوب می‌گردد.

اینکه سرمایه‌گذاران و سهامداران این شرکت با چه امیدی به شرکتی با درآمد‌های ریالی دستوری و با تسهیلات ارزی سنگین دل بسته‌اند، سوالی است که می‌بایست این دوستان پاسخ دهند.

با این حال ضمن احترام به استراتژی‌های سرمایه‌گذاری تمام سرمایه‌گذاران و مخاطبان، رسالت این رسانه شفاف‌سازی زوایای گوناگون صورت‌های مالی شرکت‌ها جهت اتخاذ تصمیماتی منطقی‌تر توسط فعالان بازار سرمایه است.

 

بورس نیوز، رسانه تخصصی بازار سرمایه در راستای شفافیت هرچه بیشتر و روشن شدن مسیر سرمایه‌گذاری سهامداران، آمادگی درج پاسخ افراد و نهاد‌های ذکرشده در مطلب را دارد.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
هشدار: مذاکرات به نتیجه برسد،
چهارشنبه‌های داغ: همان کسانی که دنبال سکه ۱۰۶ میلیون تومانی بودند، امروز در صف خرید بانک‌ها و خودرویی‌ها نشسته‌اند؛
هشدار: مذاکرات به نتیجه برسد، "بانک‌ها" سودی ندارند که به آن دلخوش کنید
بهتر است تجدید نظر کنید:
چهارشنبه‌های داغ: دولت این صنعت را هم به ویرانی کشانده؛
بهتر است تجدید نظر کنید: "امسال هم به صنعت نیروگاهی امیدی نیست"
اوضاع برای
چهارشنبه‌های داغ: بانک‌ها اگر بنگاهداری بلد بودند، اول خودشان را نجات می‌دادند؛
اوضاع برای "سازه پویش" بدتر خواهد شد؟
چگونه انتظار دارید، بانک ها
چهارشنبه‌های داغ: مصادره سهام، این بار از جنس تسویه بدهی های " حاج عباس " :
چگونه انتظار دارید، بانک ها " بنگاه داری" نکنند ؟
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۶
صنعت ی که بایارانه انرژی برق وگاز سود ا‌ور باشد این بهره‌وری وصنعت نیست کجا دنیا تااین حد یارانه انرژی به صنعتگران پرداخت میکنند
سید
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۵
فعلا همتون نون خوزستان رو می‌خورید و بد گویش رو میکنید عجب نمک پرورده‌های هستین اینقدر که از خوزستان میچاپید و به مشکلاتش بها نمی‌دید
محمد طاهر سیگارودی
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۶
امروز ایران توسط انسانهای آگاه و آزاده ۴ دهه قبل در خشت خام دیده و بیان کردید اما توسط آنهایی که امروز هم در آینه آنرا نمی بینند و لذا قدرت بیان و فهم آنرا ندارند ، و با خضوع ریاکارانه و تبخترمآبامه بر اریکه سرنوشت مردم جا خوش کرده اند ، با هزاران ناسزا و فحاشی و تهمت از گردونه خدمت گذاری خارج شدند و ماند بیسواد و چاپلوس .
جعفر
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۷
شما هنوز بدتر از این را ندیدید.نیروگاهی بپیوند
بستر ....و رانت خواران.پول سهامداران را هاپولی کردند
رفت.بازارگردان سهم خون سهامداران را مکیده
۶۰ درصد زیر قیمت عرضه، اولیه سال ۹۹ معامله میشه
امیدوارم عوامل نیروگاهی بپیوند.ردز حوش،نبینند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۳
لعنت بر اصلاحات
پسرفت کشور
مجید-گ
Netherlands (Kingdom of the)
پنجشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۵
سلام من یکی از کارکنان نیروگاه آبادان هستم . علی رغم کارکنان متعهد و متخصص به دلیل عدم تخصص مدیریت و فساد سیستماتیک جانفشانی کارکنان در شرایط بسیار نامطلوب بی ارزش می شود
علی
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۰
با سلام واحترام
هیئت وزیران مصوب کرده که نرخ ارز به قیمت دریافت سال ۱۳۹۴تسعیر خواهد شد،وبانک مرکزی هم حکم الزام گرفته،چرا از این دید به موضوع نگاه نمی کنید،
چرا شرکتی که برق به ۵۰۰۰تومان می‌فروشد باید ورشکست بشه،چرا نباید اجازه صادرات بدهند،چرا برای بعضی به قیمت ۷۰۰۰تومان حسابرسی شده می نویسند....
بله با یورو ۱۰۰۰۰۰تومان تسعیر کن وصورتحساب ۷۰۰۰تومانی حسابرسی کن....
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۲:۱۰
چقدر پول ملت ایران را در سوریه به باد دادین مخصوصا ... به فکر مردم ایران نیستید حالا به جای رسیدیم که در تابستان داغ کهنوج هر روز تو اوج گرما برق قطع می شود.ومردم با زن وبچه شیر خوار تو گرمای سوزان باید جان بدهند.
فرزاد
Germany
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۲:۱۱
الکی نیست که میگن خلایق را هرآنچه لایق جامعه ایرانی لایق بدترین هاست ملت بزدل ترسو پول پرست...که همه چیز رو فقط در پول و منافع می‌بینند و حاضر نیستند برای رسیدن به رفاه خودشون فرزندان و نوادگان از خود مایه بگذارند فقط دنبال مفت بری و مفتخوری اند برید مطالعه کنید ببینید مثلاً مردم آمریکایی که کمتر از ۴۰۰ سال تاریخ داره چگونه به این نقطه رسیدن که الان اقای جهان هستند ملت آمریکا اینقدر جنگ داخلی و خارجی کردند تا شدند ملت آمریکا خیلی ها ازشون کشته شدند تا به اینجا رسیده مردم کاری و شجاع و جسور و میهن پرست سر درب خونه هامون یک پرچم ایالات متخده رو می‌بینید یعنی آخر فردا وارد جنگ بشه با کشوری من شک ندارم مانند مردم اوکراین همگی زن و مرد پیر و جوان اعلام حضور میکنند چون میدونن صاحب و مالک کشور هستند مثل کشور ما نیست که مردم ایران فقط بفکر چاپیدن از یکدیگر باشند چون امیدی به فردا ندارند و امر هم جنگی رخ بدهد هیچکس مشارکت نخواهد کرد چون. میدونن چیزی گیرشون نمیاد باید بری کشته بشه که آقایون منافعش را ببرند ....
حسین تیلور
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۵:۴۸
اون موقع من جوشکار بودم همش میلگرد میزاشتن داخل گپ جوش می‌دادیم.نضارت صفر ایمنی صفر بود
موسوی
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۱
هرچی مصیبت وبدبختی زیرسر نهادهای دولتی مثل ااستان قدس وستاداجرای فرمان امام وبنیادشهید قرارگاه خاتم که دست گذاشتن روی پروژهای بزرگ واجازه وردو بخش خصوصی راهم نمیدن جالبه هرسال سندی اززیان این عزیزان متوقع وکم بازده رومیشه اگرهمین چندمجموع کارشونادرست انجام بدن دزدی نکنن تحریمهای فلج کننده راه بجای نمیبرن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۴
هدف تجزیه کشور است
خواست آمریکا و اسرائیل و امثالش
بنابراین عوامل انها مشغول بکارند
رضا
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۵
نتنها در صنعت برق بلکه در تمامی شرکتها ضرردهی امری عادی شده به همین خاطر مردم پولشون را به طلا یا ارز تبدیل میکنن که افت نکند البته اگه سرمایه لی باشه به لطف این بخور بخور مسئولین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۳
به عنوان یک شهروند ایرانی به راحتی قبول نمی کنم که ظرف یکسال به این حد ناترازی در تولید برق برسیم من اگر رئیس جمهور بودم دستور می دادم وزیران نیرو سه دوره قبل را احضار و درخصوص این ناترازی پاسخگو باشند بالاخره هر مسئولی باید بگوید که آیا امروزه کم کاری می شود یا در دوران مسئولیت آنان کم کاری شده ؟ به نظرم با تجربه آنها در خوشبینانه ترین حالت مشکل خیلی زود حل می شود ۰
احمد
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۲
آنوقت وقتی ترامپ میگه مسئولین ایرانی ... آقای رئیس جمهور ترش میکند. خب حرف راست گفته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۸
سلام. فکر کنم مطالب ارائه شده برای جای دیگه باش و گرنه خودتون می دونید که همه این مشکلات از مجلس هفتم پیش اومده .
هموطن
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۲
قاجاریه بعد از ۱۳۰سال ،پهلوی بعد۵۰سال، ....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۴
به به مبارک است لطفا این مدیریت انقلابی را صادر کنید تا دنیا هم در خاموشی فرو رود
ولی
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۹
سلام ممنون از تحریر کننده این متن باید بگم همه این مشکلات و بیکفایتی ها و سو مدیریت ها در صنعت برق که فرمودین یک طرف ، افتتاح چندین و چند پروژه فولاد در استان کرمان جهت نمایش نماینده مردم کرمان و به ورطه نابودی کشاندن زیست بوم منطقه و فشار بیش از حد بر ناترازی های اب و برق و گاز استان، خود نیز مزید علت شده که نتنها مشکلات اشتفال را حل نکرده بله باعث نابودی جامعه بشری گردیده است
علی
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۱
ستاد اجرایی امام مال کیه اموال مردم را با هزار نیرنگ مصادره کردید یه اسم متل بنیاد پهلوی گذاشتید روش نون دونی درست کردید واسه یه عده خاص
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۲
تنها راه آزاد سازی واقعی و تدریجی تمام شرکت‌ها و کارخانجات دولتی و خصولتی هست.
مسعود
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۱
سلام.
دقیقا همین اتفاق در مورد نیروگاه منتظری اصفهان هم افتاد..
ایمان چراغی
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۸
عالی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۱
اگر نمیتوانید کشور واداره کنید، ازولیعهد عربستان خواهش کنید تا اداره ایران وبه دست بگیره.
شمااگر ارضه آبادکردن داشتیدبی شک سااال فرصت بسیارزیادی بود ولی خب بی امانتان هم شد قوز بالای قوز😡😡
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۹
وقتی قبح خجالت بکشند از بی حیا بودن چه باکی دارن
بازنشسته گرسنه
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۹
عزیزان من هر جا که ... وارد شوند بدبختی و زیان و ورشکسته آیی دنبالش وارد میشود من اتهام وارد نمیکنم بلکه با مطالعه و آمار میگویم در همدان سی سال پیش سهام سرمایه گذاری توسعه استان همدان خریدیم کم کم ارگان ... وارد شد مدیریت را گرفت خلاصه بگوییم اعضای هیات مدیره از خاندان ... و این اعضا در حداقل بیست شرکت دیگر عضو هیات مدیره مدیر عامل ,,,هستند سی و پنج سال پیش پول خرید یک منزل را خرج خرید سهام شرکت کردم بدبخت شدم زندگی ام رفت زندان افتادم الان سی و پنج سال گذشته یک ریال سود نداشتیم ولی با تحقیق متوجه شدیم که شرکت در قیصریه تهران چندین ملک خریده و در جاهای دیگر در ساخت و ساز هم هست ولی داد را به دادستان عادل دادگستری بردیم داد و عدل نگرفتیم که هیچ کم مانده بود به حبس بریم خلاصه بعداز کلی درگیری اعضا هیت مدیره آمدند گفتند که ظرف این سی پنج سال سهام هزار ریالی شما الان شده هفت هزار ریال پس سود کردیم یعنی بعداز سی و پنج سال صد تومن شده هفتصد تومن جالب اینکه یک ریال سود سهام هم ندادند هیت مدیره هر سال در یک روزنامه گمنام اعضا را و مدیران را معرفی میکند و والسلام این بلایی است که ملت دچارش شدند قاضی هم میگوید کار خلاف نشده بلکه سود نکرده شما سی و پنج سال پیش یک میلیون تومان سهام خریدی الان .... هفت میلیون بگیر و برو خدا رو شکر کن در تمام ایران و ملت را فریب داده پولها را بردن ولی این همه پول کجا رفته چی شده ایران خوار شده پس این همه پول در کدامین کشور گذاشتند آخه خدا لعنت کنه زندگیم رفت
قانون فراگیر
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۷:۳۴
بیش از ... ساله که ملت رو به خاک سیاه نشوندین، دست بردار نیستین؟؟؟
ایران
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۷:۳۹
با رسم نمودار توضیح میدید ....مردم ایران ۵ دهه هست همه‌چیز دیدن و خوب میدونن چی و کی باعث عقب ماندگی ۱۰۰ ساله ما از کشورهای دیگست ببین حتی ترامپ هم فهمید پول ماکجاست فکر کن وقتی مسولین بعد از ۵ دهه خرج کرد داشتها از حکومت قبل تازه چرتشون پاره شده و فهمیدن نیروگاها دیگه سوختشان چند دهه هست عوض شده دیگه چی میشه گفت .
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۶
واگذاری اموال ملت به فامیل و آشنا بدون هیچ تخصصی، در کشور ما حمایت از بخش خصوصی و خصوصی سازی نامیده شد و باز گذاشتن دست عده ای فرصت طلب تازه به دوران رسیده، دور زدن تحریم ها، این شروع آشکار شدن حقیقت و نتیجه ی ندانم کاریهاست!
محسن
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۶
این کار شما ادامه داشته باشه خوبه
فقط با اطلاع رسانی و آگاه سازی میشه از منجلاب کنونی دراومد
رضا
Netherlands (Kingdom of the)
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۹
واقعا کثیفی قیمت برق را دولت تعیین میکند چه به ستاد اجرایی داشت
سایه
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۵
ابر بدهکار برق آبادان= پالایشگاه آبادان با بیش از ۱۸ میلیارد بدهی
ما اگر دو تا کولر روشن کنیم توی این گرما اداره برق بهمون هشدار می‌ده و جریمه‌مون می‌کنه با این که همیشه سر وقت پرداخت داریم اما ارگان‌ها می‌تونن بچاپن و اطمینان داشته باشن اداره برق بدهی اون‌ها رو از جون و خون مردم می‌کشه بیرون. جالبه نه؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۱
یکی جواب بده کشور دست کیه؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۹
پزشکیان حالا فهمید آرامم چه می گوید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۱
صنعت برق را از اوج خودکفایی و کسب در آمد زایی برای کشور را با تصدی مدیران نالایق و نا کارآمد و نا توان موجب ویرانی هویدا شده در وزرات نیرو به ورشکستگی رسانده‌اند.
علی
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۲
چقدر متلک در نوشته‌هاتو‌ن‌ دارید! متلک‌انداختن‌ یک کنش اجتماعیه‌ که واکنش اجتماعی یا سیاسی به دنبال داره. بعضا بی‌ربط به متن‌ هست و شان علمی نوشته رو پایین می‌آره. واجب نیست که با قلمی عصبی یک موضوع اقتصادی رو بیان کنید. طوری مطلب بنویسید که بتوانید عندالزوم در یک جمع دانشگاهی اون رو ارائه دهید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۹
خلاصه. مملکت داری کار هر ... نیست
Aah
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۸
بیکفایتی خصولتی،ریخت و پاش بیت المال،تکنولوژی پایین،و نجومی،بیسوادی و تخصص پایین،رانت و اختلاس،بی برنامگی روزمره،بیخیالی و بی مسعولیتی ،بعضی مسعولان نالایق،