بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۵
در گفتگو با دبیر انجمن صنعت پتروشیمی عنوان شد:

شرکت های اوره و آمونیاکی دیگر سوبسید به دولت نمی دهند

ما در کشور از منابع بسیار سرشار هیدروکربنی برخوردار هستیم که می توان با استفاده از این منابع کمک خوبی به این صنعت جهت افزایش بهره وری و رقابت پذیری و توسعه نمود.
کد خبر : ۱۱۹۸۶۱
محصولات تولیدی در صنعت پتروشیمی از جمله محصولات استراتژیک در کشور محسوب می شود که دنیا نیز به این محصولات نیازمند است.

دبیر انجمن صنعت پتروشیمی با بیان این مطلب به خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: ما در کشور از منابع بسیار سرشار هیدروکربنی برخوردار هستیم که می توان با استفاده از این منابع کمک خوبی به این صنعت جهت افزایش بهره وری و رقابت پذیری و توسعه نمود.

احمد مهدوی ابهری در همین ارتباط افزود: فعالان صنعت پتروشیمی حتی در شرایط تحریمی هم توانستند اقدام به صادرات محصولات خود کنند و جلوی صادرات این محصولات گرفته نشد که این موضوع به دلیل تقاضایی است که در دنیا برای محصولات این صنعت وجود دارد.

این کارشناس با اشاره به توافقات صورت گرفته در حوزه بین المللی ابراز داشت: این گشایشات و برداشتن یکسری از تحریم ها بیشتر بر روی واردات قطعات و کاتالیزور و مسئله بیمه محصولات صادراتی و حمل و نقل این محصولات تأثیرگذار خواهد بود که خبر خوبی برای شرکت های صنعت پتروشیمی محسوب می گردد.

وی افزود: اجرای توافقات ژنو تأثیری بر روند صادرات محصولات پتروشیمی ایران نداشته است چراکه در شرایط تحریمی ایران صادرات محصولات پتروشیمی خود را توانست انجام دهد فقط در زمان هایی بازار هند و چین جایگزین بازار اروپا شد. ولی به هر حال توافقات باعث کاهش هزینه های صنعت خواهد شد.

مهدوی با اشاره به چشم انداز برنامه ششم توسعه صنعت پتروشیمی اظهار داشت: در برنامه ششم 75 میلیارد دلار برای 70 طرح که در سال 1398 باید به آن برسیم باید سرمایه گذاری صورت گیرد که برای تأمین این سرمایه گذاری سنگین نیاز به جذب منابع داخلی جذب سرمایه گذار خارجی وجود دارد.

ولی متأسفانه به دلیل افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها کمی این چشم انداز از لحاظ جذب سرمایه گذار خارجی با چالش هایی همراه شده است.

بنابراین ما در این مورد دچار افراط شدیم و صدمه خوردیم در حالی که در بحث خوراک مایع هم ما توقع داشتیم این مقدار به 90 درصد فوب برسد چراکه در کشوری مثل عربستان این خوراک با تخفیف 30 درصدی به شرکت ها ارایه می شود که در رقابت پذیری کاهش هزینه و افزایش سوددهی این صنایع بسیار مؤثر است.

بنابراین از نظر ما بهتر است تخفیف بیشتری برای خوراک مایع در حدود 10 درصد لحاظ گردد تا انگیزه بیشتری برای جذب سرمایه گذاری به سمت این صنعت به وجود آید. لذا بهتر است دولت در این مورد بازنگری صورت دهد.

دبیر انجمن پتروشیمی در خصوص ظرفیت تولیدی کشور در این صنعت ابراز داشت: شرکت های فعال در این صنعت در حال حاضر با 70 تا 75 درصد ظرفیت مشغول به تولید می باشند که سالانه در حدود 40 تا 50 میلیون تن تولید می شود.

وی تصریح کرد: برای رسیدن به ظرفیت تولید سالانه 120 میلیون تن در برنامه ششم باید در جهت افزایش مقدار تولید و ایجاد ظرفیت های لازم با سرمایه گذاری و تأمین مالی مورد نیاز تأمین گردد.

به طوریکه در چشم انداز مورد نظر باید نفر اول منطقه در تولید و خلق ارزش افزوده برای محصولات پتروشیمی باشیم.

مهدوی پیرامون راهکارهای موجود برای توسعه ابراز داشت: در وضعیت فعلی ما کمتر از 10 درصد ظرفیت هیدروکربنی کشور استفاده می کنیم این در حالی است که کشور منابع بسیار خوبی در میعانات نفتا، مایع و گاز دارد که اگر این درصد به 30 درصد برسد تحول بزرگی در صنعت پتروشیمی صورت خواهد گرفت و از خام فروشی جلوگیری به عمل خواهد آمد.

راهکار دیگر این است که صنایع بالا دستی صنعت پتروشیمی را تشویق کنیم در صنایع پایین دستی سرمایه گذاری کنند و محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر تولید گردد و تولید ناخالص کشور افزایش یابد.

دبیر انجمن پتروشیمی پیرامون شرکت های تولیدکننده اوره و آمونیاک هم عنوان داشت: این شرکت ها با توجه به افزایش نرخ خوراک و طبق ماده 10 قانون می بایست دیگر محصول خود را با سوبسید به دولت ندهند و با همان قیمت فوب بازار آزاد به دولت و شرکت خدمات حمایت کشاورزی واگذار کند. چراکه 60 تا 70 درصد بهای تمام شده محصولات اوره و آمونیاک مربوط به هزینه خوراک گازی آنها می باشد.

وی در خصوص افزایش قیمت محصولات ابراز داشت: اعتقاد فعالان صنعت بر این است که قیمت ها باید طوری تعیین گردد که از قاچاق محصولات به سایر کشورها و حضور دلال هایی که از رانت استفاده می کنند جلوگیری کند و شاهد این موضوع نباشیم که محصولی که ما در بورس کالا عرضه می کنیم با قیمت بالاتر در بازار آزاد به دست مصرف کننده برسد.

در خاتمه دبیر انجمن پتروشیمی پیرامون برنامه ها در رسالت انجمن صنفی ابراز داشت: ما در این انجمن سعی می کنیم نگاه بخشی نداشته باشیم و ملی فکر کنیم و به دنبال برطرف کردن موانع و حفظ قدرت رقابت پذیری صنعت در حوزه بین المللی می باشیم تا بتوانیم با افزایش صادرات و تأمین نیاز داخل در جهت توسعه هرچه بیشتر صنعت پتروشیمی گام برداریم.

وی ادامه داد: با توجه به صحبت های مقامات دولت و قول هایی برای تخصیص بیشترین مواد و منابع به این صنعت بزرگ در کشور و بومی سازی تکنولوژی که در بسیاری از بخش ها صورت گرفته است چشم انداز مناسبی را برای این صنعت در صورت جذب سرمایه گذاری می توان متصور بود.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
یاسین
چهارشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۸
مفت فروشی و رانت در فروش اوره باید متوقف شود و طبق نرخهای جهانی در بازار داخل عرضه شود.
رضا
پنجشنبه ۲۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۵
کشاورز بدبخت با گران شدن قیمت اوره از گذشته بدخت تر میشن
جمال
جمعه ۰۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۳
سرزمین بچاپ بچاپ. هرکس سعی می کنه با هیاهو و سیاست فرار به جلو و مظلوم نمایی بقیه رو بچاپه. دولت رانت گاز مفت رو یه خورده کم کرده آقایون چه الم شنگه ای راه انداختن !!
امیر
يکشنبه ۰۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۶
اگه نرخ خوراک رانت بود چرا وقتی دست خود دولت بود جلوش رو نگرفتن . وفتی سهام رو دادن دست مردم یادشون افتاد رانت هستش . اگه نرخ 13 سنت نرخ مناسبی هستش چرا گاز رو از جنوب به شمال غرب کشور میرسونیم بعد با نرخ 11.5 سنت میدیم به کشور ترکیه . آقایون مجلسی . نرخ 11.5 سنت برای ترکیه رانت حساب نمیشه ولی برای مردم خودمون رانت محسوب میشه