بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰
کد خبر : ۱۲۹۸۵۳

بخش تعاملی الف - سهراب زند 19 مرداد 93



این سخنان اگر چه برای این بیان گردیده است که هدف انقلاب ما در اصل معنویات است،-که حرف بسیار درستی است- اما به نظر می رسد باز هم دچار نوعی خطای استراتژیک است.

"اگر قرار بود مشکل اصلی ما، اقتصاد و مادیات باشد، انقلاب نمی‌کردیم بهتر بود؛ چرا که در آن زمان نه تحریمی دامن‌گیر ملت ایران بود و نه مشکل انرژی هسته‌ای داشتیم و الان در وضعیت پیشرفته‌ تری بودیم، زیرا از همان زمان قراردادهایی برای صنعت هسته‌ای منعقد شده و در حال اجرا بود.» (آیه الله مصباح یزدی، دیدار با اعضای مرکزی حزب مؤتلفه، خرداد ۱۳۹۳)

شاید اگر سخنان بالا را جناب آقای اکبر هاشمی رفسنجانی یا جناب آقای سید محمد خاتمی یا جناب آقای حسن روحانی بیان می کردند، اعتراضات زیادی را از سایت های انقلابی برمی انگیخت که اینان، انقلاب را عامل عقب گرد ملت ایران خواندند! یا برخی روزنامه های مدعی تیتر یک میزدند: فلانی مدعی شد: پست رفت کشور بخاطر انقلاب!

اما این سخنان اگر چه برای این بیان گردیده است که هدف انقلاب ما در اصل معنویات است،-که حرف بسیار درستی است- اما به نظر می رسد باز هم دچار نوعی خطای استراتژیک است.

این سخنان از سر دلسوزی و پر رنگ تر کردن نقش دین در خواسته های ملت است، اما به رغم خواسته گوینده محترم، این سخنان، آب به آسیاب مدعیان عقب ماندگی ایران بخاطر انقلاب و برپایی حکومت اسلامی ریخته اند. امری که اگر قابل اثبات می بود، اثباتش مطلوب بیگانگان است و بیانگر آدرسی غلط و اشتباه.

این ادعا که اگر انقلاب نمی کردیم الان وضع پیشرفته تری داشتیم، امری واقعی به نظر نمی رسد چرا که حکومت ایران بعد از انقلاب با تمام دشمنی ها، توطئه ها و فشارهای داخلی و خارجی و با تمام ایرادها و نواقص و آزمون و خطاهای مسئولین، از جهات زیادی پیش رفت خیره کنندۀ ای داشته است که با ادامۀ وضع قبل، و فقدان پیروزی انقلاب اسلامی ایران به آنها نمی رسید.

بله باید بگوییم اگر به دنبال آسودگی بودیم، انقلاب نمی کردیم و شاید آسایش ظاهری بیشتری داشتیم و این همه سختی، جانبازی و شهادت و ویرانی از سوی دشمن به مردم تحمیل نمی گردید.

اما مسئولین فعلی حرف از تقدم آسایش نزدند، حتی حرفی از تقدم اقتصاد بر ارزش ها و آرمان ها و دین نزده اند.

بخش عظیمی از مردم ما هم که به روحانی رأی داده اند این گونه نیستند که نان و آسایش را بر دین و استقلال و شرف ترجیح دهند. بسیاری از آنها حاضرند مشکلات را تحمل کنند اما نه مشکلات ناشی از بی تدبیری و بی مبالاتی برخی مسئولین. آن ها هشت سال جنگ، غائله های مختلف، گرانی، تحریم و... را تحمل می کنند اما اگر رای شان مخالف با کسی شد که ما فکر کردیم او است و جز او نیست، علت آن است که آن ها بی تدبیری و سروَری هر کس در هر سطح و اندازه ای را نمی پذیرند. منصفانه نیست مکرر به مردمی که به روحانی رای داده اند اتهام آب و نان پرستی و به ارزش ها و دین بی اعتنا بودن، زده شود.

بسیاری از مردم به خوبی می دانند که رییس دولت مکتب ایرانی و بیداری انسانیِ مورد حمایت جریان پایداری در ۸۴ و ۸۸، که چنان جلوه می دادند پیروزی اش مشحون به کرامات و معجزات است، نه پاسدار واقعی دین و انقلاب وارزش هایش بود نه اقتصاد و آب و نان¬شان که حالا ارزش ها را ول کرده باشند و دنبال نان رفته باشند. مردم، این دولت را هم در خلاف دین و ارزش ها نمی بینند و نمی دانند که به خاطر پشت کردن و بی اعتنایی به آرمان هایشان به آن رأی داده باشند.

قاطبه مردم ما از برخی مدعیان، بسیارانقلابی تر، عدالت خواه تر و مسلمان ترند که این همه سال پای کشور اسلامی شان ایستاده اند و به دنیا یاد داده اند ایرانی به دنبال همان می رود که می خواهد، نگاه به اختلاف سلیقه ها نکنید، نگاه به مدل مو و زنجیر گردن خیلی ها نکنید، ظاهر بسیاری از جوانان که فکرشان با من و شما یکی نیست و گاهی مصادرۀ برخی جریان های خاص سیاسی می شوند اما بسیای از آنان بخاطر آرمان های میهنی و اسلامی در تظاهرات ۲۲ بهمن شرکت می کنند، و یا از جنایات اسرائیل در غزه ابراز نفرت می نمایند. نگاه کنید به همین جوانان و مردمی که به روحانی رأی داده اند و در شب های احیاء چه حماسۀ عظیمی برای اسلام خواهی مردم ایران را در پیش چشم جهانیان و معاندین به دین به نمایش گذاشتند. مردمی که با باور انقلابی خود ثابت نمودند، دورۀ کاپیتولاسیون که هیچ، دورۀ سخن گفتن از موضع نابرابر نیز گذشته است.

مردم ما می دانند که به برکت انقلاب برای اولین بار بعد از چند صد سال جنگیدن و عادت کردن به شکست خوردن، ایران نوپا و آشفته از انقلاب که تحریم و تنها نیز گشته بود، با عراق تا دندان مسلح و مورد حمایت شرق و غرب جنگید و یک وجب خاک به دشمن نداد، چه نیرویی به جز انقلاب اسلامی و امام عزیز، و مدیریت و خودکفایی اقتصادی، این ملت را به چنین پیشرفتی رساند؟ این ملت عادت کرده بود که بجنگد و ببازد! اما این بار دهن متجاوز را با اربابان گردن کلفتش خورد کرد. اگر امروز اراذل و اوباش وحشی داعشی جرأت نزدیک شدن به مرزهای ایران را ندارند و تهدید ویران کردن مشهد برای هر ایرانی مسخره و خنده دار است، این پیشرفت نیست؟!

اسرائیل و آمریکا با داشتن بی نظیرترین امکانات نظامی و رعب آور ترین سلاح های جهان، هر وقت حرف از گزینه های روی میز می زنند، رهبر ما با اقتدار توی دهن آن ها می زند و آن ها با همۀ تحریم ها و زورشان نمی توانند حتی نانوایی های ما را بی نان کنند، مرغ و گوشت و لبنیات را از بازار جمع کنند، اذیتمان می کنند اما نمی توانند از پا درمان بیاورند، امروز خودشان اعتراف می کنند مغازه ها و بازار و خیابان های ایران به کشوری با این همه تحریم فلج کننده هیچ شباهتی ندارد!
این وضع استثنایی خیره کنندۀ ایران بخاطر انقلاب نیست؟! ایران مستقل امروز همان ایرانی نیست که در زمان شاه در مجلسش تصویب شده بود هر امریکایی هر جنایتی در ایران بکند، حتی اگر او شاه ایران را بکشد، قاضی ایرانی صلاحیت محاکمۀ وی را ندارند و او باید در امریکا و توسط آن ها محاکمه شود آیا ایران امروز همان ایرانی است که تصمیم گیری های اساسی ملتش در سفارت خانه های شرق و غرب رقم می خورد؟، اما حالا ظریف عزیز ما، پنج _ شش ابرقدرت دنیا را می نشاند پای میز تا با ساعت ها و ماه ها بحث و گفتگو بخواهند سر چند تا سانترفیوژ بیشتر و کمتر با ما بحث و دعوا کنند، همان کشورهایی که قبل از انقلاب، ایران و توانمندی اقتصادی - سیاسی اش را هیچ به حساب، نمی آوردند این پیشرفت بعد از انقلاب نیست؟!

تازه به اشتباه تصور شده است که صنعت هسته ای را داشتند دو دستی قبل از انقلاب به ما تقدیم می کردند! معنای توسعۀ وابسته و مستقل اینجا گم می شود، ما بعد از انقلاب به توسعۀ مستقل دست یافتیم که این بزرگ ترین پیشرفت است. بخاطر همین می گویند انرژی هسته ای را نمی توانند از ما بگیرند چرا که بومی است، اگر عربستان آواکس دارد برای کسی مهم نیست، اگر قبل از انقلاب هواپیما و ارتش قوی داشتیم، مهم نبود چرا که هزاران مستشار آمریکایی صنایع ما را کنترل می کردند، اما امروز ما با تمام تحریم ها به برکت باور انقلابی، پله های خودکفایی نظامی را یکی پس از دیگری طی می کنیم.

قبل از انقلاب رزم آرا (نخست وزیر وقت) می گفت ایرانی ها بدون کمک غرب یک لولهنگ (آفتابه) نمی توانند بسازند چه رسد به ملی کردن و ادارۀ نفت! حالا ایرانی به این باور رسیده است که از سیر تا پیاز صنعت و انرژی هسته ای را نانو را، ماهواره را خودش بسازد، تمام پیچ و مهره های آن را خودش ببندد، همان پیچ و مهره هایی که اوباما در مقابل چشم صهیونیست ها اعتراف می کند که می خواهد اما نمی تواند آن ها را از هم باز کند. این ها پیشرفت به خاطر انقلاب نیست؟! اگر همان تفکر قبل از انقلاب ادامه می یافت ایران پیشرفته تر بود؟!

این که امروز ایران در منطقه بجای اینکه سگ و ژاندارم امریکا باشد کشوری تأثیر گذار و بر هم زنندۀ معادلات استکبار جهانی است و غربی ها اعتراف می کنند که راه حل مشکلات منطقه از راه تعامل با ایران می گذرد، این ها پیش رفت بیشتر بخاطر انقلاب نیست؟ چرا همۀ این ها پیشرفت هایی است که هم مادی است و اقتصادی هم معنوی یعنی جنگ هشت ساله اش هم پیشرفت مادی است (خودکفایی در توان دفاعی و حفظ اقتدار و استقلال کشور) هم پیشرفت معنوی (عزم و ایستادگی الهی و نترسیدن از بزرگی ظاهری دشمن).

بعد از انقلاب به دستور امام جهت مبارزه با فقر و تبعیض و بی عدالتی، بلافاصله کمیتۀ امداد، جهاد سازندگی، بنیاد مستضعفان و بنیاد مسکن و حساب صد و... به راه افتاد و ساخت جاده و آب و برق و درمانگاه و مدرسه و... به سرعت در سراسر کشور و نقاط محروم آغاز شد. بماند که دشمنان این ملت یک شب ما را آسوده نگذاشتند اما بعد از جنگ کشوری که از رادیوهای بیگانه اعلام می شد که بخاطر اقتصاد تا چند ماه دیگر سقوط می کند، آنچنان در ساختن ویرانی ها و زیرساخت ها قدرت گرفت که رییس جمهورش سردار سازندگی لقب گرفت و مردم به دولت بعد برای توسعۀ سیاسی رأی دادند نه اقتصادی!

ایرانی که یک پل بدون نظارت مهندسان خارجی نمی ساخت در سد سازی رتبه های اولیه در جهان را یدک می کشد و اکنون فخر می فروشد که تجربۀ خود را به سایر کشورها ارائه می دهد.

کاش پای صحبت های مرد پا به سن گذاشته ای می نشستید که می گفت: جوان ها ندیدند که ما چه فقر و زجری می کشیدیم، از شهر تا روستا را ساعت ها پیاده از جاده های خاکی می رفتیم، بهداشت نبود فرزندان ما می مردند و ما چیزی نداشتیم تا آن ها را به شهر برسانیم، اما بعد از انقلاب داخل روستا تیر چراغ برق و آب لوله کشی و تلفن شخصی داریم.

با همۀ کاستی ها، بی تدبیری ها و راه طولانی که در پیش داریم، انقلاب و اسلام به مردم ما خودباوری و عزت و استقلال و پیشرفت داد و مردم ما روز به روز شاهد رشد فزایندۀ کشور بودند و البته هر جا که پس رفت داشتیم به خاطر انقلابی و اسلامی عمل نکردنمان بود. یعنی اگر اختلاس هزار میلیاردی شد بخاطر انقلابی و اسلامی نبودنمان بود. اگر صنایع ما خراب کار کرد بخاطر اسلامی نبودن مان بود اگر دروغ گفتیم ریاست طلب بودیم تهمت زدیم آزادی انتقاد و... را محدود کردیم، علتش اسلامی نبودنمان بود. هرجا که واقعا و نه از تظاهر، اسلامی و انقلابی بودیم حماسه آفریدیم و جهان را مبهوت کردیم و هر جا که اسلام را برای منافعمان مستمسک قرار دادیم و اسلامی عمل نکریدم خرابکاری شد و پس رفت کردیم مردم را به جان هم انداختیم یا دلسرد و دلزده نمودیم.

حالا باید پرسید واقعاً اگر انقلاب نمی شد و مردم بر سرنوشت خویش مسلط نبودند، امروز پیشرفت بیشتری داشتیم؟! انقلاب به مردم توان داد که اگر مسئولی مانند احمدی نژاد داشتند، دیگر به او رأی ندهند و کس دیگری را بیاورند حتی کسی که خوشایند خیلی از قدرتمندان نباشد. این نعمت را انقلاب اسلامی به ما داد.

مردم این ها را خوب می فهمند نباید پشت کردن به یک جریان سیاسی را پشت کردن به اسلام، ارزش ها و خون شهدا خواند.

ما باید به خود بیاییم و دقت کنیم که در چه جبهه ای مبارزه می کنیم:
مردم! اگر انقلاب نکرده بودید، الان در کشور پیش رفته تری زنگی می کردید!
شایسته نیست بخاطر تخریب رقیب و دعواهای سیاسی به این روز بیفتیم که انقلاب را مایۀ پس رفت معیشت و رشد کشور بدانیم
اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۸
جناب بورس نیوز
شما هم سخن خود را گفتید و قابل احترام.
جناب مصباح نیز نظرشان را فرمودند و کاملا قابل احترام.
بنده نیز بعنوان یکی از قاطبه مردم سخنی دارم و آن اینکه: از قدیم گفته اند حرف راست را از دهان دیوانگان باید شنید.
آیا نظر من هم قابل احترام است؟
مهم است که چه کسی چه می گوید، اما مهمتر این است که صدای همه شنیده شود. قضاوت با خوانندگان و شنوندگان.
((با کمال احترام دیوانه))
رضا
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۹
آقا چرا بی مورد می گی مردم ما یک رفاه نسبی یک آرامش و یک آزادی میخوان که ندارن مگه زمان قبل ما دین نداشتیم نماز نمی خوندیم روزه نمی گرفتیم خیلی ها که آن موقع دین واقعی داشتن الان از دین و اسلام با رفتار این دین زده ها دین را بوسبیدند و کنار گذاشتند چرا سر خودمون را گول میزنیم الان همین آدمهایی که خودشون را مسلمان و با دین میدانند و فقط ظاهری مسلمانند از همه بدترند و متاسفانه بدبختی این ملت را نمی بینند
هادی
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۷
مردم از بد بدتر و انتخاب کردن در سال 57 .چون 90% هیچ آگاهی از حرکت و بعد از حرکت نداشتن .و همیشه قدرت های غرب و شرق بودن که دخیل در امور سیاسی این کشور نفت خیز بودن. بدون شک امروزه وازه اتقلاب منسوخ شده در دنیا و اصلاح و تجزیه جایگزین شده. و حضور مردم و مشارکت دمکراتیک با علم و اگاهی بهترین روش میتونه باشه.وشک نیست اقتصاد ما با گذر همان دولت بمراتب بهتر میبود .
ناشناس
United States of America
يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۲
از کشوری که 34 سال پس از انقلاب 10 میلیون بیسواد و در مجموع 24 میلیون کم سواد و بیسواد (یک سوم جمعیت کشور) داره، چه انتظاری دارید؟
ناشناس
چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۳
اشتباه به عرض رسيده . اين تعداد نيست. و اگر هم باشد دليل بر ناداني نيست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۱
واقعا همتون در مورد انقلاب یک ملت علیه ستم وظلم و بیداد نادان وناآگاهید ویا خودرا به نادانی میزنید با عرض معذرت تحصیلکرده هستید ولی بیسواد هستید ودر مورد همه چیز خودرا صاحب نظر میدانید حیف جوانانی که پرپر شدند البته آنها برای اعتقاداتشان ومام وطن فدا شدند شما ها همیشه با دیدراحت طلبی به زندگی نگاه میکنید وبه فکر خودتان ومنافعتان هستید ما امیدی به اصلاح بینش شماها نداریم به هدفمان منگریم نمونه این چنین مرامهایی بوده /هست/وخواهد بود
ناشناس
دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۵
ببخشید آقای باسواد ها همین که جنابعالی و امثال شماها به اصطلاح ستم دیده تحمل یه انتقاد صحیح یا غیر صحیح رو ندارید نمونه بارز نتیجه همین انقلاب میتونه باشه. گدا منشی زندگی نکردن و مقتدر و شفاف بودن در اقتصاد منشور همه کشورهای پیشرفته هست. بله حرف شماها به اصطلاح ستم دیده ها با اقتصادی در خوره رانت خوری و فساد هر کی به هر کی بودن منطقی میتونه باشه اونم در کنار حمایت از تحریم ها که پشتوانه رانت و فساد باشه. با کمال احترام.
بزک نمیر بهار میاد
سه‌شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۴
جوانانی که پرپر شدند دقیقا بخاطر اینکه ما راحت زندگی کنیم جانشان را فدا کردند وگرنه آنهایی که حمله کردند از هم دینان خودمان بودند برای سرقت دینمان نیامده بودند .دوست تک بعدی من این همه ملالت و دشواری و تلاش برای رسیدن به زندگی بهتر و آسایش بیشتر است نمونه اش هم همین پاسخ من بشما که من در خانه خود هستم و شما در خانه خود جواب شمارو دادم بدون اینکه زحمتی بخود داده قدمی بردارم . آیا این راحت طلبی خواسته شما نیز نمیباشد؟ به همین راحتی
موفق باشید
پوریا
چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۸
نه اینکه الان خیلی پیشرفته ایم و جوانان پرپر نشده اند .!
تا کی شعار ؟
تا کی دو رنگی و ریا ؟
حمید
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۴
لطفاهیچ ازروی نادانی،علیه انقلاب جبهه گیری نکند!بریدببینیدکشورهای دوروبرماچه وضعیتی دارندودرچه ناامنی ورعب ووحشتی بسرمی برند،خداروشکر(به برکت خون شهدا)،ماامنیت داریم
ناشناس
چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۸
درسال 57 هم اين كشور ها همين وضعيت را داشتند اما مالزي و كره شبيه ما بودند . با انها كشور را مقايسه كنيد لطفا . هيچ شكي نيست كه امنيت بالاترين نعمت است
ایرانی
-
يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۸
مردم ما در سال 57 می دانستن چه نمیخواهند ولی نمیدانستن چه میخواهند. تمام
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۸
متاسفانه طی 36 سال گذشته پیشرفت قابل محسوسی نداشتیم جزء تقسیم نا عادلانه چند هزار میلیارد دلار پول نفت.
مجید
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۸
این 35 سال انقلاب بسیار هم پیشرفت داشتیم. حوزه های نفتی.نانو. دفاعی. موشکی. هوافضا.سیمان. نفت و پتروشیمی. هسته ای و ....
اما بدلیل تحریم ها و مشکلاتی که دشمنان ما برایمان فراهم اوردند (و البته اشتباهاهات و رانت خواری های مدیران برخهی)\ . پولهایمکان بلوکه شد و ..... خب کمی از منظر اتقتصاد و مالی خانواده کمی عقب ماندیم. نه از منظز نظری و ازمایشگاهی و فناوری.
ناشناس
يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۶
آره بابا تو خوبی. منظر خان
ناشناس
چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۲
اگر پيشرفتي نمي بود كه بايد در كشور را گل مي گرفتيم . 37 سال گذشت . اما پيشرفت سريعي كه در دنيا اتفاق افتاد در ايران اتفاق نيفتاد. در قرني زندگي مي كنيم كه هر سال آن معادل 100 سال قرون وسطي است شايد بيشتر . از زماني كه انسان پا به روي كره ماه گذاشته به 100 سال نمي رسد. در اين سالها ما 20 سال پيكان سوار بوديم .نفت و سيمان ما تكنولوژي 50 سال پيش است . قطار هاي ما تنكنولوژي 50 سال پيش است موشك ها و وو همه مال 50 سال پيش است .! چه پيشرفتي ! هنوز تنها در 1 شهر ايران مترو داريم آن هم با 10 سال تلاش . با اينهمه امكانات و پول نفت و سرمايه انساني هنوز محتاج دبي در واردات هستيم و..... هنوز ما در جهان سوم هستيم . همه خوابيم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۶
ضرورت های 35 سال پیش هرچه بود و هر عاملی که موجب انقلاب شد بخشی از تاریخ این کشور است که باید محترم شمرده شود ولی در حال حاضر باید فکری برای مشکلات نسل امروز کرد که با انواع چالش ها روبرو است و نسل قبل نیز توانی ندارد که در اختیار نسل کنونی قرار دهد
علي
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۲
منظورش از پيشرفت progress بوده .ولي اگر ايشان progressراجزء لاينفك جمهوريت بداند پس لابدكارملت وامام اشتباه بوده كه به جمهوريت راي دادند
علی
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۱:۱۲
من متولد 58 هستم انقلاب را ندیدم ولی 35 سال است که اثراتش را میبینم از کجا به کجا رسیدیم 28 سال است ساخت مصلای تهران تمام نشده تو 28 سال میشه یه کشور را ساخت با هزینه ای که اونجا گذاشتند میشه چند صد کارخانه ساخت که مشکل بیکاری را حل میکند با ریخت و پاش هایی که اونجا شده میتوان کشور را عاری از گدا و درمانده کرد این فقط یک مثال است از هزاران طرح در دست ساخت اقایانی که از انقلاب اهداف بزرگی داشتند امید به اینده در جوانان مملکت به شدت پایین امده . فساد و بی بند و باری جامعه را فراگرفته مگر ملت ما مسلمان نبودند که به قول خودتان انقلاب اسلامی امد . هستند وای بر شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۹
بعید می دانم که اگر انقلابی نمی شد وضع بهتری داشتیم زیرا فساد نهادینه در آن زمان بقدری رو به گسترش بود که هر نوع پیشرفت ملموسی را مانند خوره می بلعید. از جهات رانت و فساد اداری چندان تفاوتی با آن زمان نداریم. در آن زمان هم امثال بابک زنجانی ها وجود داشتند منتها به لونی دیگر . از جهات فاصله طبقاتی نیز وضع خیلی فرق نمی کند تنها تفاوت بارز بین حال و گذشته ، خلل ها و خدشه هایی است که به اعتقادات دینی مردم و به خصوص نسل جوان وارد شده است
الکس
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۹
آخه معنویات رو هم از دست دادیم...
جمال
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۲
با توجه به اصلاحاتی که ان اواخر شاه در نحوه اداره کشور ایجاد کرده بود و امتیازاتی که میداد(نظیر انحلال حزب رستاخیز و تغیی تاریخ به هجری شمسی و ممنوع شدن شکنجه زندانیان سیاسی و بازداشت هویدا و نصیری و موافقت با درخواستهای بخشهای کارگری و...)و قطعا ازادی تشکیل احزاب و انتخابات واقعی و از این قبیل در تعقیب ان رفرمهای اولیه باحتمال زیاد اوضاع بهتری در جهان داشتیم . حقوق یک کارمند صفر کیلومتر در سال 56 با دلار 70 ریالی حدود 400 دلار بود
و امروز با دلار 3100 تومانی حدود 200 تا 250 دلار
حافظ
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۹
والا چه عرض جناب ! آنچنان گفتی که بنظرم رسید اگر انقلاب نمیشد تمام جاده های ما شنی و تمام روستاها بدون جاده و برق میماند. این تونل کندوان بدون امکانات امروزی ایجاد شد ولی آزاد راه تهران شمال سالهاست فقط همچنان وعده داده میشود . شما را قسم میدهم به آنچه اعتقاد دارید به شعور مردم توهین نکنید. درود بر شما ملت ایران انقلاب کردند که پیشرفت کنند بر منکرش لعنت ولی بد نیست سری به کشور همسایه ترکیه بزنید که انقلاب نکردند ! در ایران انقلاب شد که حکومت اسلامی بشه و شد اما ...
رحيميان
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۲
معنويات كه براي مردم نان وآب نميشود چرخهاي دنيا با اقتصاد مي چرخد نه با معنويات
نسل قبل انقلاب
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۱
حال که این بنده خدا یک حرف درست زده شد خطای استراتزیک ما میدانیم چه بودیم و چه شدیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۶
در انقلاب ایران حلقه های مفقوده زیادی وجود دارد که مانع از یک تحلیل جامع از علل ناکامی نسبی آن در حصول به اهداف تعیین شده می شود. این استدلال که اگر انقلاب نبود کشور پیشرفته تر بود و معنویات هدف اصلی انقلاب را تشکیل می داد قدری متضاد به نظر می رسد. بطور معمول پیشرفت صنعتی و اقتصادی بدون تولید دانش و فناوری مقدور نیست و وجود یک بستر فرهنگی متعالی پیش نیاز تولید دانش و فناوری است. هرزه گری و بی بند و باری خاص جوامع غربی نیست. در همه جوامع کم و بیش رواج دارد ولی در بعضی جوامع آشکار و در بعضی پنهان است. ولی اگر فرهنگ جامعه ای از ظرفیت های لازم بر خوردارنباشد امثال بیل گیتس ها مجالی برای رشد و شکوفایی در عرصه های علمی و فناوری پیدا نمی کنند. اغلب آنها در خانواده هایی متولد شدند که از نظر مالی در مضیقه بودند ولی امروز وضعی کاملا متفاوت دارند و مهم این است از این افراد و خانواده های آنان مطلبی منفی نیز شنیده نمی شود و حتی بر عکس گفته می شود که در امور خیریه فعالیت های در خور توجهی دارند. تاریخ ما موارد زیادی از ظهور و سقوط دولت ها دارد. نمونه بارز آن صفویه است که ارتش سلحشور آن در اوان پیدایش با دلیری تمام در مقابل نیرومند ترین ارتش های زمان خود پیروزمندانه می جنگید ولی سرانجام در مقابل ضعیف ترین نیروی نظامی آن عصر کم آورد و مضمحل شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۱
خطای استراتژیک چیه چرا جوسازی میکنید توی این36سال اگه یک حرف درست زده شده باشه دقیقا همین حرف آیت الله است وبس همه مردم هم اینو میدونن حتی اگه توسط آیت الله گفته نمیشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۵
ببينيد من ميگم نبايد سرهرحرفي از هركسي هووجنجال به راه انداخت.اون دوستي كه گفته بود منظور آ مصباح progress به مفهوم غربي آن بوده است(در كامنتهاي بالا)خيلي خوب مفهوم روگرفته است.اما درتباين توسعه و حكومت اسلامي گاهي اين برداشت ميشودكه پس به همين دليل ماprogressوپيشرفت توسعه اي راطرد ميكنيم!‌
هدایت
United States of America
جمعه ۲۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۶
انقلاب رویداد مکرری نیست و شاید فقط یک بار در طول حیات یک ملت واقع شود. هیچ تضمینی وجود ندارد که انقلابها منجر به توسعه و شکوفایی اقتصادی و صنعتی شوند. انقلاب در واقع نوعی کنشگری آتشفشان گونه است نسبت به انباشت سرخوردگی ها در روح و روان یک ملت. ملت ایران که از ناحیه عهدنامه های ننگین منعقده با روسیه تزاری شدیدا سرخورده شده بود و در دوران پهلوی اول به دلیل سوء تدبیر زمامداران گرفتار اشغال سه قدرت شد در اثر رویداد های واقع شده در دوران پهلوی دوم آستانه تحمل خود را از دست داد و به یکباره با انقلاب اسلامی خروشید و انرژی نهفته خود را تخلیه کرد. ضعف های مدیریتی و خطا های تصمیم گیران سبب شد تا این انرژی تخلیه شده در بستر مناسب خود برای هدایت کشور در راستای تحقق ایده ها و آرمان های والای انسانی ملت ایران قرار نگیرد و نسل بعد از انقلاب احساس کنند که از این نظر، هیچ وجه اشتراکی با نسل انقلاب ندارند. از میان سه انقلاب بزرگ در قرن بیستم( انقلاب های کمونیستی روسیه و چین و انقلاب دینی ایران) "فعلا" فقط چین توانسته است به یمن آینده نگری چوئن لای با تربیت مدیران توانمندی مانند دن شیائوپینگ، جایگاه مناسب خود را در عرصه جهانی حفظ کند تکرار می شود"فعلا" . در مورد انقلاب ایران مدیریت جنگ آنهم بدون حمایت قدرت های مطرح جهانی واقعا یک دستاورد مهم است زیرا با حراست و صیانت از تمامیت ارضی کشور سبب شد تا سرخوردگی های تاریخی مورد اشاره ی تا حدی التیام یابد گرچه تلخی های ملازم با نابسامانی اقتصادی و بیکاری گسترده نسل جوان مانع از آن می شود تا شیرینی این دستاورد مهم توسط نسل امروز بدرستی حس و چشیده شود