بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۴
رئیس‌جمهور در پیشگاه قرآن کریم و ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد کرده پاسدار قانون اساسی باشد؛ سوگندی که موظف به اجرای آن است و پس از ادا برای وی مسئولیت شرعی و قانونی ایجاد کرده است.
کد خبر : ۱۴۱۹۲۵
به گزارش جهان، مهدی فضائلی در جام جم نوشت: بسیاری از سخنرانی‌های رئیس‌جمهور محترم از جمله آنچه درهمایش اقتصاد ایران بیان شد، خاطرات کسانی را تداعی می‌کند که با هر نطقی حاشیه‌ها می‌ساختند و چه بهره‌ها که بیگانگان نمی‌بردند و چه فرصت‌ها که از بین نمی‌رفت.
سخنان اخیر جناب ایشان جای بسیاری برای بحث دارد که مجال برای همه آنها کافی نیست.اما یک فراز از سخنان رئیس‌جمهور محترم به حوزه سیاست خارجی و مذاکرات مربوط بود که چنین بیان شد: «تهدیدها، فرصت‌ها و منافع مشترک اساس بحث سیاست خارجی است و اصول و آرمان در سیاست خارجی بحث نمی‌شود.»

رئیس‌جمهور تصریح‌کرد: «تمام مذاکرات اینگونه است که می‌خواهد پلی بین خواست طرف و خواست ما وصل شود، آرمان ما به سانتریفیوژ وصل نیست بلکه به قلب و اراده ما وصل است».

از مغالطه‌های این بحث که بگذریم یک موضوع صریح در این سخن وجود دارد و آن این‌که «اصول و آرمان در سیاست خارجی بحث نمی‌شود.»

جناب آقای روحانی در همین همایش به نقش و مسئولیت رئیس‌جمهور در اجرای قانون اساسی هم اشاره کردند و برای اجرا نشدن «همه‌پرسی»، به نوعی ابراز تأسف کردند! بگذریم که موضوع رفراندوم یک مجوز برای موارد خاص است و نه یک الزام که تفاوت این دو برای اهل نظر روشن است.

در اصل پنجاه و نهم قانون اساسی آمده است: در مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ممکن است اعمال قوه مقننه از راه همه پرسی و مراجعه مستقیم به آرای مردم صورت گیرد. درخواست مراجعه به آرای عمومی باید به‌تصویب دو سوم مجموع نمایندگان مجلس برسد.

در این کلمه دقت شود: «ممکن است» و نه باید! ضمن این‌که مسیر تصویب رفراندوم هم روشن شده است. اما در حوزه سیاست خارجی که به‌دلیل اهمیتش یک فصل مستقل در قانون اساسی یعنی فصل دهم به آن اختصاص پیدا کرده است ماجرا ممکن است و می‌توان و امثال آن نیست؛ بلکه تعابیر کاملا صریح و تکلیفی است تا جای هرگونه ابهام و اما و اگر را ببندد.

به این سه اصل از چهار اصل مربوط به سیاست خارجی توجه کنید. (اصل ۴ به موضوع پناهندگی مربوط می‌شود واز موضوع خارج است)

دراصل۱۵۲ آمده است: سیاست‏ خارجی‏ جمهوری‏ اسلامی‏ ایران‏ بر اساس‏ نفی‏ هرگونه‏ سلطه‏ جویی‏ و سلطه‏ پذیری‏، حفظ استقلال‏ همه‏ جانبه‏ و تمامیت‏ ارضی‏کشور، دفاع‏ از حقوق‏ همه‏ مسلمانان‏ و عدم‏ تعهد در برابر قدرت‏‌های سلطه‏ گر وروابط صلح‏ آمیز متقابل‏ با دول‏ غیر محارب‏ استوار است‏.

و دراصل‏ ۱۵۳ تصریح شده: هر گونه‏ قرارداد که‏ موجب‏ سلطه‏‌بیگانه‏ بر منابع طبیعی‏ و اقتصادی‏، فرهنگ‏، ارتش‏ و دیگر شئون‏ کشور گردد ممنوع‏ است‏.

و بالاخره اصل‏ ۱۵۴ که با صراحت بیشتری به «آرمان» اشاره شده آن هم در فصل سیاست خارجی: جمهوری‏ اسلامی‏ ایران‏ سعادت‏ انسان‏ در کل‏ جامعه‏ بشری‏ را آرمان‏ خود می‌داند و استقلال‏ و آزادی‏ و حکومت‏ حق‏ و عدل‏ را حق‏ همه‏ مردم‏ جهان‏ می‌شناسد؛ بنا بر این‏ در عین‏ خودداری‏ کامل‏ از هر گونه‏ دخالت‏ در امور داخلی‏ ملت‌های‏ دیگر، از مبارزه‏ حق‏‌طلبانه‏ مستضعفین‏ در برابر مستکبرین‏ در هر نقطه‏ از جهان‏ حمایت‏ می‌کند.

حال این پرسش را از رئیس‌جمهور داریم که آیا نفی هرگونه سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری، حفظ استقلال همه‌جانبه، عدم‌تعهد در برابر قدرت‌های سلطه‌گر، جلوگیری از هرگونه قرارداد که موجب سلطه بیگانه شود و... از نظر شما منافع است یا آرمان؟ ما اینها را آرمان می‌دانیم ومنافع جمهوری اسلامی را درهم تنیده با این آرمان‌ها، البته با حفظ واقع بینی.

ثانیا توجه به اینها آیا فقط درمغز و قلب است یا اتفاقا درست پای میز مذاکره؟ آیا می‌شود نتیجه مذاکره‌ای احیانا سلطه‌پذیری یا موجب سلطه بر منابع طبیعی‏ و اقتصادی‏، فرهنگ‏، ارتش‏ و دیگر شئون‏ کشور گردد و بعد مدعی شویم منافع کشورحفظ شده است؟در سیاست خارجی «گاهی» ممکن است «شرایطی» پیش آید که کوچک‌ترین عقب‌نشینی ولو در حد یک سانتریفیوژ، مصداق سلطه‌پذیری باشد و گاهی تعطیلی کل غنی‌سازی هم مصداق آن نباشد. این‌که امروز آیا جزو گاهی هست یا نه و شرایط چگونه است، بحث مستوفی و مستقلی را می‌طلبد که در مقام طرح آن نیستیم.

اگر امروز افتخار می‌کنیم در دفاع مقدس یک متر از خاک جمهوری اسلامی ایران در تصرف دشمن باقی نماند و پیکر مطهر صدها رزمنده و مجاهد فی سبیل‌الله به زمین افتاد تا چنین اتفاقی نیفتد آیا با این منطق نمی‌شد شهید و مجروح نداد و برخی مناطق در تصرف دشمن باقی می‌ماند ومی‌گفتیم مگر تمامیت ارضی کشور با یک شهرمرزی ازبین می‌رود؟

رئیس‌جمهور در پیشگاه قرآن کریم و ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد کرده پاسدار قانون اساسی باشد؛ سوگندی که موظف به اجرای آن است و پس از ادا برای وی مسئولیت شرعی و قانونی ایجاد کرده است.

جناب آقای روحانی! مراقب مشاورین خود باشید!
اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۹
تحليل مزخرفي بود
ناشناس
United States of America
سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۱
اولین نظر غیر قابل انتشار را من دادم و عملکرد بورس نیوز در سانسورش نشاندهنده درستی حرفم بود.
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۸
تحلیلی منتاسب با توجه به زمان پرداختن به صحبت های رئیس جمهور بود.باید بیشتر پرداخته بشه تا ببینیم رئیس جمهور چی می خواد بگه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۲
چه نيازي به رفراندم و نظر مردم، مردم نظرشان را در راهپيمايي ها و نماز جمعه ها با الله اكبر اعلام كرده اند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۰
نا شناس 1مزخرف خودت وهمفکرانت هستید که معلوم نیست به چی اعتقاد دارید
علیرضا
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۶
سلام:بانواهایی که درکشور به گوش انسان میرسد ادم رابه این بفکر می اندازدکه کاهش چشمگیر قیمت نفت نتیجه توطعه یک مثلث شوم است که یک ضلعش امریکا وضلع دیگرش عربستان وضلع سومش؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۸
آقای محترم بجای خوبی اشاره کردیدودقیقاآقای دکترروحانی هم نمیخواهدکشوربه بی راهیگشیده شودوکشورراباردیگربه طرف جنگ کشانده شودآقای دکترروحانی که همیشه بفکرمروم بودوهست نمیخواهد شماهاکه بفکرمقام وثروتهای بادآورده خودتاهستیدباشیدلطفاکم دلواپس باشیدبگذاریدکشوربیشرفت کندزمانی که شماها دراین دنیا هم نبودیدآقای دکترروحانی درمیدان جنگ هم می جنگید بیاد هشت سال دفاع مقدس
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۸
اینکه ایشان میگویند ما یک وجب از خاک کشورمان را به دشمن نداده ایم کاملا صحیح است چون در حال حاضر ما کل مملکت ایران و منافع و منابعش را به عراقی ها واگذار کرده ایم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۳
سلام. بعضیها دل وا پیشن یعنی دل انها سوپر open و هیچ چی تو دل اینها نیست و فقت پیشرفته اماده هضم بدون زحمت می خواهندشما خودت جند سال داری جنک تو فیلم دیدی واما در مورد جنک کسانی قهرمان میشوند که حتی یک کلوله شلیک نکردن واما این دفاع 8 ساله رازهای سر به مهر بسیار فراوانی فراوانی دارد از خیانت وخدمت و قهرمانان ان همه درخاک وگمنام و خدا عالم است .خدا نگه..
عطا
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۰
جالبه!!! جناب آقای نویسنده! اونجا که جان کلام هست و اگر به اون قسمت میپرداختی خودت کل مقاله خودت رو زیر سوال میبردی بحث مستوفی و مستقل میطلبه؟؟؟ بجای اینهمه آسمون ریسمون بافتن فقط به همون بخش بصورت مستوفی و مستقل میپرداختی دیگه!
ضمناً یه سوال از شما و همه همفکراتون دارم: شما که انقدر اصول قانون اساسی رو خوب بلدین توضیح و تفسیر کنین بگین چرا سهم ایران از دریای خزر 12 درصد شده؟