بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۶:۵۱
همانند دانش آموزان کلاس اولی به صنایع دیکته می کنند، به عبارتی ساده تر در دوران شرایط اقتصادی آزاد قانون دوران جنگ اجرا می شود. برهمین اساس مجموعه عواملی که در بخش واقعی اقتصاد اتفاق می افتد، کمک به بنگاه های اقتصادی نمی کند.
کد خبر : ۱۴۸۰۱۳
نویسنده :
آموخته
کنگره سنای آمریکا در حالی به دنبال تصویب افزودن الحاقیه و بندهای اضافه در تفاهم نامه هسته ای ایران بود که 150 نفر از نمایندگان این کنگره مصوبه ای دادند که حتی به نفع تفاهم نامه هسته ای ایران نیز شد. از همین رو باید دید چرا در شرایطی که ایران و آمریکا به دنبال ایجاد فضای کنسول گری هستند، سرمایه گذاران جدید خارجی به فعالیت در بازار ایران فکر می کنند و قیمت کامودیتی ها بالا و نرخ بهره بانکی پایین آمده، عرضه سهام در بورس بیشتر از تقاضای آن است؟ ریشه این مشکل کجاست؟

یک کارشناس ارشد بازار سرمایه ضمن بیان مطالب فوق در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: در حال حاضر تنها بحران سیاسی که داریم مربوط به بحث یمن و عربستان است که به نظر بنده به بورس ایران ارتباطی نداشته و موضوع روز بازار ما نیست، بطوریکه می توان به جرأت گفت که در ایران اتفاق منفی سیاسی وجود ندارد.

روند بورس عاقبت تصمیمات گذشته دولت و مجلس است

علیرضا عسگری مارانی افزود: اگر همه این موارد را کنار هم بگذاریم، بایستی به دنبال پاسخ این سوال بود که چرا این اتفاقات منفی در بازار سرمایه و بورس روی داده است؟ البته بنده معتقدم بخشی از عوامل آن به تأثیر تصمیمات گذشته دولت و مجلس در خصوص نرخ بهره مالکانه معادن، نرخ خوراک گازی پتروشیمی ها و ابهامات پالایشگاهی ها بر می گردد که طی ماه های گذشته افزایش یافتند؛ اما با کاهش قیمت های جهانی اصلاح نشدند.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال قیمت گاز پتروشیمی ها پس از گذشت حدود یک ماه و نیم همچنان با نرخ 13 سنت محاسبه می شود؛ یا در مواردی گذشته را شخم زده و با تصمیم مسئولان، شرکت ها مجبور می شوند صورت حساب سال های قبل خود را امروز و با نرخ های جدید پرداخت کنند و یا پالایشگاهی ها نیز همچنان در تلاطم ابهامات گرفتارند و سنگ آهنی ها هم که به معنای کامل مرده اند. فولاد و سیمان نیز که در حال حاضر تقاضایی برای محصولات آنها وجود ندارد و در حالی سال گذشته فروش نقدی داشتند، امسال محصولات خود را نسیه و به صورت شش ماهه می فروشند.

همانند دانش آموزان کلاس اولی به صنایع دیکته می کنند

وی در بیان سایر مشکلات موجود بر سر راه صنایع و شرکت های بورسی گفت: دولت به مثابه عادت همیشگی خود حقوق و دستمزد و قیمت حامل های انرژی را بالا برده؛ حال آنکه در مقابل به صنایع و شرکت ها بخشنامه صادر می کند قیمت ها را بدون اجازه دولت افزایش ندهید، وگرنه پرونده خاطیان و متخلفان را به تعزیرات حکومتی می فرستند. همانند دانش آموزان کلاس اولی به صنایع دیکته می کنند، به عبارتی ساده تر در دوران شرایط اقتصادی آزاد قانون دوران جنگ اجرا می شود. برهمین اساس مجموعه عواملی که در بخش واقعی اقتصاد اتفاق می افتد، کمک به بنگاه های اقتصادی نمی کند.

هزینه شهرسازی شما کنار کارخانه ها را صنایع می پردازند

این کارشناس ارشد بازار سرمایه ادامه داد: اگر صنعت به صنعت نگاه می کنیم، آثار این مشکلات به وضوح مشاهده می شود؛ به عنوان مثال سال گذشته تولید سیمانی ها یک ماه متوقف شد، اما مسئولان امسال به دنبال توقف 1.5 ماهه هستند. از طرفی، محیط زیست نیز کارخانجات را به خاطر آلایندگی جریمه می کند. به عنوان مثال روزی که مجتمع هایی همچون فولاد مبارکه، فولاد خوزستان و سیمان آبیک راه اندازی شدند، خبری از شهر در نزدیکی آنها نبود. اما الآن سازمان محیط زیست آنها را بابت مجاورت با شهر و آلایندگی جریمه می کند و کارخانجات این جریمه را در حالی می پردازند که این هزینه قابل قبول نیست. علاوه بر این ها، دولت در سال جاری مالیات بر ارزش افزوده را از هشت به 9 درصد افزایش داده و این درصد هر سال اضافه می شود که همزمان با افزایش این متغیر، نمی توان قیمت های فروش محصولات را افزایش داد.

نمی توانیم همه چیز را فدای بورس کنیم

عسگری مارانی افزود: از طرفی دیگر طی سال گذشته فروش بنگاه ها بصورت نقدی بود، اما الآن نسیه می فروشند و در مقابل در حالی سال قبل بهای گاز مصرفی 45 روزه پرداخت می شد که در حال حاضر بایستی این هزینه ها شش روزه تسویه شود و این موارد همگی جریان نقدینگی شرکت ها را نیز تغییر داده است که همگی از مشکلات بخش واقعی اقتصاد می باشد.

این کارشناس ارشد بازار سرمایه ادامه داد: در حالی فعالان بازار و سرمایه گذاران خواهان رفع این مشکلات توسط دولت و سایر نهادهای ذیربط هستند که ما را متهم می کنند و می گویند نمی توانیم همه چیز را فدای بورس کنیم. حال آنکه بورس یعنی اقتصاد و آیینه تمام نمای آن؛ وکسی که چنین اعتقادی دارد در هیچ کجای دنیا جایی برای زندگی او وجود ندارد حتی پست ترین کشورها چون این تفکر منسوخ شده است.

بازار سرمایه چگونه مالیات دهد وقتی بازار پول معاف از مالیات است

وی تأکید کرد: امسال بورس تحمل بخشنامه عدم افزایش قیمت را نداشت؛ حال آنکه هزینه های شرکت ها افزایش یافته است. دولت اگر مشکل دارد، یارانه ها را قطع کند. صنعت و تولید که توانی برای جبران کاستی های موجود دولت را ندارد. علاوه بر این، بازار سرمایه چگونه مالیات دهد، اما بازار پول معاف از مالیات باشد. چرا بخش هایی از مالیات فرار می کنند و از بخشی از اقتصاد علاوه بر مالیات بالا، مالیات بر ارزش افزوده هم دریافت شود و در کنار این هزینه ها ، هزینه حمایت از تیم های ورزشی و حمایت از محیط زیست به آن اضافه می شود تا در نهایت سنگینی آن بر دوش سهامداران بورسی بیفتد.

مردم را از بورس گریزان نکنید

وی پیرامون اثرپذیری پایین بازار از اخبار مثبت و خوشایند، اظهار داشت: همه فعالان و سرمایه گذاران بورسی از ابتدای سال تاکنون نسبت به اخبار مثبت و افزایش امید به آینده کم توجهی داشته ایم. حال آنکه بایستی برای سرمایه گذارانی که وارد این بازار شده اند، بستری فراهم شود تا مردم سر این سفره بمانند نه اینکه از آن گریزان شوند. چراکه اگر حقیقی ها و سرمایه گذاران جزء آسیب ببینند، اندکی بعد ما حقوقی ها در بازار تنها می مانیم.

شرکت های بورس و فرابورس در بی ثباتی بازار مقصرند

عسگری مارانی تأکید کرد: با قاطعیت معتقدم در شرایط بی ثبات کنونی در بازار سهام، شرکت های بورس و فرابورس نیز در عرضه های اولیه، نحوه عرضه و قیمت گذاری سهام جدید، تخصیص سهام به خریداران و به ویژه تغییر در مقررات اجرایی طی ساعات کاری معاملات، آن هم زمانی که صف های خرید سنگین سهام برای آنها تشکیل شده بود، دچار اشتباه شدند تا به قول خودشان عدالت رعایت شود؛ حال آنکه تغییر مقررات خود بی عدالتی است. همچنین در ارتباط با عرضه های سنگین سهام در بازار همه اشتباه کردیم و در نتیجه آن مردم هم به عنوان خرد جمعی از بورس گریزان شده اند که البته حق دارند. حال آنکه سرمایه گذار مأمن امن و قابل اعتمادی می خواهد.

این کارشناس ارشد بازار سرمایه با تأکید بر اینکه در ارتباط با بهبود وضعیت فعلی باید همه دست به دست یکدیگر دهیم؛ گفت: برای رسیدن به این هدف بایستی اقداماتی را اجرایی کنیم، در ابتدا باید در خصوص شرایط لازم برای ورود سرمایه های جدید داخلی و خارجی تصمیم گیری کنیم. همچنین باید صورت های مالی شرکت ها توسط حسابرسان خارجی نیز مورد بررسی قرار گیرد تا سرمایه گذاران خارجی بتوانند براحتی در بازار ایران فعالیت کنند. علاوه بر این موارد، بورس کشور باید مجدد عضو فدراسیون بورس های دنیا باشد.

نقش دولت برای بهبود بورس

وی در خصوص نقش دولت برای بهبود روند معاملات در بورس گفت: در دولت نیز بایستی بابت کاهش ریسک سیستماتیک شورایی تشکیل شود و وزرای صنعت، اقتصاد، نفت و نیرو و نیز رییس سازمان برنامه و بودجه پیرامون تصمیمات جدید و عواقب و پیامدهای ناشی از مصوبات خود به بحث و بررسی بپردازند تا مصوبه ای صادرنشود که برای بازار ریسک در پی داشته باشد؛ پس از آن نیز این شورا بایستی به دنبال کاهش ریسک هایی باشند که پیش تر ایجاد کرده بودند. ضمن اینکه مسئولان باید بدانند عدم اعتقاد به بورس و بازار سرمایه تفکری اشتباه است؛ چراکه نشاط و شادابی بازار ثانویه است که بازار کالایی را به حرکت در می آورد.

رفتار غلط برخی حقوقی ها

وی به رفتار غلط برخی حقوقی ها نیز اشاره کرد و اظهار داشت: به نظر می رسد برخی حقوقی ها با بازار قهر کرده اند. حال آنکه ثروت آنها در این بازار است و آیا آنها می توانند با ثروت خود قهر کنند؟ ضمن اینکه ما باید در بازار حضور فعال داشته باشیم و مردم را تشویق کنیم. حتی بایستی دارایی های خارج از بورس و غیر مولد خود را برای افزایش شادابی بازار وارد بورس کنیم و همزمان با این موارد بایستی ریسک هایی که پیش تر به آنها اشاره شد، از سر راه بازار سرمایه مرتفع گردد.

اقتصاد دچار خود تحریمی است

عسگری مارانی در خاتمه سخنان خود تأکید کرد: بایستی توجه داشت که شرایط رکودی فعلی بازار قابل حل است. اما امروز حتی اگر تحریم های خارجی را نیز از فضای اقتصادی کشور برداریم، باز با تحریم های داخلی دولت و نهادهای وابسته به آن و نیز مجلس مواجه هستیم که به نوعی خود تحریمی محسوب می شود. اما علی رغم تمام این مشکلات و سختی ها، معتقدم امسال می توانیم مشکلات را با کمک یکدیگر حل کنیم.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
خواننده
ESTONIA
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷:۵۴
با سلام وعرض ادب خدمت جناب اقای عسکری مارانی. بنده به عنوان یکی از منتقدین شما در طول سالها فعالیت در بورس هستم. شما اولین شرکت سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار هستید ودر اکثر شرکتها سهامدار یکی دو درصدی هستید. ولی تو این 10 سال گذشته فعالیتی ندارید. سهمو خریدید انداختید یه گوشه وبه فکر تقسیم سود تو مجمع هستید. دریغ از یه حمایت تو این همه شرکتی که سهامدار هستید. برا نمونه سایپا 380 تومانی یه دونه سهم نفروختی سایپا 80 تومانی یه دونه سهم نخریدی. سرمایه گذاری شما مثل پول تو بانک میمونه فقط به فکر گرفتن سود سالیانه هستید. جناب اقای عسکری مارانی شعار فایده نداره باید بیای وسط میدون از سهم حمایت کنی. اول خودت شروع کن بعد حقوقی های دیگه میان جلو .مصاحبه و انتقاد وحرف زدن که همه بلدن. مهم اینه که شما اول خودت شروع کنی.
اقتصاد نابود شده
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۱
خواننده عزیز سهاندار هستند شما نوسانگیری را با حمایت اشتباه گرفتید
ناشناس
ROMANIA
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۸
به نظرمن بایددر روش عرضه های اولیه تجدید نظر اساسی شده و شیوه سهمیه بندی آنلاین و کارگزاری و تخیصیص گروهی بطورکامل حذف شده و کشف قیمت واقعی همراه بارقابت کارشناسی شده خریداران انجام پذیرد.
محمد زاده
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۰
ضمن تشکر از نکته نظرات کارشناس محترم در بورس ایران تقریبا حدود هشت میلیون نفر به قصد حمایت از اقتصاد وصنعت واشتغال واستقلال کشور سرمایه گزاری کردهاند واکنون بیشتر سرمایه گزاران وسهامداران با ضرر های 50-در صدیمواجه شده اند واین یعنی بی اعتمادی به بورس وبازار سرمایه را به دنبال دارد وموجب خروج سرمایه وایجاد کسری نقدینگی ومشکلات مالی شرکتهای صنعتی ومالی وافتصادی بورس می شود که این کار نه به تفع دولت است ونه به نفع ملت حامی دولت .لازم است دولت هر چه سریع تر نسبت به رفع موانع ومقرات دست وپا گیر اقدام نماید قبل از انکه دیر شود.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۰
ما از لحاظ مدیر لایق تحریم سنگینی شده ایم.
امینی
ROMANIA
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۲
یک عده با دستکاری سهامها بشترهم با سهامدار عمده هماهنگند سهامدار نا اگاه را قول می زنندو اینها از بورس فراری می شوند مثال . امروز شپلی پلی اکریل با 5برابر زیان صف خرید میشودگیرم افزایش سرمایه چند در صدی داشه باشد مگر برای شرکت سود می شود یا ثنوسا با زیان تا 1200 بردند چرا جلوی اینها گرفته نمی شود
آراد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۱
واقعیت را باید پذیرفت ما خودمون باید به خودمون کمک کنیم % بسیار عالی فرمودند
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۵
با دخالت ها ی آَشکار تمام سرمایه مان را علنا غارت کردند
پسرخاله
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰
خدا وکیلی تمام این حرفاش راسته.اما من نمیدونم که دولت با این همه خدم و حشم این حرفا و این بحثا را نمیدونه یا نمیخواد بدونه .واقعا"چرا کسی تو این مملکت این کارا را اجرایی نمیکنه یا منافع افرادی خاص نمیگذاره اجرایی بشه.واقعا"تاثیر رفع کردن این مشکلات بیشتر از تاثیر تحریما خواهد بود.
ناشناس
ROMANIA
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۳
مگه كسي هست كه بشنوه. تو كجاي دنيا برا باز كردن نماد 4تا سناريو ميدن. تو كجاي دنيا جلو صادرات پالايشگاه رو ميگيرن و پس از اون پالايشگاه رو به انحصار در ميارن .تو كجاي دنيا بدون كاهش توليد يهو سود از 2280 به 208 ريال با 1000درصد كاهش مواجه ميشه اونم با توليد بنزين با دستگاههاي پيشرفته.
مسـعــــو د د هـکـر د ی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۸
دولت با حراج کد های انلاین سهامداری در بورس بسراغ تیغ دولبه ای رفته
بشرح ذیل

1ـ ایجاد اشتغال برای قشر جوان تحصیل کرده بیکار و خلوت نمودن ترافیک های شهری و دور دور کردن های عبث جوانان.

2ـاما لبه دوم تیغ ان است که اگر جوانان از این اخرین امید شان ناامید شدند

ایا دولت برای ان روز کاری میتواند بکند؟حادثه مهاباد چه بود؟ خون خواهی

بود یا اعتراض؟ انها حتی صورت مسیله را نمی دانستند چه بود!

پس " اقای دولت خانواده بزرگ سهامداران بسیار فرهیخته باسواد و

باشعور هستند پس با سیاستهای ناجوانمردانه وغلط محیط کسب حلال بازار را گل الود نکن .

اگر شما کسری بودجه دارین بخدا قسم ما هم داریم.پس بیایید همه با هم متعهد به قوانین کسب حلال باشیم.
محمدبیگی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۹
جناب آقای عسگری مارانی به مهمترین مسئله که حباب موجود در بورس است اشاره نفرمودند. علت اصلی سقوط سهام عرضه های اولیه سهام به قیمتهای بالا طی چند سال گذشته است که متاسفانه هنوز هم ادامه دارد . تعیین نرخ سود بانکی نه تنها در صلاحیت مدیران سازمان بورس نیست بلکه هنگام عرضه اولیه ، سازمان بورس باید قیمت پایه را با توجه به نرخ سود بانکی تعیین کند . بسیار خنده دار است که سهمی با سود 1 ریال اجازه عرضه اولیه به قیمت نجومی پیدا می کند و وقتی سهامداران حقیقی از خرید آن اجتناب می کنند سهامدار حقوقی با حمایت از سهم 50 درصد دیگر طی کمتر از یکماه به قیمت آن اضافه می کند و بعد سهم را فی سبیل ا... رها میکند و ناظر بازار نظاره گر این وضعیت است و آخر سر هم ادعا می کنند رانتی وجود ندارد ! .
پیمان
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۴
خیلی از شرکتها زیر ارزش ذاتی داره معامله میشهوحباب ماله 18 ماه پیش بود عریرم....بیدار شو لطفا
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۰
باید یه فکری به روش کنونی (روش خیراتی )عرضه های اولیه کرد.
مسعود
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۷
با تام احترامی که به استاد گرامی آقای عسگری مارانی دارم فقط خواستم این موضوع را اضافه کنم که شما اغلب مشکلات بازار سرمایه را به دقت بیان فرمودید بجز تصمیمات غلط مدیران و مدیریت نا مناسب بازار سرمایه ، اگر پای صحبت اغلب فعالان بنشینید بار ها و بار ها تکرار می کنند که فلان کار نباید انجام می شد و فلان تصمیم غلط بود و یا اینکه چرا در برابر رفتار اشتباه و خلاف قانون فلان حقوقی کسی عکس العملی نشان نمی دهد . من میخواستم پیرو سخنان جنابعالی این رو اضافه کنم که در حال حاضر یکی از مشکلات عمده در بورس ما کم تجربی مدیران محترم می باشد که با تصمیمات اشتباه ، گاهی هم عجولانه می خواهند بازار را تقویت کنند ولی موفق نمی شوند تازه کار را خرابتر می کنند در اصل مشغول آزمون و خطا هستند و دارن تجربه می کنند ،در صورتی که در وضعیت کنونی بورس جای کارها نیست و باید تصمیمات جدی و صحیح گرفت و اینقدر تغییر در قوانین ایجاد نکرد. اینها باعث می شود سرمایه گذار نتواند در مورد ورود به بورس تصمیم بگیرد چون اعتماد به مدیران یکی از مهمترین عوامل در تصمیم گیری است سرمایه گذاران همواره این ترس را دارند که نکنه این تکه کاغذ را که براش کلی هم سرمایه گذاشتن با تصمیم یکی از مدیران تبدیل به یک کاغذ بی ارزش بشه که نشه باهاش یک بطری آب معدنی هم خرید" همانطور که خودتان می دانید اتفاق افتاده ..." با تشکر
امين
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۸
اكثرا كارشون رو بلدن شما اگر 2 تا صف فروش جمع كن
آرش
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۲
با درود و احترام به بورس نیوز و خوانندگان .
معاملات خکاوه را مطالعه میکردم از ریزش سهم و صف فروش سنگین آن وحشت کردم خدا به داد سهامداران این گونه بازار ها برسد ، وقتی در بورسی بی قانونی حاکم باشد و قانون قابل دستکاری ( 4 و یا 5 درصدی حجم مبنا و حجم فروش و ... ) سهامدار مانند شیشه خرد میشود و در اولین فرصت سرمایه خو د را از بورس ایران خارج میکند چون توان یک یا دو هفته صف فروش و نابود شدن سرمایه خود را ندارد بعد هم در این مدت سخت با سلامتی خود که بزرگترین سرمایه هر انسانی است بازی شده .
موفق و سلامت باشید همه و بورس نیوز .
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۴
اقای مارانی بسیار متشکریم
ناشناس
UNITED STATES
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۷
قصد نابودی سهماداران خرد هست اما دور نیست که حساب بازان بازنده بازار خواهند بود
رضا
ROMANIA
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۷
ای خدا پدرت رو بیامرزه
احمد
GERMANY
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۴
جتاب اقای مارانی باسلام حرفهای جنابعالی بسیارمتین است ولی این سئوال راازجنابعالی دارم که چراراجع به دلواپسان که همه ابزارها وامکانات رادردست دارندصحبتی به میان نیاوردیدکه بخش عمده خرابی ها مربوط به انها است بورس باید همه ازجنس خودش باشندتاراومسیردرست را پیدا کند
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۴
من میخوام حرفی بزنم که شاید به بحث اینجا ارتباطی نداشته باشه.. راجب بازار امروز که بعد از مدتها رنگ سبز به خودش گرفته. ما همیشه از حقوقیها گله و شکایت داشتیم و البته به حق هم بوده اما دوستان یه نکاهی به معاملات امروز بیاندازید الان طرف ( حقیقی منظورم)داره میبینه سهامش بعد از یک ماه و بیشتر منفی بودن تازه رفته تو صفبعد داره میفروشه و صف میشکنه. خداوکیلی بعضی حقیقی های اصلا شعور سهامداری ندارن و گند زدن به بازار... اونوقت ما میام از حقوقی مینالیم وقتی خودمون به خودمون رحم نمیکنیم چجور میشه انتظار از حقوقی داشت؟!!!!
نصیری
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۷
خدا وکیلی بعد ازمدتها یک تحلیل منطقی ودرست از وضع نابسامان بورس خواندم باتشکر وسپاس از اقای مارانی امیدوارم گوش شنوائی درمسعولان وجود داشته باشد
سهامدار خرد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸
بعضی حقوقی ها عمدا نمی گذارند مثلا همین امروز فملی را نگاه کنید . حقوقی با خیانت به روند بازار مرتبا دارد می فروشد . ناظر بازار هم خواب خوابه
علی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۳
شکسته شدن حمایت ها و سقوط شاخص سهام فقط یک معنی دارد . جبران کسری بودجه دولت و آماده سازی بستر برای سرمایه گداران خارجی. پس بعد از اتمام سقوط شاخص صعود مجدد آن به کانال های 80 و 90 حتمی است .فروشنده سهم خود نباشید
matin
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۹
درود بر مازراتی
نادر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۶
درود بر شرفت ....خدا خیرت بده ...چون به داد جوانهای مملکت می رسی خدا هم مراقب بچه هات هست ....
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۸
من میخوام حرفی بزنم که شاید به بحث اینجا ارتباطی نداشته باشه.. راجب بازار امروز که بعد از مدتها رنگ سبز به خودش گرفته. ما همیشه از حقوقیها گله و شکایت داشتیم و البته به حق هم بوده اما دوستان یه نکاهی به معاملات امروز بیاندازید الان طرف ( حقیقی منظورم)داره میبینه سهامش بعد از یک ماه و بیشتر منفی بودن تازه رفته تو صفبعد داره میفروشه و صف میشکنه. خداوکیلی بعضی حقیقی های اصلا شعور سهامداری ندارن و گند زدن به بازار... اونوقت ما میام از حقوقی مینالیم وقتی خودمون به خودمون رحم نمیکنیم چجور میشه انتظار از حقوقی داشت؟!!!!
ناشناس
ESTONIA
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۵
عزیز من دلیلی ندارد حقوقی ها کلهم با دولت همسو باشند یک سری هم مخالف باید گام بردارند
ارسلان
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۹
اي كاش كردارمون هم مانند گفتارمون زيبا و دلنشين مي بود كه اين همه حقيقيه متضرر نداشته باشيم
رضایی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۴
دولت تو بورس داره پول یارانه هارو جمع می کنه هر تحلیلی در مقابل اولین خریدار وفروشنده سهام ارزش نداره ،رانت بزرگ خود دولته
امپراتور بورس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۶
با سلام به شماو همه همکارانتان:توی بورس به من میگن (شکارچی) وقتی سهام پالایشگاهی رو بعد از 8 ماه باز می کنند.موجب زیان سهام داران می شوند 100میلیون فرد یک شبه می شود 20 میلیون.دیگر نمی شود به دولت (اعتماد) کرد. چرا که دولت (مورد اعتماد) دیگر نیست. برایش هم زیان سهام داران مهم نیست.موفق باشید.
فرهاد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۶
بسیار امیدوار بودیم که شخص فرهیخته و کاملا اشنا با مسائل و مشکلات بازار سرمایه همانند خود شما مدیریت این بازار را در دست میگرفت و نه کسانی که در کمال بی تجربگی تنها بواسطه رابطه و سفارش این پست را بعهده گرفتند و سرمایه های مردم را نابود کردند.
پیمان
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۸
دولت فکر میکنه مردم پول اضافی رو از توی تشک و متکا بیرون اوردن و تو بورس ریختن ،حالا ذولت یکمش رو ور داره بجایی بر نمیخوره که...

بخدا اینطور نیست.من کرایه مغازه رو در نمیارم تو این بازار رکود گرفته .یه وام هم گرفتم تو بیکاری کرمانشاه اومدم تو بورس....
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۱
موسسات مالی وجاز و غیر مجاز و بانکهای خصوصی با چراغ سبز بانک مرکزی و دولت عملا" سود سپردههای روزشمار را با ترفندهای مختلف بالای 20% وحتی تا 25% نیز پرداخت میکنند.
شماره پیغام گیر بانک مرکزی هم مشکل داره و جوابگو نیست.
تا آخر دولت روحانی همینه .
فرهاد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۸
بسیار امیدوار بودیم که شخص فرهیخته و کاملا اشنا با مسائل و مشکلات بازار سرمایه همانند خود شما مدیریت این بازار را در دست میگرفت و
matin
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۰
سازمان افتاده دست مدیران خودروسازی. اینا چه گلی به سر خودرو سازی زده اند که الان بیان بازار را بسازن.