بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۰۲ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۷:۱۳
چه كسي بازنده شد؟

تعديل منفي صدرا ، قندي به كام سفته بازان

طي گزارش پيش بيني درآمد سال 87 و 88 شركت صدرا، اين سهم طي معاملات روز گذشته با نوسان قيمتي معادل 130 درصد (674 به 1599 ريال) مواجه گرديد كه در نهايت با 67.5 درصد مثبت در قيمت 1129 ريال با حجم معاملات معادل 38.7 ميليون سهم به پايان رسيد.
کد خبر : ۱۹۶۱۱
طي گزارش پيش بيني درآمد سال 87 و 88 شركت صدرا، اين سهم طي معاملات روز گذشته با نوسان قيمتي معادل 130 درصد (674 به 1599 ريال) مواجه گرديد كه در نهايت با 67.5 درصد مثبت در قيمت 1129 ريال با حجم معاملات معادل 38.7 ميليون سهم به پايان رسيد.

در همين راستا حسين يوسفي كارشناس بازار سرمايه در گفتگو با بورس نيوز با اشاره به عرضه كننده عمده معاملات امروز صدرا اظهار داشت: شركت سرمايه گذاري دانايان پارس طي معاملات روز مذكور عرضه كننده عمده اين سهام بود چرا كه معمولاً شركتهايي كه زيان اعلام مينمايند با درصد تغيير منفي نمادشان باز ميشود و با كاهش قيمت همراه هستند از همين رو مثبت باز شدن چنين سهامي فروشندگان را وسوسه به فروش و تمايل به عرضه بيشتر ترقيب مي كند.

يوسفي افزود: جهش قيمت صدرا به صورت مقطعي از سوي حقوقيها شكل گرفته و حمايت ميشود .

اين در حالي است كه نيروكلر با تعديل 12درصدي سود از 6 ماهه 900 ريال به 9 ماهه 1009 ريال براي سال 87 شاهد افت قيمت و صف فروش 608 هزار سهمي ميباشد.

وضعيت صدرا را اين فعال بازار براي روزهاي آتي مثبت پيشبيني نمودند و احتمال افزايش تا 130 تومان را دور از انتظار ندانست وي خاطر نشان كرد: در قيمت 125 تومان ميبايست منتظر عرضه سنگين صدرا باشيم.

وي عنوان كرد: سرمايه گذاري بانك ملي و توسعه ملي كه بيش از 50 درصد سهم را صاحب ميباشند در قيمت 150 تومان فروشندگان عمده اين شركت هستند. با توجه به معامله عمده در قيمت 150 تومان و با توجه به اين كه سرمايه گذاري بانك ملي اين سهم را در قيمت بيش از 2000 تومان(176.75 ميليون سهم مورخ 81.11.6 به قيمت 22.632 ريال) خريده است بازنده اصلي اين بازي سرمايه گذاري بانك ملي ميباشد.

مسئولان سرمايه گذاري بانك ملي طي 6 سال گذشته نتوانستند كاري براي صدرا انجام دهند و معامله عمده صدرا از روز اول محكوم به شكست بوده است. در آن مقطع نيز فعالان بازار اين معامله عمده را اشتباه ارزيابي نموده بودند. طي اين دوره شاهد بوديم كه قراردادهاي صدرا و زيرمجموعه هايش همواره رو به كاهش بوده است!

يوسفي افزود: خريدار عمده صدرا(خاتم الانبيا) بيشتر توجه به دارايها و تجهيزات و مستغلات و پرسنل اين مجموعه دارد. براي سهامدار جز سودآوري شركت ملاك است و با توجه به گزارشات امروز نبايد سهامدار خرد پيروي از خريدار بلوك صدرا نمايد. اين حركت بيشتر مقطعي است و سهامداران جز ميبايست جوانب احتياط را رعايت نمايند.

وي ادامه داد: معامله عمده صدرا در قيمت 150 تومان به صورت بلوكي نميبايست در بورس چنين واكنشي را داشته باشد بطوريكه سهمي با گزارشات نامطلوب و اعلام زيان در سال جاري(87) و سال مالي بعد(88) با چنين جهش قيمتي مواجه گردد.

بنابر اين گزارش سازمان بورس ميباست معاملات عمده و بلوكي را با معاملات عادي و روتين بازار مديريت و تفكيك نمايد. اينگونه حركتها فقط در راستاي منافع سفته بازان و سودجويان و به ضرر سهامداران شركتهاي بورسي ميباشد.

حائز اهميت است كه در پيشبيني درآمد 88، قيد شده است كه "در تهيه بودجه فرض بر اين است كه هيچ يك از اقساط تسهيلات مالي در طي سال 88 پرداخت نشود." همچنين در صورتهاي مالي مياندوره اي 6 ماهه به اين نكته اشاره شده است كه " سودي بابت پرو‍ژه هاي در جريان مناقصه در نظر گرفته نشده است. همچنين claim تعديل افزايش قيمت در رقم درآمدي پروژه در نظر گرفته نشده است."

بدينترتيب تنظيم صورتهاي مالي 88 و 87 خيلي خوشبينانه در نظر گرفته شده اند.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر