بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۵

کلاهبرداری ۴۶۰۰ میلیارد تومانی چین در صنعت هواپیمایی هما!

کلاهبرداری ۴۶۰۰ میلیارد تومانی چین در صنعت هواپیمایی هما!
چینی‌ها هواپیماهایی که هر یک از آنها کمتر از ۳۰ میلیون دلار ارزش دارند، به قیمت ۱۱۶ میلیون دلار با نفت کشورمان تهاتر کردند!
کد خبر : ۲۹۵۳۰۶
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، در ماه گذشته «مهرداد بذرپاش» وزیر سابق راه و شهرسازی در توییتی با تبریک به ملت، اعلام کرده بود که خرید این دو فروند هواپیما در دولت قبل صورت گرفته است. مقدمات ورود این دو هواپیما به ناوگان هوایی کشورمان از دو سال پیش از سوی یک شرکت نامشخص چینی به نام HAOKUN ENERGY (هاکان انرژی) با هدف تهاتر نفت ایران انجام شده است، اما نکته قابل توجه این است که چینی‌ها این هواپیماها را که هر یک ارزش واقعی آنها کمتر از ۳۰ میلیون دلار است، به قیمت ۱۱۶ میلیون دلار با نفت کشورمان تهاتر کرده‌اند!

ادعاهایی وجود دارد مبنی بر اینکه علاوه بر این دو فروند هواپیما که با احتساب هزینه‌های ناشی از تحریم‌ها، مجموعاً کمتر از ۶۰ میلیون دلار ارزش دارند، قطعاتی نیز به کشور وارد شده که جزئیاتی از آن تاکنون منتشر نشده است. 

اخبار غیررسمی نشان می‌دهند که شرکت چینی HAOKUN ENERGY بخش عمده‌ای از بدهی‌های خود به ایران را تسویه نکرده است. در دولت قبل، این شرکت بابت خرید نفت کشورمان، وارد پروژه‌هایی از جمله طرح توسعه فاز دوم فرودگاه امام به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار شد که کارشناسان آن زمان این رقم را برای پروژه‌ای این چنینی بسیار بالا دانسته و اعلام کرده بودند که هاکان انرژی پس از شروع پروژه، آن را رها کرده است.

علاوه بر این، قرار بود هاکان انرژی با تهاتر نفتی، در پروژه‌های ریلی، خرید واگن و برقی‌سازی قطار تهران-مشهد و همچنین خرید هواپیماها مشارکت کند که هیچ‌یک از این موارد به نتیجه نرسید. توافقاتی برای واردات ۵۵ فروند هواپیما نیز با هاکان انرژی صورت گرفته بود که در نهایت، دو فروند از آن با تقریبا دو برابر قیمت روز گذشته به ناوگان ملی هما وارد شد.

با توجه به ابهامات موجود درباره ارزش دو فروند ایرباس A330 که به هما فروخته شده و بر مبنای تهاتر نفتی صورت گرفته، لازم است نهادهای نظارتی به این موضوع ورود کنند. سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت هواپیمایی ملی ایران ایر (هما) باید برای شفاف‌سازی و تنویر افکار عمومی، توضیحاتی درباره جزئیات قرارداد با چینی‌ها برای واردات این هواپیماها ارائه دهند.

بذرپاش در آخرین روزهای مسئولیت خود در وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم به صادق توصیه کرده بود که راه خرید هواپیما و نوسازی ناوگان هوایی را هموار کرده و به جای واردات هواپیما توسط دولت، بخش خصوصی می‌تواند با روش‌های بهتری هواپیماهای بیشتری وارد کند. حال این سوال مطرح است که چرا یک شرکت چینی با تهاتر نفت برای کشورمان در خرید و فروش هواپیما دلالی می‌کرده است، در حالی که وزیر سابق در همان زمان ادعای توانمندی بخش خصوصی را داشت.

منبع: صدای بورس

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر