شایعه توقف واگذاری خودروسازان، بازار بورس را متوقف کرد

به گزارش بورسنیوز، در پی شایعه توقف واگذاری خودروسازان، بازار سرمایه دیروز با افت شدید مواجه شد و شاخص کل بیش از ۳۰ هزار واحد کاهش یافت. اما امروز دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴، پنج شرکت بورسی در اطلاعیههایی رسمی اعلام کردند که اطلاعات خود را بر اساس نامهای "خیلی محرمانه" از سران قوا منتشر کردهاند؛ نامهای که قوه قضائیه شب گذشته وجود آن را به طور کامل انکار کرد!
در ادامه این حواشی و با انتشار تکذیبیه مرکز رسانه قوه قضائیه مبنی بر تصمیم شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا درباره توقف هر گونه واگذاری یا تغییر و تحول در سهام دو شرکت خودروسازی، در ابتدای بازار، شاخص کل با افزایش ۱۴۵۵۹ واحدی به تراز ۳,۱۱۶,۵۷۱ واحد رسید.
با این حال، تأکید پنج شرکت خودروساز بر وجود این نامه و دریافت آن از دبیرخانه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا، باعث سقوط مجدد شاخص کل شد و در فضایی مبهم و با سردرگمی سهامداران، این شاخص با افت ۱۲۸۲۹ واحدی به تراز ۳,۱۰۳,۷۴۲ واحد کاهش یافت.
اما در ساعات پایانی معاملات، با انتشار خبری از وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر اینکه هیچ مشکلی در فرآیند واگذاری سهام خودروسازها وجود ندارد و برنامه دولت ادامه واگذاری است، صف فروش نمادهای خودرو و خساپا جمع شده و بازار دوباره جان گرفت. در نهایت، بازار با افزایش ۵۶۱۶ واحدی به تراز ۳,۱۰۹,۳۵۸ واحد رسید.
امروز همچنین شاخص کل هموزن بورس تهران نیز همسو با رشد شاخص کل، با افزایش ۴۶۲ واحدی به تراز ۹۵۲,۶۹۳ واحد رسید. گروههای بانکی، خودرو و فلزات اساسی به ترتیب با ارزش معاملات ۱۰۶۳، ۷۶۳ و ۵۰۳ میلیارد تومانی، از برترین گروههای صنعت در این زمینه بودند.
مؤثرترین نمادهای بورسی شامل فملی، وبملت و فولاد با مجموع اثر مثبت ۸۱۱۴ واحدی و نماد فارس با اثر منفی ۳۴۶۷ واحدی بودند. در بازار فرابورس نیز نمادهای نیشکر، آریان و فزر تأثیرگذار بودند.
در سوی تقاضا، نمادهای بفجر، وبملت و ولنوین با صف خرید ۲۲۴، ۱۶۶ و ۱۵۸ میلیارد تومانی، بالاترین تقاضا را ثبت کردند. در سوی دیگر، وساپا، شغدیر و ثفارس هرکدام با صف فروشهای ۱۸۰، ۲۸ و ۲۳ میلیارد تومانی در صدر قرار گرفتند.
بر اساس اطلاعات امروز، ورود نقدینگی ۷۸۴ میلیارد تومانی و خروج نقدینگی از صندوقهای درآمد ثابت به میزان ۲۹۵ میلیارد تومان، تأثیرگذار بوده است. سرانه خرید و فروش حقیقی نیز به ترتیب ۴۱ و ۴۹ میلیون تومان گزارش شده است.
در نهایت، اگرچه روز گذشته بازار با انبوهی از تاییدیه و تکذیبیهها در مورد توقف واگذاری دو شرکت خودروساز، روزی پر فراز و نشیب را پشت سر گذاشت، هنوز ابهامات در این زمینه پابرجا است و انتظار میرود که مسئولان ذیربط، تجارب گذشته را مدنظر قرار دهند تا از بروز زیان بیشتر جلوگیری کنند.
منبع: اقتصاد آنلاین
انتهای پیام/



