بانک مرکزی در حمایت از بازار سرمایه آماده همکاری است

به گزارش بورسنیوز، به نقل از بازار، حجت اله صیدی، رئیس سازمان بورس در پاسخ به سوالی درباره اثرات تزریق منابع اعتباری از سوی بانک مرکزی به بازار بورس، اظهار داشت: بازار سرمایه و اوراق بهادار همیشه در معرض حساسیت است و شرایط پسا جنگ با قبل از جنگ تحمیلی متفاوت است. پیش از جنگ، متغیرهای تأثیرگذار بر بورس چندان قوی نبودند و این موضوع نگرانیهایی را در خصوص بازار بورس به وجود میآورد؛ بنابراین لازم بود که مانند بسیاری از کشورهای دیگر که از بورس حمایت میکنند، ما نیز همین رویکرد را در پیش بگیریم و نظام به کمک بورس آمد.
وی ادامه داد: بازار بورس نماینده بازارهای دیگر است و اگر بورس با مشکلات جدی روبهرو شود، بقیه بازارها نیز آسیب خواهند دید. این موضوع در سطح جهانی نیز صادق است؛ به عنوان مثال در سال ۲۰۰۷، بحران بازار سرمایه آمریکا منجر به تزریق ۷۰۰ میلیارد دلار از سوی دولت ایالات متحده به بازار سرمایه شد تا از سقوط سایر بازارها جلوگیری کند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به حمایتهای انجام شده از سوی حاکمیت و دولت، گفت: زمانی که مشاهده شد بازار بورس از تعادل خارج شده، سریعاً اقدامات حمایتی صورت گرفت و بانک مرکزی نیز به بانکها دستوری برای حمایت از بورس صادر کرد. بانکها با استفاده از اعتبار خود، به خرید سهام حقیقیهایی که نگرانی داشتند پرداختند و به این ترتیب خلق نقدینگی جدیدی شکل نگرفت. بازار بورس نیز با درک این حمایتها، احتیاط لازم را به خرج داد و صف فروش سهام کاهش یافت. از ابتدای هفته گذشته، بازار به تعادل نزدیک شده و پیشبینی میکنم در هفتههای آینده نیز وضعیت بهتری خواهیم داشت.
صیدی همچنین گفت: بازار بورس محیطی برای کسب بازده است و ما در تلاشیم تا با عادیسازی روندها، شفافسازی و تعامل با ناشران، عملکرد بازار را بهبود بخشیم. به این ترتیب انتظار داریم سهامداران بتوانند به بازده مورد نظر خود دست یابند. هرچند بازار سرمایه همواره نوساناتی دارد، اما امیدوارم با بهبود وضعیت کلی اقتصاد کشور، شاهد روزهای بهتری در بازار بورس باشیم.
وی در خصوص تزریق ۶۰ همت از سوی بانک مرکزی به بازار بورس، تصریح کرد: در حال حاضر نیازی به حمایتهای بیشتر از سوی بانک مرکزی احساس نمیشود و ۳۳ همتی که به بازار تزریق شده، کافی بوده است. با این حال، بانک مرکزی آماده است تا در صورت بروز مشکلات، حمایتهای لازم را انجام دهد.
صیدی در پایان به وضعیت صف فروش سهام پس از جنگ ۱۲ روزه اشاره کرد و گفت: بخشی از صف فروش حقیقیها توسط صندوق تثبیت بازار و صندوق توسعه جمعآوری شده و بخشی دیگر نیز توسط سهامداران که متوجه شدند نیازی به عجله در فروش سهام نیست، مدیریت شده است. اگرچه در روزهای اولیه صف فروش زیاد بود، اما به تدریج کاهش یافته است.
انتهای پیام/
این خبر توسط هوش مصنوعی بورس نیوز تهیه شده است.







