دولت جدید، کشور را پوک و توخالی تحویل گرفت/ کمکاری دولت قبلی در فروش اوراق

محمدرضا قاسمی، کارشناس بازارسرمایه در گفتوگو با بورسنیوز، درباره تأثیرات بودجه پیشنهادی بر بورس اظهار کرد: درخصوص بودجه پیشنهادی دولت به مجلس دو نکته وجود دارد و نکته اول این است که لایحه ارائه شده موقتی بوده و تا به تصویب رسیدن آن توسط مجلس بارها تغییر خواهد کرد؛ بهعنوان مثال دولت به دلیل نیاز به نقدینگی نرخ صنعتی را در بودجه پیشنهادی ۱۰۰درصد افزایش میدهد تا حداقل با ۵۰درصد آن در مجلس موافقت شود.
وی تاکید کرد: در واقع دولت باید برای به نتیجه رسیدن اهدافش سناریوهای دقیقی بچیند.
- بیشتر بخوانید: نگاهی به آنچه امروز در بازار سرمایه گذشت
وی افزود: عامل دوم، توجه به تأثیرات بودجه پیشنهادی بر تصمیمات دولت در سال ۱۴۰۱ است که با نهایی شدن اهداف دولت در مرحله قبل، برای تأمین کسری بودجه سناریوهایی مانند پیشبینی کاهش یا افزایش قیمت نفت در سال آینده برای مجلس تعریف میشود.
وی ادامه داد: برای بهتر شدن اقتصاد باید سناریوها بر اساس بدبینانه و خوشبینانه چیده شوند و از دولت انتظار میرود با کاهش استقراض از بانکمرکزی، فشار نقدینگی و تورم را کنترل کند.
قاسمی با اشاره به نکات منفی بازارسرمایه مطرح کرد: در حال حاضر دولت برای جبران کسری بودجه یا باید به سمت فروش اوراق برود یا هزینه را بر دوش صنایع مختلف و زندگی مردم تحمیل کند و چون گنجایش و صبری در خانوارها نمانده، عملا جبران کسری بودجه از فروش اوراق تأمین میشود.
وی درباره نکات مثبت بازار ادامه داد: تنها یک مورد مثبت در این بودجه وجود دارد و آن این است که اگر از ابتدای سال بعد دولت بدون کسری بودجه به مرور شروع به فروش اوراق کند نرخ بهره اوراق به حدود ۲۰ درصد خواهد رسید که در این صورت میتوان به بهبود بورس امیدوار شد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: دولت جدید در شرایطی اداره کشور را تحویل گرفت که شکست بودجه خیلی شدیدی وجود داشت و دولت قبلی از ابتدای سال فکری در خصوص آن نکرده بود و به زبان سادهتر کشور را به صورت خام و خالی به دست دولت جدید سپرد.
قاسمی بیان کرد: در واقع دولت قبلی به سمت فروش اوراق قدم خیلی کمی برداشت؛ اما با این حال ۵۶ همت از بانک مرکزی استقراض کرد. در نهایت حل این مشکلات بر دوش دولت جدید افتاد و از شهریور سال ۱۴۰۰ دولت جدید فروش اوراق را شروع کرد.







