بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۵
بانک‌های مرکزی آسیا اعلام کردند؛

افزایش نرخ بهره در بانک های آسیایی

افزایش نرخ بهره در بانک های آسیایی
بانک‌های مرکزی آسیا با مشاهده تشدید سیاست‌های پولی جهان، خود را در تلاش برای مقابله با تورم فزاینده و دفاع از ارزها ضعیف تصور می‌کنند.
کد خبر : ۲۶۰۵۸۱

افزایش نرخ بهره در بانک های آسیایی

بورس نیوز: تحلیلگران بازار گمان می‌کنند اندونزی ممکن است کشور بعدی در افزایش نرخ‌های بهره باشد، زیرا سیاست‌گذاران برای متقاعد کردن سرمایه‌گذاران و مقابله با افزایش قیمت‌ها عجله دارند.

سنگاپور و فیلیپین هفته گذشته با اعلامیه‌های سختگیرانه برنامه‌ریزی نشده بازار‌ها را غافلگیر کردند و بر ضرورت فزاینده سیاست‌گذاران برای اقدام تاکید کرد.

آسیا با تاخیر اقدام کرده است، زیرا سایر نقاط جهان ازجمله بازار‌های نوظهور، از اوایل ژوئن گذشته پس از اینکه فدرال رزرو ایالات‌متحده جدول زمانی تسریع شده برای تشدید سیاست‌های خود را ارائه کرد، افزایش نرخ بهره را آغاز کردند.

در حالی که تورم نسبتا پایین به بانک‌های مرکزی در آسیا اجازه داد تا در تلاش برای حمایت از بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری عجله نکند، این امر به تضعیف ارز و خروج سرمایه منجر شد، حتی در شرایطی که جنگ در اوکراین فشار قیمت‌ها را در سطح جهانی تشدید کرد.

شایان ذکر است که ارز‌ها و اوراق قرضه بار سنگین را متحمل شده‌اند؛ پزو فیلیپین در میان بدترین آسیب‌ها، بیش از ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و از پایین‌ترین حد در ۱۷ سال اخیر یعنی ۵۶.۵۳ در هر دلار کاهش یافت.

بات تایلند در سال جاری بیش از ۱۰ درصد کاهش یافته است و تایلند یک برنامه پنج ماهه سرمایه‌گذاری خارجی را در سهام رد کرد و ۸۱۶ میلیون دلار در ژوئن از دست داد.

بخش بزرگی از فروش، پاسخی به افزایش بازدهی خزانه‌داری و دلار آمریکا بوده است؛ عواملی فراتر از کنترل سیاست‌گذاران داخلی که بهانه‌ای به آسیا می‌دهد تا از افزایش نرخ بهره خودداری کند، اما بانک‌های مرکزی ناگهان متوجه شدند که دیگر نمی‌توانند افزایش قیمت مواد غذایی و نفت را نادیده بگیرند. تورم تایلند و اندونزی در این ماه به بالاترین حد خود در چند سال اخیر رسید.

حتی کره جنوبی که از اوایل آگوست ۲۰۲۱ شروع به افزایش نرخ کرد، در ماه ژوئن شاهد افزایش قیمت‌ها به بالاترین حد در ۲۴ سال گذشته بود و باعث افزایش نیم واحدی نرخ بهره در هفته گذشته شد.

هند که برای اولین بار شاهد افزایش ۴۰ واحدی نرخ بهره توسط بانک مرکزی در یک حرکت خارج از چرخه در ماه مه بود، ۶ ماه متوالی خروج سهام سرمایه‌گذاران خارجی را ثبت کرد که به کاهش بی‌سابقه روپیه کمک کرد.

روپیه اندونزی که از لحاظ تاریخی بی‌ثبات است، در واقع تنها حدود پنج درصد در مقایسه با دلار در سال کاهش یافته اگرچه بیشترین کاهش ماهانه ۲.۲ درصدی را در ماه ژوئن داشته است.

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
افزایش عرضه نفت ایران به ونزوئلا
در پی تحریم های آمریکا صورت گرفت؛

افزایش عرضه نفت ایران به ونزوئلا

سبزپوشی بازارهای آسیایی و اروپایی
در جریان معاملات امروز رقم خورد؛

سبزپوشی بازارهای آسیایی و اروپایی

ارسال نظر